Annonce

Fra Corona-mutti til Nede-Mette

Mattias Tesfaye (S) topper listen over populære ministre - statsminister Mette Frederiksen (S) skraber bunden
Foto: Jesper Clausson Vibholt
Mette Frederiksen (S), statsminister
Statsminister Mette Frederiksen (S) var under den første tid af coronakrisen i 2020 særdeles populær i befolkningen, men nu snupper hun en bundplacering på listen over hvor populære SVM-regeringens ministre er.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) får derimod en topplacering på listen med en score på 14 procent.

Det viser en ny minister-popularitets-måling lavet af Epinion for Altinget og DR.

Ved forrige måling i december var det miljøminister Magnus Heunicke, som lå i top på popularitets-listen.

Rangeringen er lavet ved at beregne forskellen på, hvor mange vælgere der opfatter ministrene henholdsvis positivt og negativt.

Kun fem ministre opnår en positiv score, nemlig foruden Mattias Tesfaye (S), miljøminister Magnus Heunicke (S) (12 procent), økonomiminister Stephanie Lose (V) (11 procent), finansminister Nicolai Wammen (S) (7 procent) og digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V) (4 procent).

Upopulære partiledere

Alle tre partiledere i SVM-regeringen ligger på en score på under nul.

Mette Frederiksen ligger i bund med en score på minus 18 procent.

Moderaternes formand, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen opnår en negativ score på minus 12 procent. Mens Troels Lund Poulsen kan notere sig en negativ score på minus syv procent.

I december var det Lars Løkke Rasmussen, som lå helt i bund med minus 24 procent.

Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring, vurderer, at Mattias Tesfayes popularitet handler om autenticitet og karisma:

"Tesfaye har formået at bruge sin biografi, særligt som murer, sin beklædning – gerne i tracksuit og næsten aldrig i slips – og sin til tider meget folkelige retorik til at skabe et image af at være tæt på folket."

Se resten af listen her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nu kan et land jo ikke ledes af popularitet, selv om det gør jobbet lidt lettere. At landet har stærk økonomi, lav ledighed, klima mål går rette vej, gælden minimeret, og der er lavet ggide forlig og reformer. Det synes mere at tælle hvad kommentatorer og medier nu fokuserer på. Ingen kan fra Mette Frederiksen at hun er superdygtig, men også kontant, og det støder nok nogle . Tror hun overlever det.

INGEN er fejlfri. Selv ikke Mette F. St. Bededag viste at hun som politiker har sine begrænsninger.
Det stod tidligt klart at det var et selvmål. Stor befolkningsmodstand og meget lille eller ingen økonomisk effekt, men Mette F. var indbildsk, stædig og ivrig efter at vise sig magtfuld. DET var en meget stor fejltagelse, som koster partiet 10 - 15 mandater ved næste valg.
I folketingsgruppen er der heller ikke udbredt tilfredshed, men ingen tør selvfølgelig sige noget. Rygklapperiet har gode vilkår.

Selvfølgelig overlever hun, og jeg kan godt lide at hun er kontant, dvs. hun har mod og vilje.
Hun går galt i byen nogle gange efter min mening. Store bededag var ikke et kønt forløb, og Coronaårene som ingen vil tale om, men kun lyve om, blev hun nok lokket med i af partnerne nede i EU. Coronapandemien var desværre den største løgn i vor tid med adskillige døde, ikke af sygdommen, men af kuren: "vaccinerne".
Men som sagt: Ingen vil tale om det, alle vil hellere tro på at Corona-Mutti (bemærk EU-hentydningen) reddede Danmark.

Den med corona og vaccinen holder ikke folk døde som fluer før vi fik vaccinen, den kom for at stoppe dødeligheden og det lykkedes. At den så også havde bivirkninger for nogle i starten, ja men i dag er det Pfizer der bruges og den er væsentligt forbedret. Så din påstand er ikke sand.

