Derefter skal vi et smut til København, hvor Socialdemokratiet nu bakker ud af et forslag om at begrænse udeserveringen i byens natteliv.
Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.
God læselyst!
Efter 31. maj 2025 vil det ikke længere være muligt at betale med en tusindkroneseddel.
Det meddelte Nationalbanken ved et pressemøde i dag, ifølge DR.
”Med danskernes ændrede betalingsvaner er der ikke længere brug for tusindkronesedlen, og i praksis kan den endda være svær at anvende til betalinger. Og så lytter vi naturligvis også til de bekymringer og ønsker, der er fra politiet, den finansielle sektor og detailhandlen i forhold til tusindkronesedlen,” lød det fra Christian Kettel Thomsen, direktør i Nationalbanken.
Tusindkronesedlen har været i omløb i Danmark siden 1975.
Beslutningen vækker glæde hos De Samvirkende Købmænd, DSK:
”En tusindkroneseddel kan være som Sorteper i et spil kort. Tusindkronesedler kan ikke benyttes som byttepenge, og det er dyrt, at aflevere kontanter i bankerne. Vi hilser derfor udfasningen velkommen”, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen ifølge en pressemeddelelse.
Udover at stryge tusindkronesedlen, så vil alle sedler fra før 2009 også blive udfaset.
Danskerne har mulighed for at bytte de sedler, som de måtte ligge inde med til gyldige sedler inden da.
Socialdemokratiet i Københavns borgerrepræsentation har været medstiller på et forslag om at begrænse udeserveringen på byens barer og restauranter klokken 22.00 fra søndag til torsdag.
Forslaget, som blev stillet sammen med SF, Alternativet og De Konservative, vakte en del offentlig debat og modstand. Alternativet trak sig hurtigt fra forslaget igen.
Derudover har omtrent 1500 borgere indsendt høringssvar.
Det har nu også fået Socialdemokratiet på andre tanker, så på mandag 4. december vil partiet ikke længere støtte forslaget i Teknik- og Miljøudvalget, som nu ser ud til at falde.
Det skriver Berlingske.
”Vi har haft en lang høringsperiode, hvor vi også har fået lejlighed til at tale med beboere og virksomheder, og vi er blevet enige om i Socialdemokratiet, at vi ikke skal lukke København ned klokken 22,” siger overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), til avisen.
Kommentarer
Det er da meget fornuftigt at trække det forslag - forslaget skulle aldrig været stillet - Hvis man vil bo i storbyen tæt på de hippe steder - så må man også leve med de støjgener der følger med et aktivt restaurationsliv -
Der er vist heller ikke mange andre storbyer der stopper for udeservering kl 22 - Tænk tanken om de dejlige lune sommeraftener hvor man snildt kan sidde udenfor til over midnat med et glas vin i et godt selskab Og så få at vide kl 21.45 at vi desværre må stoppe for udeserveringen - Det er sgu da en trist og formynderisk ordning at blive mødt med som gæst -
Ja, hvis danskernes udeliv blot kunne foregå som i andre storbyer, så ville der ikke være noget problem.
1000 kr. sedlen skal afskaffes da den bruges til kriminalitet i million klassen.
Vi går mod det kontantløse system hvor alle transaktioner sker digitalt, og hvor kriminaliteten er i MILLIARD klassen. Vore politikkere og økonomer ved åbenlyst hvad der kan betale sig.
Dejligt med lidt fremskridt og udvikling.!!!!!