Nye tal: Flere søgte asyl i Danmark - presset steg voldsomt på resten af Europa

Flygtningepresset på Danmark er steget. Udlændingeminister mener tallene understreger behov for reformer.
Foto: Indenrigs- og boligministeriet/Claus Bech
Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S).
Trods et stigende antal asylansøgninger til Danmark, så ligger Danmark stadig langt nede på listen over, hvor mange asylansøgere per indbygger, de forskellige EU-lande modtager.

Det viser en opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet for 2022.

I 2022 blev der registreret omkring 4.600 asylansøgere. I forhold til det danske indbyggertal, så svarer det til en 19. plads i forhold til de øvrige 26 EU-lande.

Mange asylansøgere i EU

Tallene glæder udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), der dog maner til fortsat forsigtighed:

”Jeg er glad for, at Danmark fortsat ligger lavt på listen. Det er godt, at vi har en relativt lav tilstrømning af asylansøgere, fordi det betyder, at integrationsindsatsen bedre kan følge med. Men vi må ikke læne os tilbage i sofaen og tro, at den hellige grav er vel forvaret," udtaler han.

Han påpeger, at situationen med flygtninge er voldsom udenfor Danmarks grænser.

"Sidste år søgte mere end 950.000 om asyl i EU. Det er det højeste tal siden migrationskrisen i 2015-16. Østrig – et land med knap 9 millioner indbyggere – modtog mere end 100.000 asylansøgninger sidste år. Det er helt vilde tal, som viser, at vi ikke har kontrol med tilstrømningen. Det er uholdbart," siger Kaare Dybvad Bek og understreger, at der er behov for et nyt flygtningesystem.

"Asylsystemet er i dag dybt inhumant og fører til tusindevis af druknede i Middelhavet, mens kyniske menneskesmuglere tjener styrtende"

Kaare Dybvad Bek mener, at der er behov for et nyt system, som sikrer, at flygtninge kommer til Europa på kontrolleret vis som eksempelvis kvoteflygtninge.

"Så kan vi hjælpe flere flygtninge bedre og samtidig selv få større kontrol med, hvor mange mennesker der kommer til Europa og Danmark."

Ukrainere tæller ikke med

I forhold til sidste års tal, så er Danmark rykket en enkelt plads frem på listen.

I 2021 var det omkring 2.100 asylansøgere.

Oveni i tallet på de 4.600, hvoraf halvdelen er ukrainere, så kommer 900 tilladelser under særloven for afghanere og 35.000 tilladelser under særloven for ukrainere.

Antallet af asylansøgninger i Danmark toppede i 2015, under flygtningekrisen, hvor 21.000 - hovedsageligt syriske flygtninge - søgte asyl i Danmark.

Flest på Cypern

Cypern er i øvrigt det land i Europa som, i forhold til indbyggertal, modtager flest asylansøgere.

Det har landet gjort alle år siden 2018.

Relativt færrest asylansøgere modtager Ungarn.

 

EU-landene (plus Norge, Storbritannien og Schweiz) modtog sidste år omkring 950.000 asylansøgninger, men det er altså uden de omkring 4 millioner ukrainske flygtninge, som er drevet på flugt af Putins invasion.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Muslimerne er ikke flygtninge, de er indvandrere og de bør stoppes allerede ved grænsen og gives en skovl i hånden og sættes til at grave åen dybere og bredere, jeg er overbevist om at det vil få dem til at vende om, blive i Tyskland eller tage helt hjem igen.
Muslimerne har hørt fra deres fætre og kusiner at DK er et slaraffenland hvor man får både i pose og i sæk + gratis uddannelse osv. Uddannede muslimer bestiller ikke andet i deres vågne timer end at arbejde på at få flere muslimer her til og de hader os som pesten, når de opdager at de ikke både får i pose og i sæk, så tror de sig diskrimineret. En invasion er en invasion selv om de invaderende ikke kommer ind med pansrede mandskabsvogne og kanoner.

Det er jo også sandt, at Danmark er et slaraffenland.

Der står intet i nogen konvention, at vi skal give dem boliganvisning, boligsikring, børnepenge, kontanthjælp, SU og førtidspension, men vi gør det alligevel.

