Ny måling: SVM-regeringen får dårligste måling siden valget

Sådan står partierne i dansk politik lige nu.
Foto: Folketingets TV.
SVM-regeringens tre partiledere Mette Frederiksen, Jakob Ellemann og Lars Løkke i folketingssalen, januar 2023
Regeringen med Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne har for længst tabt det flertal, som vælgerne gav dem ved valget tilbage i november.

Det billede bekræfter den nyeste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau.

De tre partier fik samlet 50,1 procent af stemmerne ved valget i november, men i denne måling står de tre partier blot til 37,8 procent af stemmerne. Det svarer til et samlet tab på 12,3 procentpoint.

Ifølge målingen står de tre partier nu til blot 69 mandater - 20 færre end de fik ved folketingsvalget.

Hvor det tidligere har været Socialdemokratiet og Venstre, som har tabt vælgere, så er det nu alle tre partier som ligger markant under valgresultatet.

Moderaterne, der fik 9,3 procent ved valget,  ligger nu til 6,0 procent - svarende til 11 mandater. Det er det laveste niveau, som Voxmeter har målt partiet til siden november.

Det er fortsat SF og Liberal Alliance, der kapitaliserer på regeringens dårlige meningsmålinger.

SF går i mandagens måling en lille smule tilbage til 15,1 procent, men står fortsat til at vinde hele 12 mandater og blive folketingets næststørste parti med 27 mandater.

LA størst - i blå blok

Liberal Alliance går frem med næsten 2 procentpoint og står nu til 11,9 procent og en fremgang på syv mandater til 21 mandater.

Liberal Alliances fremgang betyder, at Inger Støjbergs danmarksdemokrater, der i sidste uges måling var det største parti, igen henvises til andenpladsen med opbakning fra i denne uge 10 procent.

Nye Borgerlige ligger fortsat under spærregrænsen, men med opbakning fra 1,8 procent. Med næsten en fordobling på en uge, kan partiet måske begynde at ånde lettet op.

Pænt rødt flertal

Selv om Socialdemokratiet står til at tabe hver femte af deres folketingsmedlemmer, så er Mette Frederiksen fortsat favorit til at kunne fortsætte som statsminister i en eller anden konstellation.

Rød blok står i denne måling til opbakning fra 92 mandater og hertil kommer der så normalt 3 nordatlantiske mandater oveni.

Blå blok, inklusiv Lars Løkke Rasmussens projekt Moderaterne, står til samlet opbakning på 83 mandater.

Se hele målingen her.

 

Fakta: Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 15. maj 2023, baserer sig på telefoninterview med 1.021 repræsentativt udvalgte personer 18 år eller derover og er gennemført i perioden fra den 8. til den 14. maj 2023.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/- 2,5 procentpoint.


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De kan også trække mig fra. Jeg ønsker ikke længere at stemme! Det er efterhånden samme surdej uanset hvad man stemmer.

"Ny måling: SVM-regeringen får dårligste måling siden valget"

Hmmm. Det får de jo hver mandag. Snart går de velfortjent i minus i meningsmålingerne.

Samtidig optræder Den-Lille-Svindler mere og mere gangster/mafioso agtig. Don Den-Lille-Svindler.

Jamen vi kan da få en CIFÆDØ-regering, det kunne da give nogle spændende løsninger på landets udfordringer.

P.S.: Jeg prøver at være morsom ...

Det værste er vel egentlig at både medierne og politikerne holder mund med det de går og foretager sig. I næste uge rejser Sophie Løhde ned til Geneve for at sælge ud af dansk selvbestemmelse til WHO som skal have overdraget ufattelig meget magt i tilfælde af fremtidige pandemier, herunder definitionsmagten, så WHO bestemmer selv hvornår der er tale om en pandemi.
Et forkølet læserbrev i Nordjyske.dk er alt hvad medierne har bragt om sagen som totalt vil forandre Danmark. De er ikke til at stole på, medierne.

Ja ja - og der er tilbud på sølvpapir i Rema

Nu lyver du så også.

I forhold til mettes regeringsarbejde synes jeg hun ligger flot ,det er utroligt at så mange stemmer rødt.
Det eneste hun har gjort er jo at fjerne store bededag, og som vanligt hæve skatter o g afgifter. De store problemer, forsvaret og Sygehusvæsnet, går hun flot og elegant uden om.

Det passer jo ikke. Men hun er hverken forsvars eller sundhedsminister. Jeg synes regeringen er godt og flot i gang med at rydde op begge steder. Hvad er det for skatter du taler om. Er det C O 2 afgifter, det står et bredt flertal af både røde og blå partier bag, og st. Bededag blev vedtaget med 96 mandater.
Der er lavet en bred finanslov, og når man betænker at regeringen har siddet ismå seks mdr. Ud af 48 , så er det vist ret godt gået, hvis du laver en evaluering ng af de lovforslag, de har fået igennem med bredt flertal.

