Annonce

Regeringens charmeoffensiv mødes af vrede demonstranter 

Når regeringstoppen kommer til Nordjylland bliver den mødt af demonstrationer fra Fagbevægelsen. “Lad nu vær med at lave alle de besparelser,” lyder det fra FH-formand i Nordjylland.
Foto: Regeringen.dk
Jakob Elleman-Jensen (V), Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (M)
Toppen af SVM-regeringen er i skrivende stund afsted i tourbussen på en offensiv charmetur rundt i landet.

Statsminister Mette Frederiksen (S), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og Økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er onsdag nået til Aalborg.

Her vil de blive mødt af vrede demonstranter, som er utilfredse med besparelser på det kommunale og regionale område.

Besparelser trods penge i statskassen

Demonstrationen er arrangeret af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) i Nordjylland.

“For øjeblikket bugner statskassen, men kommuner og regioner gnaver i benet, og bebuder velfærdsforringelser, man ikke havde forestillet sig ville komme på tale,” skriver FH Nordjylland på sin Facebook-side, hvor de opfordrer folk til at deltage i demonstrationen.

placeholder

 

Demonstrationen finder sted klokken 15.30 onsdag foran Musikkens hus i Aalborg.

FH: De offentligt ansatte kan ikke holde til presset

Formand for FH i Nordjylland, Anna Kirsten Olesen er stærkt kritisk overfor, at regeringen vil have skattelettelser samtidig med, at der er besparelser på det kommunale og regionale plan.

“Vi holder demonstrationen for at fortælle toppen af regeringen, at vi ikke kan holde til skattelettelser. Vi har for mange besparelser i forvejen,” siger Anna Kirsten Olesen til Netavisen Pio.

I forbindelse med demonstrationen har hun en opfordring til regeringen.

Anerkend at de offentligt ansatte knokler af sted hver dag for at få tingene til at hænge sammen

“Anerkend at de offentligt ansatte knokler af sted hver dag for at få tingene til at hænge sammen. Giv dem muligheder og økonomi. De offentligt ansattes arbejdsmiljø er svækket. De kan ikke blive ved med at holde det ud,” siger hun.

Hun opfordrer desuden regeringen til at afsætte flere penge til de opgaver, som offentligt ansatte udfører:

“De offentligt ansatte kan ikke blive ved med at holde til det pres, der er. Så lad nu være med at lave alle de besparelser. Kom med nogle flere penge, så de offentligt ansatte kan udføre det job, de er ansat til med god samvittighed,” siger Anna Kirsten Olesen.

 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Denne her regering kommer til at kører valgperioden ud. Den er en flertalsregering, som kan gøre lige havd den vil. Og det gør den så. Og hovedformålet med den her regering er at udslette velfærdsstaten og når den har gjort det kommer det tabte ALDRIG tilbage. Og denne her regering genvælges i 2026 er fuldkommen ligegyldigt og er en pris de tre partilædere gerne betaler for at træde ind i Danmarks historien som de tre, som gav velfærdsstaten dødsstødet.

Velkommen til Mette Frederiksens sande ansigt.

Når man møder virkeligheden er det aldrig sjovt at være socialdemokrat!

Nærmest som en Jonas Vingegård der ved at han er stærkest, men at nummer 1 Lars Løkke er aftalt som vinder, hvorimod nummer 3 absolut ikke må vinde!

Men en ting er sport hvor man er en del af det stærkeste hold og hvor en fælles vinder giver sponsorer for det fælles kommende projekt!

Så længe man holder sammen!

Danskernes fremtid ligger i hænderne på egen formåen og fællesskabets bidrag!

Hvilke aftaler/overenskomster har vi med hinanden!

Før folketingsvalg indgår partilederne aftaler med vælgerne!

Der afgives stemmer derefter!

Men når først løbet/folketingsåret sættes i gang sættes aftalerne på prøve!