Du har ikke styre på tallene.
Antal døde i Danmark pr. 1.000.000
indbyggere:
Gennemsnit for årene 2011-2019: 931
2020: 938
2021: 979
2022: 1.012
2023: 979
Det år før Corona, der døde flest var 2018 med den varme sommer; der var tallet 955. Så der var overhovedet ingen pandemi i 2020. 938 døde var ganske normalt. At der var tale om en pandemi var rent opspind og von hören sagen.
Men dødstallet stiger da vi begynder at "vaccinere" i 2021. Det fremgår klart af tallene som er fra diverse Tiårsoversigter fra Danmarks Statistik.

I 2020 spredtes coronavirus over hele verden og blev dermed klassificeret som en pandemi.

https://denstoredanske.lex.dk/COVID-19

Ja, ja. Det er da den mest intetsigende og ubekræftede begrundelse jeg er stødt på.
Alle hoppede på den, altså var det en realitet!

Minus 18 til vores selvglade mette er vel en meget rimelig vurdering, hun er trods alt den dyreste
statsminister vi nogensinde har haft .Det bliver tilsyneladende kun værre , da hun ikke har styr
de offentlige ansættelser.

Hvem siger hun ikke har det. Medierne Liberal Alliances. Dansk Folkeparti. Der er ansat flere ja men der er særmer også kommet utrolig mange nye opgaver til. Bare det rid Fogh efterlod i skat, har krævet meget. Og hvis man tjekkede ordentlig car der nok en forklaring . Derfor kunne der nok reduceres nogle det tror jeg gerne og overfører i andre fag. Men det gøres jo ikke bare lige

Ja Helle du er alle pengene værd som du får af socialdemokratiet for at forsvare mette.

Så er det da en ussel løn på nul jr. Du taler måske af erfaring, jeg kender intet til den form for aflønning, men det gør du åbenbart

Mattias Tesfaye er helt sikkert den minister, der har gjort det bedste indtryk.
Han er soleklart fremtidens mand.

Meninger&målinger er der mange af 🤔..
Og hvem bidrager til dem🤔.
Mette F. Har taget mange "slag"..men formår og vise sit mod, holdninger, og vedstå, derfor er Mette F. En god leder 🚩Har i mange svære situationer vist ved der er bedst for Danmark, og hvad det betyder og være statsminister....også selvom der er mange der tror "ved bedre "..
Mette er en god taler..🚩.og vil som Hun er "rundet af" Alle skal bidrage..og yde ret&pligt,til fællesskabet 🙂

Det er velfortjent at fru Frederiksen havner i bunden.
Nogle betonsocialdemokrater i kommentarfeltet roser hende for gode forlig og reformer.
Ja, jeg skal da love for at reformerne ikke har fået for lidt under hendes regeringsledelse!
Udradering af minkerhvervet, sletning af Store Bededag til stort set nul provenu, skattelempelser i milliardklassen til fordel for dem der har så rigeligt i forvejen, fri bane til at forurene hav og bælter for de mest forurenende virksomheder i Danmark.
Samtidig sørger hun lige for at det er de handicappede, de svage i samfundet og pensionisterne der kommer til at betale gildet..
Men de er jo selvfølgelig heller ikke produktive…
Jo, hun er dygtig. Det kan man ikke tage fra hende!! (Ironi kan forekomme)

Nå Julle, så er det måske derfor en tidligere minkavler jubler og siger nu kan jeg få mine vildeste drømme opfyldt, læs, erstatning for mink, et erhverv, der var en dårlig forretning på vej mod bunden, plus misbrug af dyr, plus årsag til sygdom i befolkningen, Ih hvor vi skal være kede af det. Som statsminister gjorde hun det eneste fornuftige, det var modigt, hårdt, men nødvendigt.

