Annonce

Stigende irritation i den socialdemokratiske lejr over Lars Løkke

Langt ind i den socialdemokratiske folketingsgruppe finder man det ikke særlig hjælpsomt, at udenrigsministeren udtaler sig om brugerbetaling og afskaffelse af vetoretten i EU.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister
Langt ind i den socialdemokratiske folketingsgruppe - og regeringen - er der stigende irritation over udenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen (M).

Irritationen skyldes, at Lars Løkke i interviews fabulerer løs om, at man kunne overveje at indføre brugerbetaling i ældreplejen og overveje at afskaffe vetoretten i EU.

Lars Løkke kører åbenbart sit eget løb

“Lars Løkke kører åbenbart sit eget løb - lidt som vi kender det fra Før-Lars, da han som formand for Venstre tromlede sine ting igennem - hen over hovedet på den øvrige ledelse i partiet. Det er hverken særlig klædeligt eller særlig hjælpsomt for SVM-regeringen,” siger et fremtrædende medlem af S-gruppen til Netavisen Pio.

Et andet medlem af S-gruppen fremhæver - som flere andre andre medlemmer af S-gruppen - over for Netavisen Pio, at det er irriterende at se, at statsminister Mette Frederiksen (S) og socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, må bruge tid og kræfter på, at gå at rydde op efter Lars Løkke:

“Nu her i tirsdags måtte Mette Frederiksen i folketingssalen dementere, at det er SVM-regeringens politik at indføre brugerbetaling i ældreplejen, og hun måtte tilmed understrege, at emnet slet ikke har været drøftet i regeringen. Den tid kunne være brugt langt bedre.”

Et tredje medlem af S-gruppen lufter sin utilfredshed med Lars Løkke Rasmussen således:

Vi kender jo Lars Løkke. Så vi har ham konstant under skarp observation

“Han moser løs. Det er endnu ikke et stort problem, men det kan det gå hen og blive. Jeg vil sige det på den her måde: Vi kender jo Lars Løkke. Så vi har ham konstant under skarp observation. Det samme har man - og måske i endnu højere grad - hos Venstre.”

EU-ordførere fra S og V ude med riven

Ganske opsigtsvækkende er irritationen over Lars Løkke ikke kun anonym.

EU-ordfører i Venstre, Kim Valentin, undrer sig således over, at han skal læse i avisen om Lars Løkkes overvejelser vedrørende en delvis afskaffelse af EU-medlemsstaternes vetoret:

så skulle han måske begynde med at invitere ordførerne fra de to andre regeringspartier

“Hvis Lars Løkke ønsker at gøre det (opgør med vetoretten, red.) til en del af forhandlingerne om en ny europapolitisk aftale, så skulle han måske begynde med at invitere ordførerne fra de to andre regeringspartier til et møde. Det er vel det rigtige sted at starte. Men indtil videre er jeg ikke blevet inviteret til noget møde om det,” siger han til Netmediet Altinget.

Socialdemokratiets EU-ordfører, Henrik Møller, er helt på linje:

“Lad mig sige det sådan, at jeg har ikke været involveret i drøftelserne af det her. Jeg så også, at Kim Valentin var ude at sige, at det kunne godt være, man skulle indkalde de andre partier. Det ville da klart have været en god idé. Det bedste, man kan sige, er vel, at Lars Løkke er Lars Løkke,” siger han til Ekstra Bladet.

“Føler sig hævet over alle andre”

Politisk kommentator, Hans Engell, skriver i Ekstra Bladet, at irritationen over Lars Løkke bestemt ikke kun trives i Venstres og Socialdemokratiets folketingsgrupper. Irritationen rækker helt ind i SVM-regeringen.

Traditionelt har landets statsminister, skriver Engell, altid haft eneret til at kunne gå ind på alle politikområder. Derimod er der ikke tradition for, at en partiformand, som er fagminister, så systematisk som Lars Løkke blander sig i det hele:

På den lange bane dur det ikke

“Løkke føler sig hævet over alle andre. Han har meget svært ved at finde sig i rollen som fagminister, men optræder som om han har en særlig stilling i regeringen. På den lange bane dur det ikke,” citerer Hans Engell en af de socialdemokratiske ministre for at mene.  

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vi lever i et "blåt " samfund. Hvor PENGENE og dem der har dem konkret har "magten". Hvis nogen tror noget andet så går de i en fejlagtig tro. At samarbejde med folk fra "blå" partier kan aldrig ende i andet end
"SORTEPER" for de svageste i samfundet. Så det undrer vel ingen når Lars Løkke tale om "brugerbetalign".Manden er "blå" ... Er det "hyggeligt" at bo i Danmark.....? Nej,det med "hyggen" er så som så. Med kaos på snart sagt alle sociale områder.Og hvor "manden på gulvet" får sin indkomst mere og mere "UDHULET". Tryghed og sikkerhed er kun begreber der ikke har særlig meget hold i virkeligheden. USIKKERHED og ANGST præger masser af samfundets borgere. Der ikke aner om de er "købt eller solgt".
Dagens politikere tænker i strategiske baner.Mest det. Hvor det gælder om at sidde længe nok i "tronstolen" på borgen, for at få en ministerpost eller noget endnu størrer.

