Annonce

Så faldt fars hammer: Stephensen på selvbetalt orlov

Ledelsen i Moderaterne slår til: Partiets udenrigs- og kulturordfører får en allersidste mulighed for at genoprette tilliden til befolkningen - og partiet
Foto: Moderaterne/Claus Peuckert, Folketinget/Marie Hald - Fotografik: Anders Bredsdorff
Lars Løkke Rasmussen (M), formand for Moderaterne, Jon Stephensen (M), medlem af Folketinget
Moderaternes udenrigs- og kulturordfører, Jon Stephensen, skal - efter såkaldt gensidig aftale med Moderaternes ledelse - på selvbetalt orlov frem til oktober.

Det oplyser Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, efter at han selv, partisekretær Kirsten Munch Andersen og gruppeformand Henrik Frandsen meget sent mandag aften har haft en alvorlig kammeratlig samtale med Jon Stephensen.

I et videoopslag på Facebook understreger Lars Løkke, at Jon Stephensens korrespondance med et ungt, kvindeligt medlem af Unge Moderater er uacceptabel, og at korrespondancen i sig selv ville have udløst en alvorlig advarsel, men også at der oveni “har været andre ting fremme” om Jon Stephensen:

Det er en sag, vi ser på med stor alvor

“Og baggrunden for det her møde, den kender I godt. Det er det forhold, der har været fremme i medierne om en korrespondance mellem Jon Stephensen og et ganske ungt medlem af Unge Moderater. Det er en sag, vi ser på med stor alvor. Vi ønsker at være et parti, der er for alle, og hvor man kan føle sig tryg. Derfor er jeg faktisk rigtig glad for at Unge Moderater i sidste uge henvendte sig til partiet og sagde: Her er et problem.”

Løkke: En alvorlig advarsel ikke nok

Lars Løkke understreger, at det i tilfældet Jon Stephensen ikke er nok for Moderaterne at give en alvorlig advarsel med en tydelig besked om, at gør han det igen, så “er det ud”:

“Det har vi taget alvorligt. Det har vi drøftet med Jon. Og der er ingen tvivl om, at den her korrespondance er ud over de grænser, vi trækker i Moderaterne. Hvis det var en isoleret ting, hvis det hele kunne begrænses til den dialog, så ville vores reaktion have været, at det er i strid med vores Code of Conduct. Det er i strid med vores samarbejdspolitik. Det havde været en alvorlig advarsel. Her trækker vi grænsen. Gør du det igen, så er det ud. Så havde vi sanktioneret det ved at tage ordførerskaber og andet fra Jon - for at sætte et eksempel.”

der har været andre ting fremme

“Men det kan ikke isoleres til det. Fordi alle, der har fulgt den offentlige debat ved også, at der har været andre ting fremme. Og derfor er vi nødt til at gøre noget andet. Vi skal have ro på. Vi i Moderaterne skal have mulighed for at kunne koncentrere os om vores politik. Og Jon skal have en mulighed for at komme på benene igen.”

Forholdet sættes på pause

Lars Løkke siger i videoen, at konsekvensen bliver, at Stephensen og Moderaterne sætter forholdet “på pause”:

Nu handler det også om at genvinde tilliden til os andre i Moderaterne

“For en måneds tid siden sagde jeg, at det var op til Jon at genvinde tilliden. Og med det mente jeg tilliden til befolkningen. Nu handler det også om at genvinde tilliden til os andre i Moderaterne. Og derfor har vi i aften aftalt, at vi sætter vores forhold på pause, hvis man kan bruge det udtryk. I andre af livets sammenhænge ville man sige, at vi tager en separation. Jon søger orlov fra Folketinget resten af det her folketingsår (frem til begyndelsen af oktober, red.). Det betaler han selv. Det skal ikke ligge skatteyderne til last.”

Løkke: Kan ende i egentlig skilsmisse

Lars Løkke åbner for, at det i sidste ende kan ende med en egentlig skilsmisse mellem Jon Stephensen og Moderaterne:

om vi skal genoptage vores samliv, som det var før, eller om det skal bringes til ophør

“Det (orlov, red.) giver os en mulighed for at koncentrere os om vores politik. Og det giver Jon en mulighed for at få renset op i, hvad der end måtte være. Så det er det, vi har aftalt. Vi sætter vores forhold på pause resten af folketingsåret. Og så tager vi, når folketingsåret er slut, stillingtagen til, om vi skal genoptage vores samliv, som det var før, eller om det skal bringes til ophør.”

Lars Løkke understreger, at han godt ved, at mange havde ønsket, at partiledelsen her og nu skulle have skredet endnu hårdere ind over for Stephensen og ekskluderet ham, men det mener Lars Løkke ville have været “en overreaktion”, derfor landede partiledelsen i stedet på en selvbetalt orlov resten af folketingsåret.

placeholder

 

Ingen ord, men et like fra Stephensen

Jon Stephensen selv har ikke givet lyd fra sig efter mødet med partiledelsen. Bortset fra, at han har liket et tweet, som partiets politiske ordfører, Monika Rubin, har udsendt for tre timer siden:

Der er brug for at Jon får genskabt tilliden

“Det er positivt at sager om uønsket seksuel opmærksomhed idansk politik nu håndteres og sanktioneres ud fra i forvejen formuleret samværspolitik. Jeg er stolt over at vi er et parti, der tager grænseoverskridende adfærd meget alvorligt. Der er brug for at Jon får genskabt tilliden,” skriver Rubin i tweetet, som altså Jon Stephensen tilkendegiver, at han godt kan lide.

placeholder


 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Latterlig sag. Moderne heksejagt. Den voksne myndige kvinde kunne have blokeret mandens mobilnummer, hvis ikke hun kunne klare komplimentet, ligesom alle andre gør, men det havde vel været for kedeligt. Hun er vist det man kalder en dramaqueen.