Hvad skal man dog bruge sådan en måling til - Hvis det kun drejer sig om at score højt i en popularitets måling - så vil landet ikke kunne regeres - Men jeg trøster mig ved at regeringens politik bliver gennemført med skiftende opbakning fra de øvrige partier -
At Frederiksen scorer lavt er nok mere et udtryk for at hun er ansigtet udadtil på en regeringkonstellation som i mange vælgeres øjne er for aparte - Men de har så deres demokratiske mulighed ved et kommende valg til at sætte et andet hold -
Så må vi jo se om de kan gøre det bedre end den nuværende regering - jeg tillader mig at tvivle - For hvad er alternativet ???

Der er intet. hvis LA bliver ledende, ødelægges velfærdsamfundet, han har kort og godtikke formatet.
Hvis Støjberg blev leder, får landbruget lov at forurene fortsat. Bare tanken om at DF, DD, LA i regering med de nuværende politikere får det til at gyse.

Politik er jo en fantastisk sportsgren.

VAR teknikker i alverdens afskygninger påberåbes til afgørelser om popularitet!

Det såkaldt PDI-score, der indikerer, hvor populær hver enkelt politiker er ud fra et popularitetsbarometer!

Tror da pokker at Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) har vippet miljøminister Magnus Heunicke (S) af pinden som regeringens mest populære minister.

Tesfaye der uden den mindste anklage mod Mette Frederiksen i bunden af popularitetsbarometeret forsøger dagligt at redde den folkeskole som Mette Frederiksen smadrede for ti år siden.

Konsekvenserne af fortidens synder indhenter med tiden enhver politiker!

At miljøminister Magnus Heunicke (S) er nummer to på popularitetsbarometeret, ja, det er forståeligt!

At Heunicke formår at tale sort hver gang medierne taler grønt, ja, det må glæde enhver bybo, der tror at vandene omkring Danmark er ødelagt af landbrugsproduktionen!

Forskningen viser nu at industrien og storbyerne er de store syndere.

Men miljøminister Magnus Heunicke (S) fantastiske evne til at tale sort og gøre alt hvidt som sne ja, det vil redde byboerne lige så længe han formår at være populær!

Manden der som sundhedsminister reddede Danmark alenemand under coronaen!

Tror da pokker at manden er populær!

At H.C. Andersens grimme ælling til sidst rejser sig og flyver bort som en hvid svane, fuldender kun barometerets troværdighed!

Snakken går i andegården!

Om det plørede vand skyldes kloakken inde fra huset eller gyllen inde fra stalden, ja, det bekymrer gråænderne sig ikke om!

Der snadres som aldrig før!

Thi spind og popularitetsbarometre giver automatisk korn til hele andegården!

VAR beretter om mål og selvmål!

Men kampen om fremtiden fortsætter!

Når sæsonen er ovre gøres regnskabet op!

Oprykning og nedrykning afgøres!

På målfoto!

Og har der været krig på banen:

Chamberlain er en af de mest kontroversielle engelske politikere i det 20. århundrede. Det skyldes den såkaldte appeasement-politik ("eftergivelsepolitik"), som han førte over for Adolf Hitler ved optakten til 2. verdenskrig.
Før Chamberlain blev premierminister, havde han fra 1916 til 1937 tjent som sundhedsminister og finansminister. Al hans virke overskygges dog af, at han i 1938 underskrev München-aftalen og dermed lod Hitler overtage Sudeterland og senere hele Tjekkoslovakiet uden indgriben. Chamberlain trådte tilbage som premierminister den 10. maj 1940 efter Tysklands invasion af Frankrig, Nederland, Belgien og Luxembourg. Han blev fulgt af Winston Churchill.

Sir Winston Leonard Spencer-Churchill (30. november 1874 – 24. januar 1965) var en britisk politiker og statsmand, som er kendt for sit lederskab af Storbritannien under 2. verdenskrig. Han var premierminister i Storbritannien fra 1940 til 1945 og igen fra 1951 til 1955. Han betragtes i vide kredse som en af de største ledere i krigstid.
Da det konservative parti tabte parlamentsvalget i 1945, blev han leder af oppositionen. I 1951 dannede han igen regering, og han beholdt posten, til han trak sig tilbage i 1955.

