Alternativ-politiker smidt på porten og kæmpebøde til flabet kunstner

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Theresa Scavenius er smidt på porten i Alternativets folketingsgruppe.

Kunstner begår flabet kunstværk for museum. Nu får han kæmpebøde i retten.

Oppositonspartier er kritiske overfor regeringens ønske om lønluft af udvalgte grupper på arbejdsmarkedet.

Hermed velkommen til dagens Aktuelt

Theresa Scavenius smides ud af folketingsgruppen

Efter en periode med intern uro bakker hovedbestyrelsen op om Alternativets folketingsgruppes ønske om at ekskludere Theresa Scavenius fra folketingsgruppen. Det er blevet annonceret i et medlemsbrev fra folketingsgruppen og hovedbestyrelsen, der blev offentliggjort søndag.

Samtidig vil hun blive frataget alle hendes poster, herunder ordførerskaber og udvalgsposter. Det er dog uklart, om hun er blevet ekskluderet fra partiet.

Det skriver TV2. 

Kunstner tog pengene og løb - får kæmpe bøde

Københavns Byret har udstedt en dom, der pålægger Jens Haaning at betale 492.549 kroner samt sagsomkostninger på 78.500 kroner til Kunsten i Aalborg.

Sagen opstod, da Jens Haaning lånte 532.549 kroner fra Kunsten i Aalborg med det formål at bruge dem til et kunstværk, der skulle illustrere årlige lønninger for en dansker og en østriger. Aftalen var, at pengene skulle returneres efter udstillingen. Imidlertid valgte Jens Haaning at omdøbe kunstværket til 'Take the Money and Run' og beholdt pengene selv, hvilket resulterede i, at museet indgav en retssag mod ham.

Retten besluttede, at det oprindelige beløb skulle reduceres med 40.000 kroner som et kunstnerhonorar og visningsvederlag, da udstillingen blev gennemført med de tomme rammer. Derudover forsøgte Jens Haaning at kræve erstatning fra Kunsten for uretmæssig distribution af fotografier af hans værk efter mediernes omtale, men han tabte også den sag.

Det skriver DR. 

Opposition kritiserer regeringen for at blande sig i den danske model

Regeringens varsling om at tildele et lønløft til fire udvalgte faggrupper møder kritik og undren fra oppositionen. Skridtet betragtes som en indblanding i den danske model, hvor lønforhandlinger for offentligt ansatte normalt foregår mellem arbejdsmarkedets parter.

Dennis Flydtkjær, finansordfører for Danmarksdemokraterne, kalder det "utidigt" og hævder, at det den danske model bliver ødelagt, når politikerne blander sig. Nye Borgerliges arbejdsmarkedsordfører, Kim Edberg Andersen, mener, at indblandingen kan føre til svækkede forhandlingspositioner for arbejdsgiverne ved trepartsforhandlingerne.

Også Enhedslisten og Radikale Venstre udtrykker bekymring for, at regeringen bryder med den etablerede danske model for lønforhandlinger ved at udvælge bestemte faggrupper til lønstigninger.

Det skriver DR. 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Kunstner tog pengene og løb - får kæmpe bøde"
det ka' jeg li' - sådan - der er kunst!
.

Nå, er tyveri nu en kunstart ?
Tror mere manden er klar til psykiatrien. Han rummer sikkert mange spændende diagnoser.

"da udstillingen blev gennemført med de tomme rammer"

Men hvorfor? Havde museet slet ikke opdaget, at rammerne var tomme?

Annonce