Annonce

SF’er langer ud efter Enhedslisten-ordfører: “Kunne simpelthen ikke være i mig selv, da jeg så det”

SF-profil raser og kalder Enhedslistens Rosa Lunds jubel over, at Danmark vil hente IS-kvinde til Danmark for ”upassende”. Lund har kun skuldertræk tilovers for kritikken.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Halime Oguz, tidligere medlem af Folketinget for SF.
Torsdag i sidste uge skrev det tidligere folketingsmedlem for SF, Halime Oguz, et opslag på Facebook, hvor hun langede kraftigt ud efter Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund.

Baggrunden var den, at Rosa Lund i hendes eget Facebook-opslag havde udtrykt jubel og glæde over, at regeringen nu vil evakuere en IS-kvinde og hendes to børn fra en fangelejr i Syrien, som konsekvens af en Højesteretsdom.

Det blev altså for meget for Halime Oguz, som mistede sin plads i Folketinget ved valget i november 2022.

”Forstå mig ret, jeg synes også, at det omstændighederne taget i betragtning er vores forbandede pligt at hente hende hjem, især af hensyn til børnene. Men at juble sådan over, at en kvinde, der har dyrket en fascistisk kvindeundertrykkende ideologi, og som potentielt selv kan have gjort sig skyldig i krigsforbrydelser mod menneskeheden, er ganske upassende,” skrev Halime Oguz blandt andet.

placeholder

Rosa Lund: ”Det må hun selv ligge og rode med”

Målet for Halime Oguz’ opslag, Rosa Lund, tager kritikken ganske roligt, da Netavisen Pio fanger hende mandag for en reaktion.

”Jamen, jeg tror ikke min reaktion er så meget. Jeg synes, det er mærkeligt, hvis Halime Oguz ikke bliver glad for, at der er to danske børn, som nu ikke skal vokse op i en IS-fangelejr. Det er jeg da glad for, at de ikke skal,” siger Rosa Lund og tilføjer:

”Det er ikke et sted for børn at være, men at Halime ikke er glad for det, det må hun jo selv ligge og rode med.” 

Trækker på skuldrene

Hun påpeger at kurderne er dem, som har mærket mest til Islamisk Stats grusomheder, og at kurderne også har bedt Danmark tage vores statsborgere hjem til retsforfølgelse.

”Jeg synes da, vi har et ansvar for at tage vores egne kriminelle hjem til Danmark. At SF ikke mener det, det må SF jo selv stå på mål for,” siger Rosa Lund.

Jeg tror, at jeg trækker lidt på skuldrene over det

Udlændingeordføreren stiller sig uforstående over for Halime Oguz’ svada. Og det er ikke noget, som Rosa Lund ligger søvnløs om natten over.

”Jeg tror, at jeg trækker lidt på skuldrene over det,” siger Rosa Lund.

Dansk og iransk statsborgerskab

Kvinden, som nu skal evakueres med sine børn, tog som 20-årig til Syrien for at slutte sig til Islamisk Stat. Her giftede hun sig med en IS-kriger, med hvem hun fik to børn.

Hun er født i Danmark, men hendes far er fra Iran. Derfor har hun også iransk statsborgerskab.

Hold nu op! Vær nu ærlig!

Hun har dog aldrig opholdt sig i Iran, og Højesteret har derfor besluttet, at hendes tilknytning til Iran er for lille til, at man vil fratage kvinden sit danske pas.

Derfor vil regeringen nu hente hende og børnene hjem.

Oguz: ”Vær nu ærlig”

Tilbage hos Halime Oguz kommer temperamentet hurtigt op på noget nær kogepunktet, da Netavisen Pio fanger hende på telefonen mandag.

Hun mener især, at Rosa Lunds opslag manglede medfølelse for de mange tusinde ofre for Islamisk Stats forbrydelser, som kvinden, der nu kommer tilbage til Danmark aktivt, har støttet. De forhold mener Halime Oguz, at Rosa Lund glemmer i sit opslag: 

”Jeg havde ikke lyst til at skrive sådan et opslag fordi jeg kender hende (Rosa Lund, red) og vi har haft nogle gode snakke. Men jeg kunne simpelthen ikke være i mig selv, da jeg så det billede der, hvor hun står nærmest og er ved at bryde i gråd af glæde. Man skulle tro, at det var danskere, som var blevet taget som gidsler af en terrorbevægelse og frigivet,” siger Halime Oguz og fortsætter:

”Hold nu op! Vær nu ærlig! Hvad med at sige, at ja, det er vores forbandede pligt at hente dem hjem. Jeg savner altså noget medfølelse for de ofre for de grusomheder. Der kunne man altså godt lige overveje sine ord en ekstra gang, og udtrykke det dilemma, som ligger i sagen.” 

Politikerlede

En anden ting, som falder Halime Oguz for brystet er, at Rosa Lund trækker sin egen og Enhedslistens politiske kamp ind i sagen.

Oguz påpeger, at det ikke er politisk pres, men en højesteretsdom om forkert sagsbehandling, som ligger til grund for evakueringen af kvinden og hendes to børn.

Jeg kan fandme godt forstå, at der er politikerlede efterhånden!

Halime Oguz mener, at Enhedslisten og Rosa Lund prøver at slå politisk plat på beslutningen om at hjemtage kvinden og hendes to børn

”Jeg kan ikke forstå, at man også kan gøre det her til en politisk sejr. Det er ikke hendes kamp, som er årsagen,”

”Jeg kan fandme godt forstå, at der er politikerlede efterhånden!” slutter Halime Oguz.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Rosa Lund. Er og har altid været speciel, hun kæmper sine sager, og selv om jeg ikke er enig, bliver tit irriteret på hendes stemme, så giver hun ikke op.kvindens ret er at komme til dk, men kun skal for retten når hun kommer på dansk jord.