Hertil kommer en forrygende stærk økonomi og høj beskæftigelse, så s...op med målinger, det er fakta der tæller og gælder

"Moderaterne, der fik 9,3 procent ved valget, ligger nu til 6,0 procent - svarende til 11 mandater. Det er det laveste niveau, som Voxmeter har målt partiet til siden november."

Men nu har de jo også fået en del af deres politik igennem, så det er nok der, forklaringen ligger.
Tænk f.eks. hvis Liberal Alliance fik bare dele af deres politik igennem, hvor mange vælgere ville de så have tilbage?

Danskerne vil ikke have neoliberale løsninger på verdens problemer, vi vil have socialdemokratiske løsninger. Så når SD går i seng med de neoliberale, vil det selvfølgelig give sig udslag i manglende tilslutning til regeringen. Der er en grund til, at københavnerne nu stemmer på EL frem for SD: EL er det parti, der viderefører de socialdemokratiske traditioner, mens det efterhånden ikke er til at se forskel på SD og Venstre.

Den forrige regering, den socialdemokratiske mindretalsregering, var en god regering, så god som en socialdemokratisk regering kan være i vore dage. Men den var åbenbart alt for socialdemokratisk for folk som Mette Frederiksen, så hun allierede sig med de borgerlige, hvor hun formodentlig føler sig mere hjemme.

"Vermund slutter sig til vognmænd foran Christiansborg: 'Det er nu, vi skal sige fra'"

Hun og de andre populister ved godt, hvor de skal hente stemmerne fra. Det er nu vi skal sige fra??? Fra omstilling til et bæredygtigt samfund inden det definitivt er for sent. Det arbejder Pernille for dag og nat for sine børns fremtid.

En skamløs og ansvarsløs agitation og manipulation af hendes vælgere. Det er svært at begribe populisternes vælgere bliver ved at at save i den gren de og deres børns fremtid sidder på - Men fakta er, det gør det.

Obstruktion mod at redde klimaet og dermed verden, mens der måske stadig er en chance.

Mette Frederiksen valgte en regering hen over midten med S for bordenden og hvorfor gjorde hun det ? Fordi de radikale i sommeren 2022 undsagde den daværende rød-grønne regering og krævede folketingsvalg og en regering hen over midten. Det kom så november 2022. De rød-grønne fik 80 mandater uden de 7 nyvalgte radikale. Altså langt fra at kunne danne en regering. Skal sandheden bøjes i neon: der kunne under ingen omstændigheder dannes en rød grøn regering med flertal i Folketinget - eller en rød-grøn regering, der ikke havde et flertal imod sig i Folketinget. Sværere er det altså ikke !

Du har helt ret, længere er den ikke. En anden tanke, Fra gh blander sig i alt i Venstre, pønser han på genvalg som formand trods alder? Han er godt nok irriterende at høre på.

Anders Fogh sku der stå,

Meget enig med Lars Runo - Det er også beskæmmende for debatten at der blandt politiske kommentatorer på de landsdækkende medieplatforme- bliver spundet med på løgnen om at hun kunne have valgt rødt efter valget -

"løgnen om at hun kunne have valgt rødt efter valget"

Ja, det startede allerede dagen efter valget, og vi skal utroligt nok stadig høre på dem, som enten lyver bevidst, lever i egen ønsketænkning, eller bare er rigtig dårlige til matematik.

Hvad vi fik (SVM), var ikke kønt (og er det stadig ikke), og det ligger også meget langt fra, hvad jeg ønskede mig. Men eneste reelle alternativ var at lade Ellemann danne regering med de blå. Det var blevet endnu mindre kønt, men ville formentlig få et kortere liv.

Mette Frederiksen kunne også havde valgt at fortsætte med en ren socialdemokratisk regering og lade sig "vælte" af oppositionen i folketingssalen, som ville havde medført et nyvalg, men mon venstre og konservative var interesseret i det lige oven på et valg de havde tabt stort? Det havde været et forsøg hver.

Der skulle stå - et forsøg værd.

Der findes noget, der kaldes en "mindretalsregering". Det er set før. Mette Frederiksen har evnerne til at navigere i rørte vande, så hvorfor vælge trygheden sammen med de borgerlige, når det blot vil betyde, at SD bløder vælgere? Som at pisse i bukserne for at holde varmen.

Duus Nielsen -
Apropos mindretalsregering - S gik til valg på at danne en flertalsregering med deltagelse fra begge sider af det politiske spektrum - Det var med dette mandat i ryggen at Frederiksen gik i gang med sin dronningerunde i forsøget på at realisere målet - Hvis ikke det var lykkedes så skulle der en ny dronningerunde til med en anden kongelig undersøger som man kunne enes om -
Som jeg ser det var en S mindretalsregering ikke en mulighed på det tidspunkt -

Tror ikke på disse målinger...
Regeringen arbejder godt... Mette F er Danmarks, bedste statsminister 🎈. Regeringen tager ansvar, lide det eller ikke..tænk på helheden 🙃🙂.og andre partier der "værre" og gang på gang ikke tager ansvar. .enig i det meste af Helle, s indlæg.
Bedst for Danmark, 🚩

Hanne du må skjule lidt bedre, at du er ansat af S. som kommunikationsmedarbejder.
Du smører alt for tykt på af rosende omtale.
Regeringen laver stort set intet, ud over at rejse verden rundt, og se betydningsfuld ud.
Ikke en gang flyveleder-krisen gider transportministeren beskæftige sig med, selv om staten er arbejdsgiveren. Så at tusindvis af rejsende får ødelagt ferie m.v. er regeringen kold over for. Dejligt med en regering der bekymrer sig om sine borgere.