Fra Corona-mutti til Nede-Mette!

Jan Kjær(s)gaard har en fest!

Konfetti journalisten scorer påny kassen i andegården!

Om ulven der ligger lige uden for andegården aner ingen!

Vi vil ha’ kærlighed!

Og politikerne får kærligheden at føle!

Krig er nede(ren) og utak er verdens løn!

Spørg blot Churchill og ……

Alt imens popularitetsparaderne afvikles på den røde plads i Kreml.

Krigen er for længst slut for danskerne….

200 milliarder er bevilget og 2% af BNP klarer resten…

Og Heunicke har lovet fisk i bækken til barnebarn og morfar….

Ænderne er fanget i andegården…og snakken går!

Mon farven på neglelakken set i forhold til tøj og lejlighed spiller en rolle i popularitetsmålingen?

Helt sikkert!

Det mest sikre tegn på en kvindelig politiker!

Lidt endnu!

Men det europæiske melodigrandeprix er over os!

VAR i ny målestok!

Indpakningen er vigtigere end ordene og melodien!

"Tesfaye har formået at bruge sin beklædning – gerne i tracksuit og næsten aldrig i slips”

Neglelak ville skabe en sikker ligestillingspopularitet hos de kvindelige vælgere…

Der er intet at tabe på murer-delen!

Folkeskole-murer og Opti-Matti!

Mattias Tesfaye maler loftet.

Meget præcist formuleret A Jensen “ Thi spin og popularitetsmålinger skaber automatisk korn til hele andegården “ Der snadres på alle tilgængelige medieplatforme - Hvor der efterhånden er etableret et helt parnas af selvudnævnte eksperter , der dyrker den korteste vej til egenforsørgelse - Ved at kloge sig på enhver tænkelig politisk situation -

Hvis der er nogen, som har skuffet mig fælt i de senere år, så er det Mette Frederiksen! Hun har da fuldstændig vendt de almindelige socialdemokrater.
Ryggen. Vil hverken tage ansvar for minksagen, fe-sag, og laver ikke andet, at velfærdsstaten skal bidrage mere og mere, for færre og færre penge. Hun laver en masse reformer, som tager fra de fattige, og som skal bruges til at ansætte endnu flere djøffer i kommuner, regioner og i staten, Der er lige kommet nogle voldsomme tal frem om, hvor meget det embedsværk vokser år for år. SPILD AF VORES PENGE!

Hvad er det for reformer der tager fra de fattige ?

Hun skal da ikke tage ansvar for minksagen, det var da minkavlerne selv der var medvirkende til at folk blev smittet af deres dyr. De overholdt ikke reglerne. Og FE sagen, tror du virkelig at der blev sat så stort et apparat i gang hvis ikke der var en grund? Og det er ikke MF der har talt over sig til journalister, eller bablet løs på TV som Hjort om noget han ikke burde. Og der kommer en uvildig undersøgelse som SF har medvirket til at få op og stå.
Og resten du påstår er jo noget vrøvl.

Altså Helle, du spreder falske oplysninger i metermål. Det er aldrig blevet påvist at en mink har smittet et menneske med Covid-19.
Minkene blev aflivet pga. et "forsigtighedshensyn".

Søg og bliv oplyst - Der findes masser af dokumentation for at mink kan videreføre covidsmitten til mennesker - Førende sundhedseksperter taler om mink som et missing link fra flagermus til mennesker -når de skal forklare covidudbruddet i Wuhan -
Og ja forsigtighedshensynet skyldtes risikoen for mutation af virus hos mink ude på farmene - hvor smitten var ude af kontrol - blandt andet pga minkavlernes lemfældige tilgang og håndtering af anbefalede sundhedsanvisninger - ( Dokumentation - Minkfarmens skjulte smitte TV2 )

Jeg lægger mærke til at du skriver "kan videreføre covidsmitten", men jeg lægger især mærke til at du ikke skriver "har videreført covidsmitten".
Så der er endnu ingen "smoking gun". Enig?

