Udvidelse af seniorpensionen eller ej: “Vi kan ikke sige, hvor vi lander”

I 2020 aftalte et flertal, at udvide seniorpensionsordningen så flere kunne blive omfattet af ordningen. Men SVM-regeringen har, ifølge S-ordfører, endnu ikke taget stilling til spørgsmålet
Foto: Privatfoto
Jens Joel (S), beskæftigelsesordfører
Tilbage i 2020 aftalte et flertal af partier at udvide seniorpensionsordningen sådan at personer, der har en arbejdsevne op til 18 timer om ugen kan blive omfattet af ordningen. Hvor den nuværende arbejdsevne-grænse ligger på op til 15 timer ugentligt.

Aftalepartierne vurderede tilbage i 2020, at udvidelsen af seniorpensionsordningen fra 2024 vil koste omkring 450 millioner kroner.

Men nu skriver beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), ifølge DR, i et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg, at SVM-regeringen endnu ikke har taget stilling til, om seniorpensionen skal udvides som aftalt tilbage i 2020.

Flertallet forsvundet

SVM-regeringen føler sig ikke bundet af aftalen fra 2020 indgået mellem den daværende S-regering, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, da denne kreds af partier ikke længere har flertal.

Forligspartierne SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti betegner på den baggrund situationen som “løftebrud”.

Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Jens Joel understreger over for Netavisen Pio, at SVM-regeringen endnu ikke har fastlagt en holdning til spørgsmålet:

“Det er endnu ikke drøftet, fordi den ændring (Fra 15 til 18 timers arbejdsevne, red.) er jo en del af aftalen om Arne-pension. Og man kan sige at i og med at flertallet bag den aftale forsvandt ved valget, så er der ikke længere et flertal i Folketinget, og derfor kan man sige, at aftalen er genstand for forhandling.”

derfor kan vi ikke sige, hvor vi lander med hensyn til udvidelsen af seniorpensionen

“Det korte af det lange er, at den aftale om Arne-pensionen desværre mistede sit flertal ved valget. Men i forhandlingerne om regeringsgrundlaget fik vi fremtidssikret Arne-pensionen. Men der er også andre elementer i den aftale, som vi ikke har drøftet, og derfor kan vi ikke sige, hvor vi lander med hensyn til udvidelsen af seniorpensionen.”

Udspil endnu ikke programsat

Jens Joel oplyser, at regeringen vil fremlægge et udspil vedrørende tilbagetrækningsordninger:   

“Der kommer jo et samlet udspil om tilbagetrækningsordninger. Det er både forlængelsen af Arne, men det er jo også andre ting. Noget er berørt i regeringsgrundlaget, andet er ikke. Der kommer ikke nødvendigvis et særskilt udspil om det, vi snakker om her (Den tidligere aftalte udvidelse af seniorordningen, red.).”

Hvornår kan vi forvente et SVM-udspil om tilbagetrækningsordningerne?

“Det er endnu ikke afklaret. Lige nu sidder regeringen og drøfter, hvornår hvilke udspil skal komme. Indtil nu har der været meget fokus på store bededag, på forsvar, akutplan for sundhedsvæsenet og inflationshjælpepakker. Udspillet om tilbagetrækningsordninger kommer hurtigst muligt, men andre ting har været endnu mere hastende.”

Men hvad er Socialdemokratiets holdning til udvidelsen af seniorpensionen?

Vi drøfter i regeringen - og ikke i pressen

“Vi drøfter i regeringen - og ikke i pressen, hvad der skal være regeringens udspil til de her ting. Jeg er glad for, at det lykkedes at få fremtidssikret Arne-pensionen allerede i regeringsforhandlingerne, men selvfølgelig kommer jeg ikke til at oplyse noget om, hvad Socialdemokratiets holdning er i regeringsforhandlingerne. Det tager vi i regeringen.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

IGEN - IGEN

VIL S SVIGTE ARBEJDERKLASSEN !!!!!!

Når der bliver sagt at fagforenigens Arne pension skal sættes op i ydelse,
og senior pension skal sættes ned i ydelse, så lyder det som om at,
der først er tilfredshed når alle kontanthjælps modtager
er stillet op af en mur og skudt
Og så kan alle dem med flest penge beholde flere af deres skattekroner

Sådan lyder det, og sådan bliver det måske også, da regeringen har et flertal
og kan vedtage lige hvad de har lyst til

Hvad skal vi med seniorpension når vi har piller?

Ved at afskaffe seniorpensionen helt igen kan Danmark næsten købe en ny F-35 jetjager hvert år. Der kan endog blive plads til mere topskatte lettelser til de rige, som jo er dem, som holder hele samfundet i gang ifølge Det-Blå-Svindlerhold.

Det må en hver da kunne forstå er meget meget meget vigtigere.

Jeppe Lindholm - har du nu igen røget fjolle-tobak?

Forholdene i Danmark behøver du ikke at interessere dig for - det klarer vi danske statsborgere uden din 'hjælp'.

Jeppe Lindholm - hvad mener du med 'vi'???
Du er jo ikke dansk statsborger.