Kære Helle
Kvinderne med dansk statsborgerskab har intet forbud mod at komme til Danmark. De kan bare vise sig ved en dansk grænse med deres danske pas, hvor de ikke vil blive afvist.

Rosa Lund og mange andre med samme tankegang lider af den bizarre vrangforestilling, at jo mere ihærdigt og vedvarende man kæmper for klodens mest ondskabsfulde, modbydelige og frastødende mennesker og deres interesser, jo højere lux-værdi vil hendes glorie skinne med.

Hun ville egentlig passe meget bedre ind i Omvendtland, men vi hænger desværre nok på hende her.

Thor - det rene vrøvl. Der er intet bizart i at man ønsker at opretholde et synspunkt om at det ikke kan være en retsstat værdigt at lade folk få en chance ved en domstol. At man i S ikke mener dette, svarer jo til partiets særlige retorik når de fx omtaler konflikten i Ukraine med od som "Ukraine er et fredeligt land der blev angrebet at Rusland", selvom det jo ikke er sandt, eller når man hylder ICC for sin udstedelse af en arrestordre mod Putin p.g.a påstande om han har begået krigsforbrydelser, samtidig med at man på intet tidspunkt har udstedt en arrestorder mod Biden og andre amerikanske præsidenter for deres forbrydelser i landets overfald på adskillige lande, enten direkte eller via proxy-krige.
Rusland annekterede ikke Krim, men der blev afholdt en folkeafstemning på baggrund af den legale ledelses ønsker på halvøen hvor der var et overfældende flertal for at området skulle tilbage til Rusland, og at man først 8 år efter kom de østlige områder i Ukraine til hjælp, efter at den nynazistiske organisation Azov-Brigaden havde bombet løs på området, forbudt russisk som sprog og forbudt 11 politiske partier der ikke støttede de højreorienteredes kamp mod Rusland samt hvis tilhængere begik statskup mod den lovligt valgte præsident. NÅr socialdeomkraterne vedbliver med at fortie den slags, men ideligt kommer med udtryk som "Rualands ulovlige krig mod Ukraine" og en slet skjult forargelse over hvad Rusland foretager sig, uden at nævne baggrunden, samt at man i Danmark støtter USA og NATO i deres ulovlige krige uden at trække på smilebåndet, så virker det hult at komme med påstande om hvor forfærdelige russerne er eller - i den aktuelle sag - hvor ondskabsfulde kvinderne i fangelejrene er fordi de i en ungdoms naivitet har støttet deres ægtefæller i en kamp som de troede var OK.

Og så vil man gerne have børnene hjem, men ikke deres mødre som ikke har haft en chance for at få deres sag prøvet ved en domstol i Danmark, når man administrativt fratog dem deres statsborgerskab og hvor man dumstædigt fastholder synspunktet med at små børn kan hjemtages uden deres mødre. Det er kynisme så det batter.

Økseskaft?

Økse?

Arne, du er og bliver en "nulbon" når du er hoppet på Putins narrativ. Det er beklageligt, at vi har et uddannelsessystem der har fostret personer som er så fatsvage som dig. Fy for fanden!

Tja,Julius Schrøder, når man som dig mangler argumenter,som du i den grad gør, så prøv med skældsord. Ikke fordi de hjælper, men fordi du så får luft for din forargelse over at der er folk der mener noget andet end dig.
Hvad du mener om mig er ligegyldigt,for det er alligevel ikke i nærheden af sandheden, men for en ordens skyld er dt godt at vi netop har et uddannelsesssystem der IKKE bestemmer hvad du skal mene, ikke har nogen hensigt at ville bestemme dine politiske standpunkter, men jeg kan forstå at du netop ønsker et sådant system hvor inddoktrinering er et "must", så alle der måtte mene noget andet end dig i dit utroligt indsnævrede verdensbilede, altså skal formenes adgang til at mene noget andet end dig. Det er jo gentagelsen af 70'ernes indoktrineringsdebat anført at højrefløjen fra De Radikale til Dansk Folkeparti. Men det er da godt at du i den grad afslører hvor du kommer fra og hvlke sympatier du har, for så kan vi jo hurtigt gennemskue dig og dine præferencer.

Rosa Lund opfører ikke som en ansvarsfuld dansk politiker, men som en folkevalgt der ikke vil det danske demokrati men hellere vil se en islamitisk stat styret af IS-tilhængere og deres familier.

Britta - Rosa Lund opfører sig netop som en ansvarlig dansk politiker, og jeg kan ikke indse hvorfor man skal have lov til at give køb på almindelige menneskerettigheder vedr. de pågældende mødres ret til at få afprøvet deres administrative fratagelse af deres statsborgerskab, at tilbyde hjemtagelsen af små børn uden deres mødre - det er virkelig kynisme ud over alle grænser. Det har ikke en pind at gøre med at man vil se islamisk stats bestemmelse over Danmark. Det er helt langt ude. Samtlige eksperter, både inden for FE og PET samt andre har anbefalet at tage mødrene hjem med deres børn, men af hensyn til stemmefiskeriet hos DFs og NBs vælgere hvis sortsyn på de fremmede er velkendt, fastholder Socialdemokratiet og Venstre deres kynisme. Vorherre bevares.

Hørt!

Man kan kun glæde sig over der kommer værnepligt til kvinder i Danmark. Ja, faktisk bure der kun være værnepligt for kvinder og frivilligt for mænd.

For med kun kvinder i forsvaret, så tør Rusland med 100% sikkerhed ikke angribe os. Det tør de simpelthen ikke. Atombomber her, atombomber der.

Annonce