SF og Enhedslisten på 1. maj: Mere til coronakrisens helte

Coronakrisen har afsløret hvem, der er samfundets vigtigste, lyder 1. maj-budskabet fra både Pia Olsen Dyhr og Pernille Skipper.
Foto: Colourbox

Annonce

Både SF's formand Pia Olsen Dyhr og Enhedslistens politiske leder Pernille Skipper havde et helt centralt budskab med i deres 1.maj-taler.

Velfærdens kernetropper, der har stået forrest i kampen mod coronaen, fortjener et ordentligt lønløft, lyder det i 1. maj-talen fra Pia Olsen Dyhr.

Uden hjælp fra proces- og udviklingskonsulenter

Ifølge hende, så har coronavirussen været en øjenåbner for mange, i forhold til hvem der i virkeligheden skaber værdi:

"Da krisen var på sit højeste var det sygeplejersker, læger, hjemmehjælpere, ansatte i supermarkeder, fødevareerhverv, chauffører, renovationsarbejdere … og ja, rengøringspersonale. Uden at kny mødte de på arbejde, mens smitten var på sit højeste."

"Hvem er hele forudsætningen for, at resten af arbejdsstyrken kan vende tilbage. Ja, det er er pædagoger, medhjælpere, assistenter, folkeskolelærere – som på kort tid har opfundet en ny måde at gå i skole på uden en hær af proces- og udviklingskonsulenter."

"I mange år har vi hyldet de kreative, de innovative. Det er efterhånden på tide, at vi hylder de offentligt ansatte, HK’erne, 3F’erne… alle dem, der holder hjulene i Danmark i gang. Selv i en verdensomspændende sundhedskrise."

Får dem der står forrest, som fortjent?

"Corona-krisen viser styrken af fællesskabet, men udstiller også skævhederne i vores samfund," lyder 1.maj-budskabet fra Skipper.

Vi bliver nødt til at spørge os selv, hvorfor dem der er mest udsat for smitte, også er dem med de laveste lønninger og de ringeste arbejdsforhold? "

"Det er fint at sige tak til dem, men vi skal også sørge for at give dem ordentlige lønninger og kæmpe for nogle bedre arbejdsforhold for dem," siger hun og nævner både en række offentligt ansatte, sygeplejersker, pædagoger og lærere, men også taxachauffører og butikspersonale.

Ifølge Enhedslisten er der ikke kun de lavtlønnede ansatte, som skal have et lønløft. Pernille Skipper efterspørger også en hjælpepakke til de mange, der er blevet arbejdsløse:

"De står over for en svær privatøkonomisk situation, og de kan få meget svært ved at betale deres regninger. Blandt andet fordi dagpengesystemet er blevet ringere og ringere, og fordi kontanthjælpssystemet er så hårdt skruet sammen," lyder det.

placeholder

 

Socialdemokratiets formand, statsminister Mette Frederiksen, talte også 1. maj. Det kan du læse mere om her. Og her.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Tøsedreng, stå dog ved dig selv!

"CORONAKRISENS HELTE" får meget snart rigtig meget at se til igen. Nu hvor "smittetallene " og "tallene " for COVID 19 syge igen er begyndt at stige. Snart vil landet se CORONASYGE i stimer. For ingen forstår at DETTE er kommet for at blive.Og mere end BLIVE. Der gøres ganske enkelt gjort FOR LIDT verden over for at NEDBREMSE denne pandemi. Da meget "andet" åbenbart er langt vigtigere end menneskeliv. Og da FÅ fatter hvor ALVORLIGT alting er. Døden udpeger hvem som helst. Ingen skal føle sig sikre mod COVID 19.

Det er lidt lige som med klimaet, det bliver heller ikke taget alvorlig..Og det er den samme grund..der skal gang i hjulne, der skal tjenes penge..og helst så mange som muligt..vækst,vækst,vækst---og det kan siges med et ord...grådighed

Og som jeg i lang tid har sagt..Corona-virusen er også en KLIMA-VIRUS..Moder jord viser os mennesker hvordan det står til her på jorden.Og det er, det eneste sted vi kan bo og der er også en masse ander dyr der bor her på denne planet.Og overalt kan man se menneskeheden sviner helt vildt i luften på jordoverfladen og i havene...DENNE KLIMA-VIRUS skal tages alvorligt og det gælder alle mennesker på denne Planet. Drop olien lad den blive i jorden, og brug vind-energi,sol-energi og brint dette er en KLIMA-VIRUS

Skal vi have et nyt "HOLOCAUST" i Danmark ? Umenneskeligt uskyldige skal DØ,når landet hurtigere end hurtigst bliver "genåbnet". Støt op om den siddene regering, så de kan modstå PRESSET fra "blå magt".
Menneskeliv er mere værd end økonomiske strategier. Værnemidler på bordet til alle i hjemmeplejen og på plejehjemmene. Stil krav om at ældre bliver VÆRNET.Og krav om at samfundets øvrige svage risikogrupper også bliver det.

spørgsmålet er meget enkelt..hvad er vigtist.. livet eller penge..Og det er nok der man kan se forskel på rød og blå..eller forskel på ren luft,natur,verdenshaven///Grådige multi-olie-selskaber penge penge penge

Og selføgelig ikke kun olie selskabe..men grådigheden der vil have mere og mere af alt

så hjulene drejer "rundt" "rundt" "rundt"

Og "mere vil have mere". Hele "vestens filosofi". Imens 3 verden sulter ihjel. Kloden er delt i to halvdele.Hvor den ene halvdel HAR ALT,og den anden halvdel har så godt som intet.
"Hjulene" skal holdes i gang. Det nye "slogan". Med de omtalte "hjul" tænkes der i penge. Til "mere der vil have mere". Folk tror sig udødelige. Og nogen har penge nok til at kunne opretholde flere end dette ene liv. Millioner,milliarder,er slet ikke nok. Der skal hele tiden MERE til.Billioner,trilliarder...og et hul i jorden.

Annonce