Annonce

DF’er: “Vi blev også diskrimineret”

Omstridt ordførertale fører til fordømmelse fra flere partier. Dansk Folkeparti advarer mod at “trække offerkortet”
Dansk Folkeparti advarer nu om, at den danske diskussion om racisme og Black Lives Matter er med til at ”grave grøfter”.

Advarslen kommer, efter løsgængeren Sikandar Siddique under Folketingets afslutningsdebat fik sindene i kog ved at udbede sig et minuts stilhed for George Floyd, "og alle andre, der har mistet livet på grund af racisme og diskrimination".

”Æret være deres minde, det ene minut starter nu,” lød det fra det tidligere medlem af Alternativet, hvis forældre kommer fra Pakistan.

Vi har alle prøvet at være en minoritet

Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencker understreger, at hun godt ved, hvordan det er at være en minoritet. Medlemmer af Dansk Folkeparti var en minoritet i de første år af partiets levetid.

”Vi har jo alle sammen prøvet det på grund af et eller andet og det kan være vores hudfarve eller politiske og seksuelle observans - eller whatever,” siger Mette Hjermind Dencker til Netavisen Pio.

Det er sådan set det der med at bruge det til at trække offerkortet, at jeg reagerer på

”Det er sådan set det der med at bruge det til at trække offerkortet, at jeg reagerer på. Det er nemlig rigtig, rigtig ærgerlig. Og det er en ærgerlig retorik, som Sikandar Siddique bruger.”

“Jeg tror dybest set, at hans formål er, at han godt kunne tænke sig at bekæmpe racisme – og det kan man jo have nok så stor sympati for – men i stedet graver han grøfter ved at få det her til at handle om hudfarve. Og det har det aldrig handlet om i Folketinget. Vi har aldrig haft debatter, hvor det har handlet om, at nogle er imod nogle med en bestemt hudfarve. Det har aldrig været et problem”.

Men er der ikke en forskel på at blive kaldt røde, fordi man er rødhåret, eller en abekat? (Sikandar Siddique har tidligere fortalt, hvordan han som barn oplevede at blive kaldt en abekat af politibetjente)?

”Er der det? Jeg tror, at det gør lige så ondt. Jeg tror, at det gør lige så ondt at blive kaldt fede svin, røde eller abekat. Det tror jeg faktisk ikke, at der er forskel på i forhold til, hvor ondt det gør på den, som bliver kaldt det”

Men findes der ikke racisme i Danmark?

”Nej, ikke i det omfang, som vi har set i USA. Det er det, som jeg prøver at italesætte: Hvorfor tager man en så ekstrem ting, som er foregået i USA – og hvor der aldrig nogensinde har fundet noget lignende sted i Danmark – og fylder sin taletid ud med det? Skal vi ikke bare glæde os over, at vi bor i Danmark, hvor vi trods alt ikke har den racisme.” 

Der kan da godt være, at der er nogle i skolegården som råber abekat efter andre

“Der kan da godt være, at der er nogle i skolegården som råber abekat efter andre og nogle driller andre med deres efternavne – eller fordi de er tykke. Men det, der foregår i USA, er vi da heldigvis så privilegeret i Danmark at være sluppet for”.

Stilhed før stormen

Det var da heller ikke alle folketingsmedlemmer, der overholdt stilheden, og da minuttet var slut, var de foregående timers relativ stille debat i hvert fald slut.

”Grøftegravning,” lød det fra Søren Pape Poulsen som er ”meget, meget bekymret over den retorik”, som Sikandar Siddique bruger.

Ifølge den tidligere justitsminister opfordrer den nemlig til ”kamp” og fører til splittelse, mens Nye Borgerliges finansordfører, Lars Boje Mathiesen kalder Sikandar Siddiques udtalelser for ”skammeligt”.

Mette F.: Racisme findes i Danmark

”Jeg vil fuldt og helt tilslutte mig Søren Pape Poulsens ord,” sagde Mette Frederiksen som det første, da hun til sidst gik på talerstolen.

”I mange år har udlændingepolitikken splittet os. Det har vi lige set. Regeringen ønsker at føre en samlende udlændingepolitik. Der er ikke plads til værdirelativisme. Der er ikke plads til symbolpolitik”.

Statsministeren fastslog dog, at der findes racisme i Danmark:

Findes der racisme og diskrimination i Danmark?

”Findes der racisme og diskrimination i Danmark,” spurgte Mette Frederiksen og svarede:

”Ja, det gør der. Er det et problem? Ja, det er det. Findes der ikke-vestlige kvinder, der ikke kan gå på arbejde fordi de er underlagt social kontrol? Ja, det gør der. Er det et problem? Ja,

”Glædelig ramadan”

Sikandar Siddique vakte også opsigt i april, da han indledte en tale med, at "i dag starter ramadan-måneden, og derfor vil jeg gerne starte med at ønske alle en glædelig ramadan"

En hilsen som fik Venstres næstformand Inger Støjberg til at undre sig, Folketingets 2. næstformand Pia Kjærsgaard (DF) til at gøre indsigelse og Nye Borgerliges indfødsretsordfører Mette Thiesen til at slå fast, at vi har religionsfrihed i Danmark - ikke religionslighed.

Nu er det åbenbart også et problem, at jeg ikke siger noget i et helt minut

Selv skriver Sikander på Twitter, at normalt tror han, at Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige ”foretrækker, at jeg holder min kæft, nu er det åbenbart også et problem, at jeg ikke siger noget i et helt minut”.

placeholder
 

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja rød blok med Mette magtfuldkommenhed ved jo ikke ønsker at beskytte Danmark og danskerne!

Thomas er en Trold.