Måske går en Ellemann træt op af Alpe d’Hues, måske vil Løkke have flere hjælperyttere hos sig end aftalt, og måske lader Mette Jacob vinde en etape eller to fordi hun har et jysk hjerte a la Vingegård!

Troen på Jonas i Jylland er imponerende, hvorimod Kæbenhavner-aviserne gør alt for at udstille mandens moral og integritet!

I sport er tilskuerne altid tæt på!

I politik er virkeligheden alt for ofte langt borte!

Demokratiets vilkår!

Selv socialdemokratiske borgmestre har svært ved at komme til orde!

Selv om de sidder med virkeligheden lige foran sig!

Regeringens charmeoffensiv mødes af vrede demonstranter!

Ja, hvorfor mon?

Børn, undervisning og social områder sander til, alt imens rejse- og flybranchen har rekord på rekord!

Og alligevel vil regeringen give skattelettelser, så endnu flere socialdemokrater, Venstre-folk og moderater kan komme på menneskeskabte co2 direkte ud i luften flyrejser til Thailand, Grækenland, Sydafrika og Spanien!

Og straks de kommer hjem skal de til læge med sygdomme som påføres kroppen på grund af al rejseriet!

Hudkræft, forhøjet blodtryk, hjerte/karsygdomme!

Risikomomenter ved flyrejser tør ingen læger undersøge!

Man kunne jo ramme sine egen rejselyst!

Høj skat giver velfærd!

Og danskerne har råd til at flyve mindre!

Fly-co2-afgifter ad bagvejen!

Til fordel for velfærdsdanmark!

Børn, unge, syge og gamle!

“Lad nu være med at lave alle de besparelser”

TV2 news nåede aldrig til Nordjylland!

Dansk politik i en nøddeskal!

En død i Pusherstreet giver straks ny politik!

Døde i region Midtjylland giver ingen reaktion!

Kun en charmeoffensiv til Jylland!

Da Jonas kørte Touren i Danmark var der begejstring overalt!

Da de tre dumme vise drog rundt i Danmark i denne uge var der kun en overbærende hovedrysten hos de få der gad at møde frem!

Hvorimod landet rundt i Italien, Frankrig og Spanien deles sportslig med fremtiden i sigte for millioner af tilskuere!

Nærmest en ulidelig og skingrende vanvittig GYSER det nye SUNDHEDSUDSPIL. Hvem skal behandles og hvem skal ikke.
Lægerne er pishamrende BORGELIGE....BLÅ som den mest BLÅ himmel. Så ingen kan vel være i tvivl om HVEM der skal behandles og hvem der IKKE skal. Det drejer sig om EFFEKTTIVITET.Dem der kradser kolde kontanter ind til statskassen vil blive behandlet.Børnefamilier og andet godtfolk der får "hjulene til at dreje".....Enhver anden
borger kan bare lægge sig. Og allerhelst "kradse af" hurtigst muligt. Og så er der jo PRIVATHOSPITALERNE hvor alle der har råd kan blive behandlet. Hurra da for det. HVILKEN UHYGGELIG SKÆVVRIDNING der hviler over den danske befolkning. Hvor enhver der er fyldt 50 lidt efter lidt bare bliver udrangeret som noget der ikke er plads og råd til i vores såkaldte "velfærdsland". HVILKEN LØGN. Her er fandme ingen "velfærd". KUN FOR DEM DER HAR KRONERNE I ORDEN. Og de ældste bliver der slet ingen hospitalsseng til. Alt de kan få bliver en "etværelses med låg". HVAD FANDEN ER DET FOR ET MENNESKESYN ? Skam jeg ...skam jer mere end meget iskolde
kyniske regering..

"Børn skal se deres forældre stå op, smøre madpakker og gå på arbejde."

Det er smøren, vi uafladeligt får fra forskellige politikere.

