Annonce

Socialdemokratisk stemmesluger vil i Folketinget

Regionsrådsformand Heino Knudsen er indstillet som ny folketingskandidat på Lolland-Falster.
Foto: Pressefoto/www.heinoknudsen.dk
Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) vil i Folketinget.
Til næste folketingsvalg vil man kunne finde Heino Knudsens navn på stemmesedlen i Sjællands Storkreds.

Den socialdemokratiske kredsbestyrelse i Guldborgsund har indstillet til, at regionsrådsformanden for Region Sjælland vælges som folketingskandidat for kredsen.

I et opslag på Facebook skriver Heino Knudsen, at han aldrig har lagt skjul på, at han havde landspolitiske ambitioner:

"Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg en dag gerne vil prøve kræfter med landspolitik, og jeg er meget glad og stolt over at kredsbestyrelsen og byrådsgruppen i Guldborgsund ønsker mig som deres kandidat til folketinget," skriver han og fortsætter:

"Jeg vil gå til opgaven med stor energi, ydmyghed og engagement, og jeg håber derfor også på medlemmernes opbakning på næste generalforsamling i Guldborgsundkredsen."

"Vi har rigtig gode fremtidsmuligheder i vores landsdel, og det vil være en stor ære at arbejde for at realisere disse muligheder som borgernes repræsentant i Folketinget."

Heino Knudsen har været regionrådsformand i Region Sjælland siden 2018 og oplyser, at han vil fortsætte i rollen som regionsrådsformand frem til det næste regionsrådsvalg i 2025 - eller frem til folketingsvalget, hvis det kommer før.

Indfødt naksovit

43-årige Heino Knudsen er født og opvokset i Nakskov på Lolland, hvor han også sad i kommunalbestyrelsen fra 2014 til 2018.

I 2017 stillede han op til regionsrådet og blev efterfølgende valgt til formand.

Han er uddannet salgsassistent i Brugsen.

I Guldborgsundkredsen afløser han Thorkild Holmboe, der netop har trukket sig som folketingskandidat, efter at han ikke blev valgt ved valget i november.

Skærper kampen om pladserne

Med opstillingen får Socialdemokraterne i Guldborgsund en kandidat, som har bevist, at han kan få virkelig mange stemmer.

Ved regionsrådsvalget i 2021 stemte 50.905 vælgere i Region Sjælland personligt på Heino Knudsen.

Kun en kandidat i hele landet fik flere stemmer, nemlig regionsrådsformandskollega og nuværende minister-vikar Stephanie Lose (V), der fik 150.000 personlige stemmer.

Ryddede hjemmebanen

Dykker man ned i stemmetallene, så er det værd at notere sig, at Heino Knudsen fik mere end 10.000 stemmer "hjemme" i Lollandskredsen og sikrede partiet over 60 procent af stemmerne.

Halvdelen af alle lollikerne satte således deres kryds ved ham.

I Guldborgsundkredsen fik han 8.800 personlige stemmer og det betyder, at knap 40 procent af de 50.000 personlige stemmer fik han på Lolland-Falster.

I Sjællands Storkreds vil Heino Knudsen blandt andet skulle konkurrere med miljøminister Magnus Heunicke, udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad og tidligere socialminister Astrid Krag om pladserne.

Socialdemokratiet fik syv mandater valgt i Sjællands Storkreds ved sidste valg og - de aktuelle meningsmålinger taget i betragtning - så skærper Heino Knudsen i den grad kampen om mandaterne.

Der er selvfølgelig forskel på at stille op til regionen og så stille op til folketinget, men ikke mindst Lollandskredsens nuværende folketingsmedlem, Kasper Roug, må være en smule bekymret for, om der er plads til både ham og Heino Knudsen.


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

David Troels Garby-Holm - hvorfor omtaler du ikke skandalesagerne om ben-amputaionerne? Er de ikke end del af Heino Knudsens historie?
.
.
"Regionsformand sagde, at der ikke har været advarsler i skandalesag. Dokumenter viser det modsatte
Toppolitiker var blevet advaret, men fortalte det modsatte til offentligheden, da hans organisation kom i søgelyset".
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE14387580/regionsformand-sagde-at-d...
.
"Ny kritik af toppolitiker efter nye oplysninger: Læge advarede om forløb med dødelig udgang
Nye oplysninger viser, at den socialdemokratiske regionsrådsformand Heino Knudsen var advaret om problemer med kvaliteten på sygehus, men oplyste det modsatte til offentligheden".
https://jyllands-posten.dk/indland/ECE14550118/ny-kritik-af-toppolitiker...
.
.
Jo Heino Knudsen har i sandhed kvalifikationerne i orden!

Heino Knudsen er den bedste Regionsformand der har været i Region Sjælland (min Region)🚩det bliver svært og finde en der overtager.forstår Heino har lyst&mod til og blive folketingskandidat, og blive valgt,når tiden kommer er det ingen tvivl om ⭕️ .har mange kvaliteter og en "behagelig " mand⭕️held&lykke til Heino..

"Heino Knudsen er den bedste Regionsformand der har været i Region Sjælland"
Hanne Thomasen - jeg konkluderer at du IKKE hører til i segmentet 'de benamputerede'?