Feriepenge-glæde i fagbevægelsen og hos arbejdsgiverne

Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation glæder sig over at lønmodtagere får tre af fem ugers indefrosne feriepenge til oktober
Både fagbevægelsen og arbejdsgiverorganisationerne er godt tilfredse med den sommerpakke, som et bredt politisk flertal skruede sammen natten til mandag. Alle er enige om, at frigivelse af indefrosne feriepenge er det helt rigtige. Fagbevægelsen er ene om at fremhæve, at dagpengeancienniteten sættes på pause til 1. september.

Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, glæder sig på Twitter over sommerpakken, der skal sparke gang i økonomien, når hjælpepakkerne udløber. Hun hæfter sig ikke mindst ved, at dagpenge-ancienniteten sættes på corona-pause endnu tre måneder til 1. september. Men også at Folketingets partier - undtagen Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance - til oktober frigiver tre af fem ugers indefrosne feriepenge:

ser jeg frem til, at resten af udbt. af feriepenge forhandles, så folk senest næste år får hele beløbet udbetalt.”

“Fornuftige forslag, hvor bl.a. lediges dp-anciennitet sættes på pause til 1/9. Ordningen m. syge-dp forlænges m. 3 mdr. Og så ser jeg frem til, at resten af udbt. af feriepenge forhandles, så folk senest næste år får hele beløbet udbetalt.”

placeholder

 

Formanden for fagforbundet 3F, Per Christensen glæder sig også over, at dagpenge-ancienniteten sættes på pause til 1. september. Han glæder sig også over, at der er tænkt på de meget store udfordringer luftfartsbranchen er havet i:

Positivt med forlængelse af dagpengeperiode

“Positivt med forlængelse af dagpengeperiode. Positivt med feriepenge. Positivt at holde hånden under eksport. Godt signal med luftfartspakke. Jeg appellerer til Folketinget om at sikre de lediges økonomi i kommende drøftelser. Det er afgørende for familier i hele Danmark,” skriver Per Christensen på Twitter.

placeholder

 

Oprindeligt foreslået af FH og DA

Også hos Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er man pænt tilfredse med sommer-pakken. Da understreger, at FH og DA tilbage i april sammen foreslog, at man udbetalte alle de fem ugers feriepenge for at sparke gang i dansk økonomi:

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

Derfor foreslog vi sammen med FH i april, at de indefrosne feriepenge skulle i spil på et velegnet tidspunkt

“Danske virksomheder og dansk økonomi er hårdt ramt af coronakrisen. Der findes ingen hurtige genveje til at genoprette Danmark, men det giver god mening at sætte gang i danskernes forbrug. Det vil øge indtjeningen hos virksomhederne og holde hånden under danske job. Derfor foreslog vi sammen med FH i april, at de indefrosne feriepenge skulle i spil på et velegnet tidspunkt. Jeg er glad for, at regeringen og folketingets partier nu har lavet en aftale om det.”

DA glæder sig over, at det i første omgang bliver staten, der står for udbetalingen af feriepengene:

“Det er fornuftigt, at staten i første omgang står for udbetaling af pengene, så virksomhedernes likviditet ikke rammes i en tid, hvor mange fortsat kæmper for at holde sig oven vande. Når vi er på den anden side af coronakrisen, og økonomien igen er oppe i gear, kan staten løbende opkræve beløbet hos virksomhederne i takt med, at medarbejderne går på pension.”

“Klogt og rigtigt”

Samme positive toner slås an hos Dansk Industri (DI):

“Udbetalingen af de indefrosne feriepenge er et klogt og rigtigt krisehåndtag at trække i, så vi kan få sat gang i danskernes forbrug og vores økonomi hen over sommeren. Det er vigtigt at det gennemføres med en model med statslig mellemfinansiering, så politikerne ikke trækker penge og likviditet ud af virksomheder og danske arbejdspladser i en svær tid,” siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Han glæder sig samtidig over, at sommerpakken på flere felter sætter ind for at styrke dansk eksport – og ikke mindst forskningen i de private virksomheder:

“Det er virkelig positivt, at partierne styrker dansk eksport og vores forskningsindsats. Danmark lever af at eksportere gode ideer og løsninger, og derfor er det et alvorligt problem, at coronakrisen har ramt forskningsindsatsen hårdt i mange virksomheder. Det er klart positivt, at politikerne har anerkendt behovet og indfører et midlertidigt forhøjet fradrag til forskning. Vi kan kun opfordre til, at det gøres permanent, og at loftet over fradraget udvides,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at det er helt afgørende, at Folketinget er klar til at handle hurtigt, hvis udfasningen af hjælpen til faste omkostninger den 8. juli viser sig at være for hurtig.

DI finder det samtidig positivt og vigtigt, at Folketingets partier har aftalt at vurdere situationen til september:

Krisen er ikke ovre, og især eksportvirksomhederne og danske eksportjob risikerer at blive ramt forsinket i efteråret

“Krisen er ikke ovre, og især eksportvirksomhederne og danske eksportjob risikerer at blive ramt forsinket i efteråret, når ordrerne er sluppet op. I den situation er det positivt og vigtigt, at Folketingets partier har aftalt at vurdere situationen til september og er klar til at skride ind med nye tiltag for at sikre eksportarbejdspladserne, når og hvis det er nødvendigt,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette Frederiksen er den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Der tager du fejl det er din konstante udtalese
Mette magtfuldkommenhed.
Der gør at jeg vil vise at der er også den
modsatte holdning til Mette
og det er dig der fremstiller dig selv som en fiasko

Ja jeg ved godt at der findes dem med
ondt i røven over at nogle af deres
skattekroner går til nogle der ikke
har fundet et arbejde
Og samme ondt i røven tror arbejdesløse
ikke gider arbejde
Men jo de fleste vil gerne arbejde og
tjene mindst ca 5000 kr mere
OG Mette Frederiksen er den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Og at du skulle have bidraget med noget som helst
posetivt til det danske samfund tror jeg ikke på.
iterning i Sharhara

En Narcissist tanker ender altid med at ende på hovdet

Annonce