I mange familier sker det faktisk. Men i mange af de familier, er det så også eneste gang dén dag, børnene ser den ene af deres forældre, fordi der skal arbejdes igennem, dækkes sygdom, oplæres vikarer der alligevel aldrig kommer tilbage, accepteres dobbeltvagter uden varsel osv osv og børnene er så lagt i seng af den af forældrene, der "tabte" kampen om arbejde ctr. tage hjem til tiden.

Om få (7-9?) år vil den tids politikere sige "Forældrene i 2020'erne var egoistiske og kun ude på at tjene penge. De tænkte slet ikke på deres børn og børnenes udvikling. Så nu har staten og kommunerne store problemer med at rydde op efter forældrenes svigten i de år."

Når kommuner og regioners budgetter er på plads, og befolkningen ser de store forringelser det medfører, vil Mette F. og co. få et gedigent chok, når de ser meningsmålingerne.
Rigtig mange vælgere får øjnene op for at Socialdemokratiet er blevet borgerligt, og ledet af mennesker der IKKE er Socialdemokrater, og som kun ser partiet som en nem vej til politisk karriere og levebrød.

Du har ret.
Taburetten er vigtigere end den førte politik
.

hvor er al den velfærd man hører fra mette, det er ikke noget man som almindelig dansker mærker noget til.
Det er typisk mettes mundgas for at aflede hvor dårligt det står til. Det eneste hun er god til, er at
udvide den offentlige sektor som så bruger alle pengene til lønninger og udvide Bureokratiet, der kræver
et hav af spindoktorer og nedsatte kommissioner.

Busturen er en privat ting, så det kan ikke være statskassen, der betaler.
Det må være de tre personer selv.

Mette siger nu alle danskere ikke kan nøjes med at arbejde 30 timer om ugen. Men før i tiden i f.eks. 60'erne og 70'erne var der som oftest kun en indtægt i en familie. Far gik på arbejde og Mor var hjemmegående. Det kunne sådan set også have været omvendt, men sådan var tiden ikke. Min pointe er, at der kun var én husstandsindtægt. Og for den var der både råd til at bygge en ny villa, have en ny bil, ny campingvogn, nyt moderne tøj til alle osv.. Ingen manglede noget. Og der var sammenkomster og fest på gaden ved en hver lejlighed. Heller ikke bedstemor eller bedstefar manglede noget med en hjemmehjælper der kom forbi hver dag til personlig pleje, rengøring og drikke kaffe. Ting fungerede og blev løst lokalt. I den lille landsby, hvor jeg voksede op var der endog en Vejmand hvis opgave det var at køre rundt på sin traktor i lokalområdet og tilse veje, hegn osv.. Danmark var langt fra så rig som i dag. Men alt fungerede fint. Og dagpenge kunne du få i 7 år efter et halvt års arbejde. Ellers var det altid bistanden (kontanthjælp). Det var egentlig aldrig til diskusion. Tværtimod var det en politisk dagsorden hos særligt Socialdemokratiet at alle skulle have nok. Socialdemokratiet havde dengang op mod 40% af stemmerne.

I dag er Danmark mindst 100 gange så rig som dengang. Alle arbejder og kan ikke få penge nok. En ny villa kræver mindst to overgennemsnitlige indkomster. Der er ikke råd til daginstitutioner, folkeskoler, sundhedsvæsen, ældrepleje eller noget som heslt andet end skattelettelser og forsvar. Dagpenge skal helst ned på 12 månder og kontanthjælp reduceres til madkuponner for at folk ikke ligger og flyder i gaderne døde af slut. Og dem der har kan ikke få nok og mener de har fortjent det og at de udsatte selv er skyld i det - De kan bare få sig et arbejde. Og så skal der være hårdere og hårdere straffe til dem som falder ved siden af.

Sikke dog en forandring. Og på INGEN måder til det bedre. Tak Mette, tak Socialdemokratiet for at have gjort det Nye Danmark "moderne" efter amerikansk forebillede. Nu mangler vi bare en liberal våbenlovgivning, så vi kan forsvare os mod hinanden frem for at feste sammen på gaden som i 60'erne og 70'erne.