Venstre i Region Syddanmark undskylder fejl

Formanden for Venstre i Region Syddanmark betegner manglende indberetning af tre store valgkampsbidrag som en ”menneskelig fejl”
Venstre i Region Syddanmark beklager nu, at man i første omgang ikke fik indberettet tre store valgkampsbidrag på over 20.000 kroner til Region Syddanmark.

Venstres formand i Region Syddanmark, Anders Jessen, oplyser over for Netavisen Pio, at den manglende indberetning skyldes ”en menneskelig fejl”.

Der er tale om en menneskelig fejl, som ligger hos os alene

Ved en almindelig gennemgang af modtagne skemaer, finder vi simpelt hen ud af, at vi har overset et enkelt skema for 2015. Der er tale om en menneskelig fejl, som ligger hos os alene. Da vi opdager det, retter vi det straks og får indberettet det,” forklarer V-formanden i en mail.

Netavisen Pio kunne onsdag oplyse, at Venstre i Region Syddanmark i foråret 2016 indberettede til regionen, at Venstre op til valget i 2015 havde modtaget seks valgkampsbidrag på over 20.000 kroner fra firmaer, privatpersoner og organisationer.

Venstre har modtaget i alt ni store valgkampsbidrag

Men det er forkert. Venstre i Region Syddanmark har op til valget i 2015 modtaget ni valgkampsbidrag på over 20.000 kroner. Det erkender Venstre – ved Anders Jessen – i en mail til Region Syddanmark sendt 29. januar 2017. Altså med omkring et års forsinkelse.

Det viser akter, som Netavisen Pio har fået aktindsigt i.

I mailen til Region Syddanmark oplyser Venstre-formanden, at Carta Auto Finans i Odense har bidraget med over 20.000 kroner. Det samme har Erhvervsforum Fyn og en pt. ukendt privatperson.

Direktør hos Carta Auto Finans, Bent O. Larsen, bekræfter over for Netavisen Pio, at Carta Auto Finans har bidraget til Venstres 2015-valgkamp:

”Måske gav vi omkring 50.000 kroner. Jeg kan ikke huske det på stående fod,” sagde Bent O. Larsen onsdag til Netavisen Pio.

Per Therkildsen, der er formand for Erhvervsforum Fyn, vil derimod ikke oplyse noget omkring størrelsen af Erhvervsforum Fyns valgkampsbidrag til Venstre. Kun at det er på over 20.000 kroner.

Formanden for Venstre i Region Syddanmark, Anders Jessen, håber, at Venstre med sin ”efter-beretning” har fået alle valgkampsbidrag på over 20.000 kroner med:

”Vi har efter en fornyet gennemgang af indberetningerne for 2015 fra kredsene i Region Syddanmark ikke grund til at antage, at der skulle være noget, vi har overset.”

Ikke meldt til politiet

Efter loven er fristen for indberetning af valgkampsbidrag på over 20.000 kroner (Fra i år 20.900 kroner, red.) i valgåret 2015 31. december 2016.

Det betyder, at Venstre har indberettet de tre sidste valgkampsbidrag efter fristens udløb.

For sen indberetning af valgkampsbidrag udløste for få måneder siden  en historisk stor bøde på 10.000 kroner til Venstre

For sen indberetning af valgkampsbidrag udløste for få måneder siden  en historisk stor bøde på 10.000 kroner til Venstre i Region Midtjylland.

Netavisen Pio har ikke modtaget akter fra Region Syddanmark, der viser at Region Syddanmark har anmeldt Venstre for overtrædelse af reglerne.

Chefkonsulent i Råds- og Ledelsessekretariatet, Stine Dyhr Vestergaard, siger til Netavisen Pio, at ”der rent umiddelbart” ikke er noget, der tyder på, at regionen har meldt forholdet til politiet.

Afdelingschef i Råds- og Direktionssekretariatet, Flemming Pedersen, oplyser, at ”regionen nu undersøger sagen nærmere”.

Han kan ikke umiddelbart svare på, hvad regionen vil foretage sig, hvis det bekræftes, at regionen ikke hidtil har påtalt sagen over for Venstre – endsige meldt sagen til politiet.

”Men vi vender tilbage med svar hurtigst muligt,” lover afdelingschefen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Det kan ikke undre, at der også er plat og svindel i Venstres lokale organisation
Fifleri med regler har det med at smitte og synke ned og ud i en organisation

Region SydDanmark er VENSTRES "højborg".Et forkrampet område i evig "undtagelsestilstand".

Annonce