Gunnar for hylen da - Læs at der findes masser af dokumentation for at mink har viderbragt covidsmitten til mennesker -

Så vis mig da nogle eksempler. Giv mig nogle link, please.

Jamen, tak.

Mærkeligt at hverken den såkaldte journalist Jan Kjærgaard eller andre medlemmer af socialdemokratiet, ønsker at vide HVEM der LØJ om corona- nedlukningen- Mette Frederiksen eller sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen BENÆGTEDE AT DE skulle have anbefalet nedlukni ngen og Mette Frederiksen påstod at hun gjorde det (svenskerne gjorde det IKKE) efter indstilling fra sundhedsfaglig vurdering. Så EN af parterne lyver. Pio er jo de NÆRMESTE til at få det afklaret. Når DE så IKKE løfter denne opgave kan vi jo kun tro at det er den socialdemokratiske stats minister Mette Frederiksen der lyver - og det er HELT ude i hampen hvis hun lyver. Gør I så snart noget, jer i pio ..?

På trods af tre storme denne vinter og træer og buske og stauder og bambus m.m., der så aldeles forpjuskede og ødelagte og nedbrudte ud, ja, så har foråret i Danmark sjældent set smukkere ud!

Grønne blade som aldrig før, frugttræer i blomst som aldrig før og har du selv blot gjort lidt for insekternes overlevelse, ja, så bestøver forskellige humlebier dine frugter selv blåbærrene!

Der er et liv og leben der ikke lader sig slå ud!

Kun må visse marker slås med væde og småsøer og ikke-traktorbærende jorde.

De klimaskabte menneskeforandringer skal også have sin ret!

Tilsåningen om en uge eller to reddes sikkert af næste måneds tørke!

Udfordringer er der nok af! Men foråret glæder langt de fleste!

Fra vinter-mut til forårs-kåd!

Selv økokøerne slår et ekstra slag med halen!

Der er altid noget at komme efter!

Dette “noget” som Mette har fulgt med mod og spænding!

Hvad betyder fortidens laster,
når fremtiden haster.

Et forår forandrer alt!

Grønt græs er svært at holde ned!

Selv for en robot-plæne-klipper a la Jan Kjær-gård og alle de andre billige udgaver der findes!

Lars Løkke fortæller nu i sin seneste robot-plæne-klipper-lydbog om at holde græsset ensartet og uden ukrudt. Blot vælg den moderate svenske model!

I Løkkes øjne er det allerede lykkedes at bremse polariseringen i Danmark, og han er optimist i forhold til at løse den gordiske knude om klima og landbrug.

Ja, faktisk er regeringens største problem ifølge Løkke, at regeringsgrundlaget snart er opfyldt – og hvad så? Godt spørgsmål.

Græsset er altid grønnere på den anden side!

Og vi må forstå at Lars Løkke mener oppositionens spilleplads!

I hvilken spillerunde det danske mesterskab afgøres, er svært at vide! Lige om lidt samles vi i det rød-hvide fællesskab! For en stund! På grønne marker i et EU-land!

Og det var Danmark, og det var Danmark……

Nye stjerner og skurke på himlen!

Midt i et herligt forår…….

Stakkels Mette hvis vi taber på grønsværen….

Årets bundskraber….???

Så snart Højesteret gav lov til åbne døre i FE sagen, var der PLUDSELIG ingen sag. Er det ikke underligt, når den nu var så alvorlig?? Er der virkelig ingen andre end mig der undrer sig over det? Og Mette Frederiksens nye ældrereform har jeg heller ikke meget fidus til. Der følger ikke flere penge med, De ældre får bare lov til at bytte rundt på den hjælp, de får i forvejen. Den nye reform for handicappede er da vist ikke meget bedre. Man sparer igen og igen på velfærd. Den regering har kun sig selv at takke for, at den går tilbage!