Tre medlemmer af folketingsgruppen rykker markant frem i bussen.
Det gælder Trine Bramsen, som hidtil har været ligestillings- og LGBTQ+ordfører. Bramsen afgiver områderne til Gunvor Wibroe. Til gengæld er Bramsen blevet ordfører for to nye store områder:
Uddannelse- og forskning og børnefamilieliv. Det sidste område er en nyskabelse.
Frederik Vad er fortsat sit partis udlændinge- og integrationsordfører. Oveni hatten bliver han sit partis pensionsordfører. Det sidste område er også en nyskabelse. Pensionsområdet ventes at komme ganske meget i fokus den kommende tid.
Til gengæld må Vad afgive ordblinde-området.
Ida Auken bliver som noget helt nyt ordfører for grøn trepart. Hun er fortsat sit partis hovedstadsordfører og landbrugsordfører.
Til gengæld afgiver hun fødevare-ordførerskabet, som går til Kris Skriver, der dermed også rykker frem i bussen.
Rasmus Prehn ordfører for land og by
Rasmus Prehn var i forrige mødeperiode formand for transportudvalget, men havde ingen ordførerskaber. Men nu bliver Rasmus Prehn ordfører for land og by, som også er et helt nyt ordførerområde. Prehn fastholder samtidig formandsposten i Transportudvalget.
Lea Wermelin har hidtil været sit partis klima-, energi- og forsyningsordfører. Det markante område afgiver hun til Jesper Petersen, der hidtil har været udenrigsordfører.
Lea Wermelin bliver til gengæld ny sundhedsordfører. Et område, som kommer meget i fokus den kommende tid efter at SVM har fremlagt sit store udspil til reform af hele sundhedsområdet.
Flemming Møller Mortensen, der hidtil har været sundhedsordfører, bliver til gengæld ny udenrigsordfører og udviklingsordfører. Han er fortsat sit partis epidemiordfører og grønlandsordfører.
Ny miljøordfører bliver Thomas Monberg
Ny miljøordfører bliver Thomas Monberg, der dermed også rykker frem i bussen. Monberg afgiver til gengæld boligordførerskabet. Men fortsætter som postordfører og etisk råd-ordfører.
Ny boligordfører bliver Anne Paulin, der tillige bliver sit partis indenrigs- og kommunalordfører. Hun fortsætter som ordfører for cirkulær økonomi. Til gengæld afgiver hun miljøområdet.
Her er den fulde liste over nye ordførerskaber i den socialdemokratiske folketingsgruppe:
Ida Auken:
Grøn trepartsordfører (ny)
Hovedstadsordfører
Landbrugsordfører
Kris Skriver:
Fødevareordfører (ny)
Thomas Monberg:
Miljøordfører (ny)
Etisk Råd-ordfører
Postordfører
Anne Paulin:
Indenrigs- og kommunalordfører (ny)
Boligordfører (ny)
Cirkulær økonomiordfører
Jesper Petersen:
Klima-, energi- & forsyningsordfører (ny)
Lea Wermelin:
Sundhedsordfører (ny)
Flemming Møller Mortensen:
Udenrigsordfører (ny)
Udviklingsordfører (ny)
Epidemiordfører
Grønlandsordfører
Kasper Roug:
Beredskabsordfører (ny)
Veteranordfører
Trine Bramsen:
Uddannelse- og forskningsordfører (ny)
Ordfører for børnefamilieliv (ny)
Rasmus Prehn:
Land- & byordfører (ny)
Kim Aas:
Ø-ordfører (ny)
Kirkeordfører
Birgitte Vind:
Digitaliseringsordfører (ny)
Verdensmålsordfører
Gunvor Wibroe:
Ligestillingsordfører og lgbtq+-ordfører (ny)
Per Husted:
Færøordfører (ny)
Teleordfører (ny)
Ordfører for innovation & kunstig intelligens (ny)
Frederik Vad:
Pensionsordfører (ny)
Integrationsordfører
Udlændingeordfører
Tanja Larsson:
Ordblindhedsordfører (ny)
Turismeordfører (ny)
Karin Gaardsted:
Forbrugerordfører (ny)
Her kan du se Socialdemokratiets fulde ordførerliste.
Kommentarer
Før de "moderne" tider handlede politik sig om danskernes og Danmarks bedste. Nu handler det sig om at finde en stol til sin egen karriere.
Sådan er det jo.
Ja Pia Hansen. Men vælgerne behøves ikke finde sig i det. Medlemmerne af S burde forlængst have reageret på partiets bagstræberiske opførsel, hvor det meste handler om "stolelegen". Partiet er godt på vej til at overflødiggøre sig selv. SF minder meget mere om det S engang kæmpede for. Vi kan håbez det går stærkt med at få S helt i knæ, så de får respekten for deres egne medlemmer og de danske borgere tilbage. Indtil da ønsker vi dem hen hvor peberet gror.
Kan du ikke lige uddybe hvor den manglende respekt for både egne medlemmer og de danske borgere er fraværende hos S ?
Nu nævner jeg blot 2 eksempler. Stramning af offentlighedsloven og tyveriet af st. Bededag. Jeg går ud fra du selv kan finde en del flere. S-medlemmernes passivitet og manglende selvransagelse er mig totalt uforståelig.
En anden “ stoleleg “ der har fundet sted - Er udmeldingen fra Troels Lund Poulsen under et debatmøde hos DI hvor han håber på at der kommer en blå regering efter et forestående valg - Selv om han ikke siger det endnu, så er han ikke afvisende over at blive statsminister for en blå regering - ( interessant udmelding )
Det kan kun tolkes som om. at han anser det nuværende regeringssamarbejde for dødt fremadrettet - Og at dansk politik er på vej tilbage til “ normalen “ med en rød eller en blå regering -
Troels Lund bliver aldrig statsminister. Dertil er han for røvkedelig.
Ja der er brug for dygtige ordførere til at forklare hvorfor det offentlige
vokser så voldsomt, uden at vise resultater.