Da Socialdemokratiet og Mette Frederiksen gik til valg lød det, at man behøvede en regering hen over midten for at gennemføre en række "reformer" for at skaffe finansiering til de store udfordringer, som Danmark står overfor.
Og hvad er det så blevet til?
For det første var der jo Bededag. Her skulle "vi alle sammen" yde noget mere for at skaffe et årligt provenu på 3 milliarder, men samtidigt skulle topskatten sænkes med et tab af finansiering på ca. 3 milliarder hvert år. Alle andre søforklaringer om hvad pengene skal bruges til må da mildest talt fremstå som pølsesnak, og det med "alle sammen" er da en syg fordrejning. For virksomhedsejere og personer, der lever af udbytte af aktier, er der intet offer, man kan bare blive siddende i sofaen også på Bededag og modtage øget overskud, og hæve et forhøjet udbytte med penge fra den udvidede arbejdstid.
Så skal arveafgiften nedsættes, så arvinger af aktier skal lettes for en beskatning, der i forvejen er latterlig lav, og som ikke længere modvirker den stadigt skævere formuefordeling. Længe leve kapitaladelen og dens store bidrag til Ukrainekrigen.
Og så sker der en veritabel slagtning af førtidspensionen, sammen med karikeret nedskalering af den såkaldte Arne+ pension. Man gider ikke engang at skjule sin latterlige verbale talen ned til vælgerkvæget. Hvordan kan man være være en sådan gang demagogi og sig selv bekendt. Til dette er det nu meddelt, at grænsen for hvor handikappet man skal være holdes på det nuværende niveau, i stedet for at udvides som lovet i valgkampen.
Og så er der jo det forhøjede børnebidrag. Det synes man ikke længere er nødvendigt, fordi det i særlig grad går til muslimer (husk det nedladende tonefald).
Tillige taler vi nu om at spare på uddannelse og SU'en, ved at skære halvdelen af kandidatuddannelsen. Vi taler om en nærmest grotesk smålighed, hvor man forringer uddannelsernes kvalitet og tror, at det forbedrer landets økonomiske stilling.
Man skal være usædvanlig langsom i opfattelsen. hvis man ikke kan se, at hele dette menageri intet har at gøre med at skaffe finansiering til løsning af landets problemer, men er en borgerlig spareøvelse, og må anses for at være den bod Mette har måttet give for at få et samarbejde med den borgerlige sparebande.
Vi taler om et regimente, der har vist at deres intention. Det man kalder Danmarks redning handler om gold omfordeling og ikke sund fornuft.
Facit er, at meste af overdanmark sidder beriget af det man kalder reformer, der skal redde Danmark.
Og når alt dette er listet, ser vi at landbruget slet ikke belastes behørigt for deres manglende vilje til at levere på miljøet. For den øvrige industri, ser vi, at man med prisstigninger har taget sig rigeligt overbetalt for inflationen, uden at de faldende priser på el, smør, olie, mel i nogen måde har fået priserne til at falde, eller nogen offentlig myndighed rører en finger for at dæmpe inflationseffekten af et nærmest demonstrativt røveri i forbrugernes tegnebog.
Det vi er vidne til er en grotesk afart af festen i den borgerlige, og jeg kan godt forstå, at Mettes meningsmålinger ligner et meteorkrater i mellemklassen. Men til gengæld har Venstre da helt forladt kritikken af Mette i minksagen.
Som jeg ser det er regeringens linje en fortsættelse af Løkkes hærgen, med en fortsættelse af produktionsmaksimeringslinien, hvor midlet mod al "ondskab" er kritikløst øget produktionsomfang uanset hvr underlødig den måtte være, udbudsreformer der "øger" arbejdsudbudet, og besparelse på de offentlige ydelser, forringelser af uddannelserne, forringelser af det offentlige serviceniveau eller andre foranstaltninger, der udglatter indkomstfordelingen. Alt dette må ikke lade sig forstyrre af den grønne omstilling.
Forestillingen er meget ringere, end man i onde drømme kunne forestille sig.
Føj.

Hold da op, pbp jeg blev helt svimmel.Du er godt nok vred, skal lige læse det igen
..

Ja - du må undskylde jeg blev grebet af stemningen, da jeg efterhånden fik det remset op.
Men kønt ser det altså ikke ud og jeg er ærlig talt noget fortørnet både på indhold og den retorik det markedsføres med.

Helle, det der er det mest triste, er at Poul Boie Pedersen har ret i det meste af det han skriver i ovennævnte kommentar.

I Frankrig går folk på gaden og protesterer imod at pensionsalderen sættes op fra 62 til 64 år og det på trods af at gennemsnitslevealderen i Frankrig er 83 imod Danmarks 81.

Nordboerne er ikke vant til siesta og middagssøvn!

Til gengæld arbejder franskmænd reelt 40,5 timer om ugen imod danskernes 38,5 timer!

Hvis alle vidste præcist hvor længe de skulle holde til at være på arbejdsmarkedet, kunne alle bruge rettidig omhu i den daglige og ugentlige og årlige arbejdsindsats!

En Jonas Vingegaard deltager ikke i alle forårsklassikerne, men nøjes med et par løb som optakt til Tour de France!

Så han kan score kassen! I det lange løb!

Stress synes at være en folkesygdom i Danmark!

Reform på reform stresser danskerne og franskmændene!

At kende fremtiden i god tid hjælper alle børnefamilier og et helt arbejdsliv!

Skal du holde i mange år, så skru ned for tempoet!

Hjælperyttere kommer sjældent i mål med Tour-vinderen!

Til gengæld må deres bonus være lige i hælene på sejrherren!

Annonce