Annonce

Villy Søvndal taber vigtig urafstemning

SF-veteranen tabte urafstemningen til Rasmus Nordqvist om at blive nummer to på partiets kandidatliste til næste års valg til Europa-Parlamentet.
Foto: Magnus Fröderberg/norden.org/Wikimedia Commons
Villy Søvndal, tidligere formand for SF og udenrigsminister.
Villy Søvndal vil gerne have en plads i Europa-Parlamentet, det meldte den tidligere udenrigsminister og SF-formand ud for nyligt.

Men nu er vejen dertil måske blevet en anelse mere ujævn.

Søvndal har netop tabt urafstemningen i SF om at blive partiets kandidat nummer to, tre og fire.

Det oplyser partiet til medlemmerne i en mail som Netavisen Pio har set.

Afstemningen faldt således ud:

Rasmus Nordqvist: 947 stemmer
Villy Søvndal: 840 stemmer
Rikke Lauritsen: 615 stemmer

Kira Marie Peter-Hansen, som i forvejen sidder i Europa-Parlamentet for SF, er tidligere valgt som partiet spidskandidat uden modkandidater.

Det hører dog med til historien, at kandidaterne er sideopstillede, så derfor er Villy Søvndal ikke helt uden chancer, selv hvis partiet ikke får tre mandater, når danskerne til næste sommer skal til stemmeurnerne.

Villy Søvndal er medlem af kommunalbestyrelsen i Kolding.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er dog uretfærdigt , nu har han hængt i bordkanten i 15 år . Hvad skal der dog blive af ham , er der et mobil pay nummer hvor vi kan støtte ham ? Der var et yndigt land . 😢🇩🇰👊

Sleepvalley kan gå ned på arbejdsformidlingen hvis han vi ha' et rigtigt arbejde (et hvor man får sved på panden) - eller han kan lave frivilligt ulønnet arbejde
.

Det er dog uretfærdigt , nu har han hængt i bordkanten i 15 år . Hvad skal der dog blive af ham , er der et mobil pay nummer hvor vi kan støtte ham ? Der var et yndigt land . 😢🇩🇰👊

Der er et gammelt mundheld der siger: Må den bedste mand vinde, så slaget er tabt Villy.

Manden er 71 år, det er vel ingen skam at gå på pension. Lad dog de yngre få chancen.

Jeg synes, at det enkelte menneske selv skal vælge sin pensionsalder. I al stilfærdighed anbefaler jeg, at den enkelte debattør er tilbageholdende med at mene for meget om andres alder.

Inden I nu lukker alt for mange nedladende bemærkninger om Villy ud, så tænker jeg at SFs liste til EP valget har sideordnet opstilling. Kendisfaktoren skal såmænd nok slå igennem. Dertil kommer, at SF sagtens kan gafle 3 mandater, når de ved sidste valg klarede 2. Hvorfor ikke, når DF ved forrige EP valg kunne få 4? Tænker at sandsynligheden taler for, at Villy ler sidst.