Der står intet i nogen konvention, at de skal køre rundt i vores gader i store dyre muskelbiler, men vi lader dem gøre det alligevel.

Der står intet i nogen konvention, at vi skal give dem betingede domme og advarsler, når de går med knive, sælger stoffer eller slår os, men det giver vi dem alligevel.

Det er jo derfor, at de ikke søger asyl undervejs op gennem i Europa i Bulgarien, Rumænien, Serbien eller i Visegrad-landene, som ellers har ratificeret nøjagtig de samme konventioner, som vi har gjort.

Nej, de trasker målrettede videre op til os. Follow the money.

En ting er at få EU med på at gøre noget effektivt, det kan måske godt ske. Men hvad med Lars Løkke?

EU-landene Ungarn, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Kroatien, Rumænien og Bulgarien har ingen problemer med kulturfremmede massetilvandrere fra tredjeverdenen. Det er jo bare os danskere og svenskere, der er for blåøjede og nemme.

Portugal har heller ikke de store problemer med uintegrerbare fremmede!

Godt eksempel. Finland er også.
Fremragende beviser på, at vi ikke er "nødt til" at affinde os med, at Danmark bliver indvandret af folk fra tredjeverdenen. Det er en skrøne, at vi er nødt til dette. Vi kan godt inden for de rammer vi kender i dag, sige, at nu ønsker vi ikke flere indvandrere fra tredjeverdenen. Det kræver bare, at vi gør det.

Desværre efterlader Socialdemokratiet stadig ikke meget plads til, at en dansker kan stemme andet end Dansk Folkeparti.

De problemer vi har med tilflyttere fra fjerne lande, hænger sammen med en naiv tendens til at tro på at vi har absolut frihed. Derfor forklarede vi de første "fremmedarbejdere" fra halvfjerdserne, at her i Danmark herskede frihed og lighed for alle, så vi havde ikke noget "system" man skulle underlægge sig. Mange af de første indvandrere havde besluttet sig for at emigrere fordi de var trætte af religiøs tvang i specielt Pakistan, og de håbede oprigtigt på at finde et bedre system og integrere sig i det, men så fik de at vide, at vi ikke havde noget system, man skulle tro på. Det førte desværre til at et flertal af emigranterne bevarede deres tilknytning til deres reaktionære nedarvede religion.
Fejlen opstod, fordi en mængde danskere har en idealiseret forestilling om vores samfund. Vi ser ikke selv det pres og den ensretning vi opdrages med - takket være vores system. Vi er heller ikke bevidst om at vores levestandard er en følge af rigdom, og at rigdommen er opstået som følge af den imperialisme, vi er involveret i.

Du har mange gode pointer, men jeg tror først og fremmest, at det handler om penge. Follow the money.

Langt de fleste muslimer i Danmark ønsker slet ikke vores frihed. De ønsker islam.

Når jeg har rejst i byer som Izmir, Antalya, Beirut, Latakia og Damaskus, har jeg bemærket, at færre kvinder har tørklæde end i Kabulhavn.

Istanbul har et LGBT-miljø med homobarer, der aldrig nogensinde ville kunne få lov til at ligge på Nørrebro eller i Vollsmose.

Man skal passe på med at undervurdere, hvor mange hardcore islamister der rent faktisk bor i Danmark, og som ønsker islam, Koranen og sharia over alt andet.

Det undre mig, at du med dit "had" til muslimer du giver udtryk for i dine kommentarer her i Netavisen Pio, alligevel "frivilligt" opsøger de lande og byer de kommer fra, men det er vel fordi det er billigt at holde ferie i de muslimske lande og at tjenere og hotelpersonale er tilpas underdanig over for dig som det passer sig for en som tilhøre "herrefolket".

Til Peter Jensen. At man kan nægte udlændinge adgang til sit land, det har jeg selv oplevet. Jeg havde giftet mig her i Frankrig med en fransk pige og vi havde købt en lille landejendom i en smuk dal her i Aveyron... og så erklærede kommunalrødderne, at jeg ikke måtte bo her. De ville ikke have udlændinge i deres hjemlige sogn!
Det var en spændende oplevelse, kan du tro! Men det endte med at vi stadig bor her.

Annonce