En ting kan resten af regeringen lige så godt vende sig til. Den-Lille-Svindler kører sin helt egen dagsorden uden for referat og bag lukkende døre og nedrullede gardiner. Han er ikke Den-Lille-Svindler uden grund.

Moderater, midtsøgende eller Venstre eller... Målet er og bliver det samme. Ødelæggelse af den skattefinansierede velfærdsstat og etablering af det forsikringsbasserede og privatiserede velfærdssamfund, hvor en hver er sig selv nærmest uden hensyn. Alt andet. der kommer ud af munden på den Den-Lille-Svindler er løgn og latin.

Det er til det formål Moderaterne er skabt. Intet andet.

Rasmus. Lars Løkke Rasmussen tror stadig han er Statsminister. Man så det med Sundhed udspillet, Mette fra Socialdemokratiet, Sophie Løhde Fra Venstre. Det er Lars Løkke Rasmussen der har ødelagt sundhed.

Løkke bør kende grænsen, det gør han ikke, han kan ødelægge det han selv var ophavsmand til.Hans fremføring er irriterende, Grønland finder ham arrogant mod dem. Min han stikker piben ind.??

Ja, Mette Frederiksen er sandelig gået i seng med fjenden/fjenderne. Som ventet fører Lars Løkke sig frem, som om det er ham, der er statsminister. Nå, Mette er nok ligeglad. Grundlovsdag søger hun Joe Bidens accept til posten som generalsekretær for NATO.

Kommentar:

Nu består SVM-Regeringen jo af tre forskellige partier og, hver har selvfølgelig deres egen politik, som skal fremføres, og Socialdemokratiet har altid være nærtagne over for andre politikerer som "fører sig frem i medierne"..

Alle tre Regeringspartier, har efter min mening, både gode og negative politiske tiltag, sådan er det, men nu kan samarbejdet jo ende ud i at "Isen Kælver" efter Løkke er raget uklar med de Grønlandske Folkevalgte, men det er selvfølgelig kun et gæt fra min side...

Må jeg ønske en God Aften,

Erling Drews...

Godaften Danmark,

Behovet for en SVM regering har aldrig været tilstede, men bygger på en stribe af falske fortællinger om krise på krise. Mette Frederiksen har indledt et ideologisk korstog mod Danmark og velfærdsstaten. Og det udelukkende for egen vindings skyld. For en venstreorienteret politiker vil aldrig kunne tildeles en international toppost i vestlig regi. For at komme i betragtning skal man, foruden at vise handlekraft, udvise loyalitet for en liberal og kapitalistisk verdensorden. For at nå i mål ofre Mette Danmark og undsiger den danske model og de danske værdier.

Jeppe Lindholm - er de blevet trætte af dig i NZ???

Ja mette er den svageste og dyreste statsminister Danmark nogensinde har haft.
Hun har intet udrettet der har gavnet Danmark.

Det er ikke kun i S at LLR er et irritationsmoment.
LLR er og bliver en splint i r....

Men det lyder jo nærmest som om, de er overraskede over, at han kører sit eget løb. Som om de slet ikke kendte ham i forvejen. Jeg ved ikke, hvordan det skal give mening.

ja jeg tænkte også mit da den regering blev dannet.
Men nu kan jeg se det i kystalkulen
Han opføre sig som Uffe Elleman da han var udenrigsminister
han siger det der passer ham

Den enest forskel er at der er ikke nogle der tør at give ham en næse

Det er upassende og give disse liberale udtalelser,,der ikke gavner samarbejdet🚩& ikke er del af det regeringsgrundlag LLR ,selv har indgået men er "til egnen "promalisme.. & parti,s holdning forstår Socialdemokratiet advarer og giver partiet,s mening &grundtanke til kende.🚩.solidaritet og lige rettigheder..tror LLR får en reprimande..og på "erkende hvis Han vil forsætte samarbejdet, ellers må Han ud..!!

Det er upassende og give disse liberale udtalelser,,der ikke gavner samarbejdet🚩& ikke er del af det regeringsgrundlag LLR ,selv har indgået men er "til egnen "promalisme.. & parti,s holdning forstår Socialdemokratiet advarer og giver partiet,s mening &grundtanke til kende.🚩.solidaritet og lige rettigheder..tror LLR får en reprimande..og på "erkende hvis Han vil forsætte samarbejdet, ellers må Han ud..!!