Socialdemokratisk politik er blevet til selvopfyldende politik!

Fuld beskæftigelse? Jo, tak!

Den har demografien automatisk løst!

Selv om statsministeren i folketingssalen får en socialdemokratisk udløsning af selv-forherligelse hver gang hun udtaler ordet “fuld beskæftigelse”.

Jamen, bette Mette!

Landet mangler jo arbejdskraft inden for alle de afgørende “socialdemokratiske målsætningsområderz”!

Mette Frederiksen er så langt fra at løse de problemstillinger, som hun rejser rundt og orkler om at vi “i Danmark er verdensførende på”!

Ord, ord, ord!

Ingen handling!

Ud over at forøge inflationen!

Mette Frederiksen taler inflationen op i Danmark!

Alt det hun så gerne vil, forbereder erhvervslivet sig på!

Og de tager sig dyrt betalt!

Og socialdemokratiske vælgere ønsker fortsat deres betaling:

De årlige ferierejser må for Guds skyld ikke rejse!

Selv om luksus co2 udslippet her er på sit højeste!

Udslippet fra køer der prutter betaler førtidspensionister, pensionister, børnefamilier, fattige børn, fattige mennesker!

Men ryge og rejse det skal socialdemokrater!

Og snart er de alle SFere og LAere!

Lige indtil flyafgifter og CO2 afgifter på landbruget sætter Pia Olsen Dy(h)r ud af regeringskontorerne igen!

Verden er af lave!

Ingen regering ved hvad den skal lave?

Egentlig burde alle betale hvad “det nye samfund” kommer til at koste!

Færre skatteydere til velfærdssamfundet!

Lig højere skat!

Men hverken SFere eller LAere vil betale mere i skat, når det kommer til stykket!

Mette Frederiksens løsning er “mere arbejde til alle, og især unge og indvandrerkvinder fra “varme lande””!

At vi alle får råd til færre flyrejser og må betale mere i skat!

Og nøjes med “at nyde dette fantastiske land med et fantastisk forår”!

Nej, den køber storby-danskeren ikke!

De flyver hellere til Italien, Mallorca, Maldiverne, som “i de gode gamle dage”!

Lastbil-chaufførerne og fiskerne forsøger i øjeblikket at banke lidt fornuft i hovedet på rige socialdemokrater i storbyerne!

Hvor kommer smørret, mælken, kødet, fisken, og alt det andet i Irma fra?

Og hvordan kom det ind til storbyen?

Og hvor kom arbejdskraften fra?

Meningsmålingerne viser at “danskerne er på røven”!

Vi ved ikke vores levende råd! Folk stresser rundt! Selv politikerne bliver stressede!

Og danskernes største ønske “er at arbejde mindre”, “at få mere tid til børn og familie” og “at rejse mere - at træde ude af trædemøllen”!

Men ligningen går kun op for Mogensen og Kristiansen, der i Besserwisser har deres på de tørre!

Meningsmålingerne viser at danskerne som sædvanlig i forhold til vores politikere “tisser i bukserne - hvilket er en stakkels varme”!

Som Mogensen plejer at sige: “I næste uge er dansk politik endnu værre”!

Sandheden er ilde hørt!

Klimaet og demografien kommer til at koste kassen!

Betal mere i skat! Der er masser at hente især hos inflations-gullasch-baronerne!

Eller arbejd mere, som Mette Frederiksen elsker!

Hun har i snart 20 år befundet sig alt for langt fra Arne og almindelige hårdtarbejdende folk!

Hun tror hun er socialdemokrat, men i virkeligheden ved hun ikke hvad en ægte socialdemokrat indeholder!

Det viser meningsmålingerne!

Kun på Arbejdermuseet tør hun vise sig 1. maj!

Det svarer til at en landmand tog på museet Hjerl Hede!

At lukke øjnene for virkeligheden!

Alle Mettes kriser har sat vælgerhavet i vildrede!

De store fisk spiser de små fisk!

Men snart er stenrevet besat af havvindmøller, der er tidens quickfiks!

Langt væk fra København, Aarhus, Aalborg, Odense og alle de andre danske storbyer, der sover Mettes tornerosesøvn!

Men når indfaldsvejene til Arnes paradis lukkes!

Ja, så vågner selv Arne!

Brugsen og Rema 1000 får tomme hylder!

Guldkalven prutter! Der må betales co2 afgift!

Ja det er tydeligt at helle er ansat af mette, typisk propaganda, uden at se realiteterne i øjnene.

Ja det er tydeligt at helle er ansat af mette, typisk propaganda, uden at se realiteterne i øjnene.

Annonce