Debat: Venstrefløjen er religionskritisk, Anders Vistisen. Den kritiserer bare også andet end islam

Religionskritikken lever i bedste velgående på venstrefløjen, skriver kandidat Magnus Flensborg, i et svar til Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Anders Vistisen.
Foto: Lukasz Katlewa/Wikipedia/CC BY-SA 4.0
Demonstration mod ny polsk abortlovgivning i Gdansk, 2020
I et indlæg på Netavisen Pio, skrevet af Anders Vistisen, der er medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, anklager han venstrefløjen for at have vendt religionskritikken ryggen.

Men det er ikke religionskritik, som Anders Vistisen efterspørger: Han efterspørger en udskamning af Islam.

Religionskritikken i den røde lejr lever nemlig stadig i bedste velgående.

Når abortmodstanden vinder indpas på vores kontinent, går venstrefløjen forrest i kampen mod angrebet på kvindens autonomi.

Det er primært kristen-konservative partier og politikere, der står bag dette angreb. I Polen er det eksempelvis landets katolske kirke, der er blandt de fremmeste støtter for landets ekstremt restriktive abortlovgivning. Den kamp har jeg aldrig set Anders Vistisen bakke op om - tværtimod.

Importeret amerikansk kulturkamp

Når den amerikanske kulturkamp finder sin vej til Europa og LGBTQ-personers blotte eksistens bliver gjort til et politisk spørgsmål, så er det den samme historie.

En ekstrem højrefløj udskammer homoseksualitet og kønsminoriteter som unaturlige og moralsk forkastelige, og det gør de bl. a. med kristne argumenter.

Venstrefløjen kæmper mod undertrykkelse - hvad end den er grundet i konservativ kristendom, islam eller en sekulær ideologi.

LGBT-frie zoner og mangel på juridisk anerkendelse af andre typer forældreskab end mor og far - kristen dogmatisme har været drivkraften bag enormt undertrykkende stykker lovgivning, som venstrefløjen har kæmpet indædt imod. Anders Vistisen har heller ikke været at finde i denne kamp.

De problemer med social kontrol og undertrykkelse af kvinder som Anders Vistisen skitserer i sit indlæg er reelle, og enhver demokratisk sindet borger bør modsætte sig dem.

Politisk islam har ingen magt i Europa

Det samme gør sig gældende for de frihedsberøvede og reaktionære politikker, som kristen-konservative partier har indført.

Den eneste forskel mellem disse ekstremer i en europæisk kontekst er, at politisk islam praktisk talt ikke har nogen magt i Europa.

Der findes ikke ét europæisk land, der har en regering, baseret på de mest ortodokse islamiske mandater. Der er til gengæld mange, der baserer sig på konservativ kristendom - hvor kvinder nægtes abort, og LGBT-rettigheder undertrykkes.

Venstrefløjen kæmper mod undertrykkelse - hvad end den er grundet i konservativ kristendom, islam eller en sekulær ideologi.

Når Vistisen Anders påstår, at de røde har glemt religionskritikken, så negligerer han alle de typer undertrykkelse, han ikke kan få til at handle om indvandring.

Magnus Flensborg er kandidat for SF til Europa-Parlamentet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Bare en lille histori fra det virkelig samfund
Jeg så en dreng med forælder af anden etnisk baggrund end dansk

Han væltet på sin cykel, og sagde jeg græder ikke,
det er kun dansker der græder.

Jeg tror, at det er noget hans forælder fortæller ham
Og det, er det, der er galt med nogle muslimer
at de biller deres børn ind at der er forskel på dem og os

Jeg er ikke racist,slet ikke
men sådan er det, desvære

"... de biller deres børn ind at der er forskel på dem og os"

jamen for f..... Jens Kamp - der ER forskel på dem og os - du skal da ikke lede længe i nyhederne for at blive overbevist.

Jeg synes da at det er en god dansk handling, hvis du har været med til St hjælpe knægten op igen - du må da have været tæt på for at høre det du beretter.
Det var da godt han ikke kom til skade!

Nogle muslimer bruger deres børn,
i deres voksens livs politik, og der burde
muslimer i højer grad tage afstand fra
Lad børn være børn,og lad vær med at brug børn som et skjold

At politisk islam praktisk talt ingen magt har i Europa er noget sludder. Politisk islam har magt over hver eneste af de alt for mange muslimer i Europa.
Desuden vandt islam lige slaget om undervisning eller ikke i Muhammedkrisen, og i dag tales der om at gøre ungdomsuddannelserne alkoholfrie - i hvert fald i starten. Til lykke til islam.

@Gunnar Johansen.
Så har du igen tømt en flaske pulimut og 4 guldøl. Og så så skal du have luft for dine frustrationer over dit usle liv. Derfor kommer du med de sædvanlige udfald og løgne mod islam. At du aldrig kan bevise dine fordrukne udgydelser gør kun dine kommentarer endnu mere pinlige.

salige er de enfoldige

Hvad har islam gavnet Danmark med, det er der aldrig nogen der har oplyst om, det var ellers interessant
at få at vide.

Jeg husker stadig, hvor rundtossede de blev hos Enhedslisten, da den famøse Asmaa Abdol-Hamid ikke bare havde meldt sig ind, men også gik efter at blive opstillet for dem. Det var helt vildt underholdende, de anede simpelthen ikke, hvilket ben de skulle stå på :)

Mon ikke Anders Vistisen går ind for den frie abort og homoseksuelles rettigheder? Det vil jeg tro?

Magnus Flensborg glemmer (selvfølgelig) at fortælle hvorfor mange ikke støtter radikale lgbt+.

LGBT+ er idag hardcore kritisk raceteori. En teori der altid husker hvad 'hvide' og kun 'hvide' har lavet af rædselsfulde ting i historiens løb. Hvide fremstilles som ondskaben selv, de andre glemmer vi.. fx: https://www.kristeligt-dagblad.dk/historie/den-glemte-arabiske-slavehandel

Lgbt+ er også radikal transideologi, der mener man kan skifte køn 100%. Derfor skal mænd have adgang til kvindesporten, kvindernes omklædning og kvindefængsler. Det er vi så bare rigtig mange der er uenige i: (lad os håbe Højesteret vil mener det samme) https://nyheder.tv2.dk/samfund/2023-05-24-transkoennet-indsat-faar-nej-i...

Gode Thor! du har ret enhedslisten består af en flok Rasmus modsat.

Annonce