Og er han en gammel gris? Ja, sikkert, men han har ikke gjort noget ulovligt. Tvært imod, så har den voksne strafmyndige kvinde publiceret hans lukkede fortrolige meddelelser, hvilket er strafbart med fængsel i op til 6 måneder, jf. straffelovens § 263, stk. 2, nr. 1.

Heksejagt er nok lige at stramme den, for han har kun sig selv at takke for alt det, der rammer ham.

Så hvis vi lige skal have proportionerne på plads, så er problemet her hans manglende selvindsigt, generelle falskhed og mangel på forståelse for samfundet omkring ham. Det kan han ikke tørre af på nogen andre.

Og nej, den unge kvinde er ikke noget offer, langt fra endda. Hun har modtaget en uønsket kompliment, og det er det hele. Der er ikke noget, hun skal "komme sig" over, som hun udtalte til en avis, der findes milliarder af mennesker, som uden klynk oplever langt værre ting hver eneste dag i deres liv.

Trist, at du ikke har opdaget, at vi lever i det 21. århundrede.....

Ja, kvinder i det 21. århundrede har det utroligt hårdt. De skulle have levet i 1800 tallet, det var tider.
Jon Stephensen er et fjols og må tage konsekvensen, men så er historien heller ikke værre, og slet ikke så den unge dame skal have krisehjælp. Hun vil sikkert opleve langt værre ting i livet, end en fjollet sms.

"»Jeg kan ikke længere genkende mig selv – og det skal man kunne"

det har vi andre jo haft på fornemmelsen længe - at JS ikke er i stand til at styre sig selv - og dermed er han uegnet til at sidde i folketinget

https://www.berlingske.dk/politik/stephensen-beklager-upassende-beskeder...

Klogt han tager orlov, selvbetalt, og mon ikke han trækker sig fra politik til oktober, det tror jeg. Han har jo andre uddannelser, som gør han kan forsørge sig selv i en ny fremtid.
Den unge dame bør tie nu og komme videre,hun indledte selv kontakt, og fortsatte denne. Sagen er for dum til mere nogen suppe der

Kogen suppe

Hvor gammel er kvinden det handler om, husk der skal to til tango.. synes efterhånden at det der mee to har taget overhånd.. kvinden kunne sgu selv have sagt fra.. I stedet for at lække ting.. jøsses siger jeg bare.

Jeg synes, det vil være synd, hvis et folketingsmedlem med Jon's kvaliteter og baggrund fryses ude fra Folketinget. Som mangeårig visionær teaterleder med stramme budgetter og freelanceskuespillere o.lign. vil han have flere fjender. Det giver sig selv. Og han har lavet fejl. Ja da. Der er mange i Folketinget der har lavet fejl - altså af de få der har haft et arbejde, hvor de kunne.
At rose en ung kvinde for hendes krop er for mig at se ikke slemt. Hun ville sikkert være glad for det, hvis rosen kom fra en, der var en del yngre. Men mon ikke Jon i afsendelsesøjeblikket følte sig en del yngre end de 63. De fleste sunde mænd er tiltrukket af yngre, kønne piger, men de stopper så der.

Og vedr den muligvis falske underskrift: Han har været nødt til at benægte den, men som jeg har læst historien var det blot en formalitet for ikke at forsinke et vigtigt dokument. Ham, hvis underskrev han måske forfalskede, havde det med ikke at dukke op til bestyrelsesmøder men ville have underskrevet, hvis han var der. Altså på en måde en ikke-sag. Hvis altså ikke lige en tidligere minister i et lille parti med en vis styrke i AvenueX land, slog til. Nok.

August, du skal nok stille lidt større krav til vore tillidsvalgte, hvis de vil have respekt i befolkningen.
Jon Stephensen er ikke værdig til ret meget respekt. Hvis alle hans negative historier havde været kendt FØR valget, var han ikke blevet valgt.

August, hvilke kvalliter er det du mener Jon Stephensen er i besiddelse af? Han blev fyret som chef på Østre Gasværk p.g.a. at han havde "bijobbet" for kr. 170.000,00 ved siden af sit direktørjob uden at det var aftalt med bestyrelsen (hans arbejdsgiver), selv om det stod i hans kontrakt at bijob kun måtte udføres, hvis det var godkendt af bestyrelsen.
Han blev fyret fra sit sidste direktørjob i 2022 p.g.a. en "måske" forfalsket underskrift, bevilling til en
midlertidig bolig til ham selv mens hans egen blev renoveret og måske utilbørlig optræden over for sit personale, skuespillere m.m. Det er ikke kvaliteter, som ovennævnte, der overbeviser mig om at han er kvalificeret til at være medlem af folketinget.

Hvis manden vælger en tur i sejlbåd over Atlanten og kigger op på stjernerne, ja, så kan han måske se for sig at starte eget parti i en endnu Moderaterne udgave!

Hvis han altså har nådiggaverne dertil!

Lars Løkkes største merit skulle vist være at tage sig af “drenge der har det svært i en kultur der endnu ikke er indkorporeret”!

En pædagogisk opgave hele venstrefløjen og de radikale i årtier har eksileret i!

Med stor succes!

Endnu flere skulle efter sigende være på vej!

Med mindre Mette Frederiksens mange rejser får stoppet Europas ydre grænser!

De indre grænser bliver tættere og tættere!

På trods af Lars Løkkes store glæde over Schengen-samarbejdet!

Med tre måneders selvbetalt orlov får Jon igen fri passage over grænserne til folketinget!

Aksel "VRØVL" Jensen
Hvis du ellers havde hørt efter i timen, er det 5 måneders selvbetalt orlov, nemmelig til når næste folketingsår åbner i okt. 2023.