Annonce

Jon Stephensen undskylder: “Jeg kan ikke længere genkende mig selv”

Jeg vil bruge den kommende tid på selvransagelse, siger Moderaternes skandaleombruste folketingsmedlem på vej ud ad døren. Undskyldning er dog ikke nok for unge partifæller.
Foto: Moderaterne
Jon Stephensen (M), medlem af Folketinget
Moderaterne besluttede tirsdag at sende partiets kulturordfører Jon Stephensen på orlov resten af folketingsåret - altså frem til oktober.

Beslutningen om Jon Stephensens orlov er blevet truffet på baggrund af afsløringen af, at han i løbet af sine få måneder som folketingsmedlem har sendt en række beskeder på Instagram til en 19-årig kvinde, som var aktiv i partiet.

Sagen om beskederne kommer oveni de seneste måneders skriverier om falske underskrifter, dårlig ledelse og andet, fra Jon Stephensens tid som teaterdirektør på et stort københavnsk teater.

I en pressemeddelelse undskylder Jon Stephensen til både den unge kvinde og til partiet, fordi sagen “skygger” for partiets arbejde:

“Jeg kan ikke længere genkende mig selv - og det skal man kunne,” skriver han.

“I dag har jeg bedt Folketinget om selvbetalt orlov. Det gør jeg, fordi jeg den seneste tid har skygget for både mit parti og mine partifællers store arbejde.”

“Jeg undskylder uforbeholdent overfor den unge kvinde, jeg komplimenterede på en helt upassende måde.”

Vil helet og styrket tilbage

Jon Stephensen bedyrer, at hans politiske ambitioner stadig er intakte:

“Jeg ønsker at bidrage med mit mandat til en meningsfyldt politik inden for både kultur og udenrigspolitik. Det er ikke muligt, som tingene er i dag. Det er min fejl, og der er ingen undskyldning for det. Jeg hører, hvad I siger, og jeg tager konsekvenserne af det.”

Jeg vil derfor bruge den kommende tid og måneder på at kigge indad

“Jeg vil derfor bruge den kommende tid og måneder på at kigge indad, selvransage for at blive den version af mig selv der skal til for at komme helet og styrket tilbage og genskabe tilliden til vælgerne, til mit parti Moderaterne og mine partifæller.”

Det hører dog med til historien, at Folketingets regler foreskriver, at medlemmer der tager selvvalgt orlov - altså ikke på grund af sygdom eller barsel - ikke modtager løn.

Ikke nok for ungdomsorganisation

Undskyldningen er dog ikke nok for partiets nystartede ungdomsorganisation, Unge Moderater. De unge i partiet ser ikke, at Jon Stephensen kan vende tilbage til partiet.

Derfor ser vi ikke, at Jon Stephensen kan genvinde vores tillid

“Hvis man ikke overholder vores samværspolitik eller Moderaternes Code of Conduct, hører man ikke til hos os,” siger lederne Ellen Emilie og Max Manøe Bjerregaard i en pressemeddelelse ifølge TV2 og fortsætter:

“Derfor ser vi ikke, at Jon Stephensen kan genvinde vores tillid, for den har han brudt.”

Med beslutningen om at søge orlov, er Ellen Emilie nu den næste suppleant i rækken til at komme i Folketinget i Københavns Storkreds.

Borgmestersøn overtager pladsen

Mens Jon Stephensen er på orlov, er Lean Milo de næste seks måneder indkaldt som suppleant til Folketinget.

Lean Milo, 47, er søn af den tidligere Greve-borgmester René Milo (V), som i 2005 blev væltet som borgmester, da nuværende folketingsmedlem Birgitte Klintskov Jerkel (K) forlod Venstre på valgnatten og pegede på Hans Barlach (K) som borgmester.

Lean Milo fik 1.169 personlige stemmer ved det seneste valg. Knap 400 færre end Jon Stephensen.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"jeg den seneste tid har skygget for både mit parti og mine partifællers store arbejde" og det vil du såmænd blive ved med!

"jeg tager konsekvenserne af det" hvis du mener det alvorligt så forlader du politik helt

"kigge indad, selvransage ... genskabe tilliden ..." JS du bliver aldrig anderledes - vær i det mindste ærlig over for dig selv - vi andre ved godt at du ikke kan

Tænk at være medlem af Kastraterne og skulle i gabestokken, fordi en opmærksomhedskrævende voksen kvinde lækker ens lovlige SMS'er i pressen for at lave Christiansborg om til Paradise Hotel.

Men at en somalisk mand, der netop er blevet dømt ved Retten i Odense for at have omskåret sin datter på en shariarejse til Somalia, hvor datteren blev forsøgt solgt væk på et shariaslavemarked til en 75-årig mufti, forinden havde fået dansk indfødsret foræret i 2015 af alle Folketingets partier undtagen DF, det er folk ligeglade med.

Peter - jeg tror ikke at danskerne er ligeglade - men mon ikke de undrer sig meget over at han ikke får frataget sit danske statsborgerskab og bliver udvist permanent og ikke bare i 12 år. Jeg gør.

Og så er den her af
HENRIK SASS LARSEN
Direktør, Aktive Ejere, tidl. MF
https://jyllands-posten.dk/debat/kommentar/ECE15664484/krarup-og-hasselb...

FOR ABONNENTER (men avisen kan læses på de fleste biblioteker)
Krarup og Hasselbalch sagde det for 30 år siden. Vi lyttede ikke – og først for sent
Integrationen er ikke blevet bedre i de seneste 30 år. Faktisk kun værre. Det er på høje tid, at hele Meningsdanmark tager vores værdier alvorligt og diskuterer, hvem vi er, hvem vi vil være – og hvad vi vil finde os i.

Fat mod Jon. Vi tænker alle på dig.