Når løvinden er borte kan hannerne i fællesskab fordele rovet!

Selv en Søren Pape synes interesseret!

At påpege sine hensigter i tide giver mindst tummel ved de største lunser!

At Wammen allerede har meddelt at der er langt mere kød end selv hannerne kan fortære, ja, det skaber mundvand selv blandt løveungerne!

Om der bliver noget til overs til hyænerne i LA, ja, det må tiden vise!

Lars Løkke sidder allerede og knurrer ved sin lækkerbidsken - ryg mørbraden!

Skulle nogen være i tvivl så kig når han selvtilfreds skuler til Mettes smil!

Du må godt Lars! Alt er okay Lars!
Vi to ved hvor byttedyrene findes!
Vores fælles jagtgevir står til troende!

På den korte og den lange bane!

Gamle statsministre får ad åre et fælles sprog og en kommunikationsramme, som selv en Hans Engell aldrig kommer til at forstå!

Det gælder om at holde statsminister-bilen på sporet for enhver pris!

Klarer du det, ja, så kan du være en del af inderkredsen, hvor ordene betyder noget særligt!

Hvor dit og mit er underforstået som når kødet fordeles efter en god fælles jagt!

Kommentatorer kan kun måbende kigge på!

Hvilke lunser der kan hentes på det nordamerikanske kontinent bliver interessant at følge!

Lars Løkke har allerede lugtet lunten!

SVM-regeringen skyldes ene og alene at Mette F ikke ville have kritik af den tidligere regerings eller hendes egen håndtering af Coronakrisen, herunder minkskandalen. Jeg ved godt at de fleste synes regeringen klarede Coronakrisen fint, men virkeligheden er desværre en helt anden.
Fortiden skal ikke granskes, undersøges eller evalueres, og det bliver den så heller ikke. Det er SVM-regeringen en garant for.
De statsunderstøttede medier skal også nok holde mund, man bider jo ikke i den hånd som fodrer én.

Gunnar Johansen, du skriver minkskandalen, hvad handler det om.
Eller er det noget som jeg ikke har forstået, eller er det dig,
som intet har forstået. Jeg er meget i tvivl, i min optik er den
såkaldte minksag, oppositionens opgave at skabe tvivl om dømmekraft,
mediernes behandling af denne minksag, har været at finde hår i suppen.
Alt i minksagen er foregået efter de love som er vedtaget i vores
folkevalgte folketing, nævn blot en ting i denne sag, hvor der ikke
har været lovgivning, som har dannet grundlag for en handling.

Du glemmer at Mogens Jensen måtte tage skraldet for at der ikke var lovhjemmel til at slå minkene ihjel. Og du glemmer vist også at både Venstre og Moderaterne før valget ville stille Mette F til ansvar/have sagen undersøgt tilbunds. Der var muligvis ikke noget at komme efter, men efter regeringsdannelsen har de to partiet slet ikke nævnt ordet mink!

Gunnar Johansen, Du har ikke fulgt med i sagen på en sådan måde,
at du kan referere sagens forløb, Mogens Jensen måtte træde tilbage,
fordi hans departement ikke informerede ham om, at der i Fødevarestyrelsen
var den VURDERING, at de ikke mente, at det værende lovgivning var dækkende.
Derfor kunne Mogens Jensen ikke underrette sin regering om denne vurdering.
Til din oplysning, havde justitsministeriet ikke samme vurdering som den
Fødevarestyrelsen havde, men den 5 november 2020 udtalte Justitsministeriet,
at man ikke længere ville modsætte sig vurderingen fra Fødevarestyrelsen.
den Departement chef som var ansat i Fødevareministeriet, er ikke længere
i statens tjeneste, den ansvarlige i Fødevarestyrelsen, veterinærdirektør
Hanne Larsen, bestrider nu en stilling som udsendt for den danske stat,
HUN er ansat i INDONESIEN.
Der var også et borgerforslag om, at statsministeren skulle stilles for en
rigsret, hvor tåbelig kan man optræde, hvis man skal tages alvorlig.
Forslaget blev fremsat i Folketinget men blev nedstemt med et brag.
Forslaget fremstiller sagen, som hvis en hvis borger bliver stillet for en
domstol, uden der er et anklageskrift, det minder om RUSLAND.
Du kan da ikke mene, at en opposition ikke skal forsøge at udstille en regering.
Sagen er undersøgt til bunds, folketinget har haft deres undersøgelse,
alle ædruelige jurister, har hældt denne undersøgelse ned af brættet.
Ikke engang det sprog undersøgelsen er affattet i, lever op til de krav der stilles.

Beklager svartiden, men du har nok ret i at jeg ikke har fulgt tilstrækkeligt med. Mink har ikke min store interesse.