Det fremgår af seneste offentliggjorte regnskab, som Netavisen Pio har gennemgået.
Overskuddet før skat udgjorde i regnskabsåret 2022-23 21,6 millioner kroner
Overskuddet før skat udgjorde i regnskabsåret 2022-23 21,6 millioner kroner.
I regnskabsåret før lød overskuddet før skat på andre 30,2 millioner kroner.
Efter skat udgjorde overskuddet i 2022-23 17,1 millioner kroner. Året før udgjorde overskuddet - efter skat - 23,5 millioner kroner.
Egenkapitalen i 2022-23 udgjorde 43,4 millioner kroner. I regnskabsåret før udgjorde egenkapitalen 30,3 millioner kroner.
Bag Flemløse Biogas Aps står tre driftige erhvervs- og landmænd.
Erhvervsmanden Kurt Brusgaard Poulsen ejer 50 procent af Flemløse Biogas Aps.
Kurt Brusgaard ejer blandt andet den store landbrugsbedrift Andekærgård på den sydfynske ø, Taasinge. Bedriften har kapacitet til at huse ikke færre end 1.400 jerseykøer plus opdræt.
Her mistede en ung kvindelig landbrugspraktikant fra Vietnam en finger
I november sidste år opstod der en alvorlig arbejdsulykke på Andekærgårds kæmpe stald. Her mistede en ung kvindelig landbrugspraktikant fra Vietnam en finger i forbindelse med betjening af en såkaldt malkekarrusel.
I 2021 fandt en anden endnu mere alvorlig arbejdsulykke sted i Andekærgårds store kvægstald.
Ved ulykken faldt en ansat 2,8 meter ned på et underlag af asfalt. Ved faldet fik den ansatte brud på rygsøjlen.
Ifølge Arbejdstilsynets tilsynsrapport medførte sagen fire straksforbud.
Siden 1. januar 2018 har Arbejdstilsynet givet 11 påbud, herunder otte strakspåbud til Kurt Brusgaard Poulsens virksomheder, ifølge Fagbladet 3F.
De to øvrige ejere af Flemløse Biogas Aps er to lokale erhvervs- og landmænd, Jørgen Oluf Stougaard og Christian Gjelstrup Stenskrog.
Kurt Brusgaard Poulsen, der også er direktør for Flemløse Biogas Aps, udtalte onsdag i en pressemeddelelse at arbejdsulykken på biogasanlægget er “forfærdelig og dybt tragisk”:
Det er en forfærdelig og dybt tragisk ulykke
“Det er en forfærdelig og dybt tragisk ulykke. Jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse for de omkomne, tilskadekomne og til deres familier.”
“Jeg er personligt dybt berørt. Jeg var selv oppe at besigtige færdiggørelsen af tagkonstruktionen klokken 15, hvor alt var i orden. Godt tre timer senere får vi den tragiske meddelelse.”
Det er en tysk virksomhed, der står for at udvide anlægget med endnu en tank, og det er en belgisk underleverandør, der tirsdag aften arbejdede med at støbe taget.
Det er den belgiske underleverandørs medarbejdere, der er involveret i arbejdsulykken, oplyste direktør Kurt Brusgård Poulsen i pressemeddelelsen.
Onsdag har Flemløse Biogas Aps hyret en krisepsykolog til de involverede i arbejdsulykken, der alle er migrantarbejdere fra Rumænien, Polen og Belgien.
I alt var ti migrantarbejdere til stede, da ulykken indtraf ved 18-tiden tirsdag aften. En enkelt slap uskadt.
Biogasanlægget har ifølge virksomhedens hjemmeside kapacitet til at producere syv millioner m3 gas til naturgasnettet. Svarende til opvarmning af 3.500 parcelhuse.
Opdateret kl 21.30 med fakta-bokse
Opdateret 29/11 kl. 9.00 med oplysningen om, at arbejdsulykken på Flemløse biogasanlæg nu har kostet tre livet
Fra 2016-2022 tegnede migrantarbejdere sig for over en tredjedel af alle arbejdsrelaterede dødsulykker i Danmark, mens de kun udgjorde 12-13 procent af den samlede arbejdsstyrke. Det oplyser Laust Høgedahl, lektor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, torsdag over for P1 Morgen. "Migrantarbejderne arbejder i de farligste brancher, for eksempel med nedbrydning eller beton. Men de har også de farligste opgaver. Det kan for eksempel være at arbejde yderst på taget eller arbejde med farlige materialer. Derudover ved vi også, at de arbejder rigtig mange timer. De arbejder også mange dage om ugen. Og det er alt sammen noget, der øger risikoen for arbejdsulykker," siger Høgedahl til DR. I forhold til ulykken På Flemløse Biogas Aps hæfter Laust Høgedahl sig ved, at ulykken skete ved 18-tiden om aftenen, hvor de øvrige ansatte på Flemløse Biogas var gået hjem. Laust Høgeahl er medforfatter til forskningsrapporten “Migrantarbejderes Arbejdsmiljø og Sikkerhed i Bygge- og anlægsbranchen”. Netavisen Pio har skrevet flere artikler på baggrund af rapporten. Læs Pio-artiklen: "Migrantarbejdere på danske byggepladser udsættes for stort arbejdspres" her Læs Pio- artiklen: "Migranter og danskere på samme byggeplads holdes adskilt" her. Læs Pio-artiklen: "Chefer presser ansatte til at skjule deres arbejdsulykker" her.Arbejdsrelaterede dødsulykker: Migrantarbejdere stærkt overrepræsenteret
Forskningsrapporten, Migrantarbejderes arbejdsmiljø og sikkerhed i bygge- og anlægsbranchen, er den hidtil mest omfattende om emnet.
Forfattere: Charlotte Hooper Overgård, Magnus Jespersen, Laust Høgedahl, Trine Lund Thomsen, Lærke Busk Sørensen & Nicoline Bisgaard Møller.
Udgiver: Aalborg Universitet
Medfinansiering: 3F’s Byggegruppe og Bygge-, Anlægs- og Trækartellet (BAT)
Rapporten fra Aalborg Universitet er resultatet af flere års forskningsarbejde og indeholder 84 interviews med arbejdere i byggebranchen fra andre EU-lande og fra lande uden for EU. Med omkring 200 sider er rapporten uden sidestykke i dansk og europæisk forskning inden for området.
Ifølge rapporten sættes udenlandsk arbejdskraft konsekvent til det mest beskidte, det mest nedslidende og det farligste arbejde. Rapporten anslår desuden, at kun hver femte arbejdsulykke blandt udenlandske arbejdstagere i byggebranchen anmeldes af arbejdsgiverne.
Kommentarer
Nu må vi lige vente på Arbejdstilsynets afgørelse inden vi dømmer.
Ejernes indtægt behøver ikke at have noget at gøre med ulykken.
Så PIOs overskrift er på Ekstra blads niveau.
Vent med sensationen til der er fakta.
Det er jo vigtigt at sætte den rette stemning af harm, inden man kommer til den relativ relevante del af artiklen. Der er dog et mønster der viser en ret uheldig tilgang til de ansattes sikkerhed, som jeg synes det er helt fair at belyse.
Til redaktionen: Prøv at holde den aktuelle sag op mod EU´s udbudsregler. Medfører disse udbudsregler mangel på placering af ansvar det rigtige sted???
Er udenlandske arbejdere overhovedet uddannet til at gennemskue, hvorvidt f.eks. tagkonstruktionen er OK før man begynder at fylde beton på. Hvem havde godkendt tagkonstruktionen???
Præcis! Men er der overhovedet tale om et EU-udbud? Aftalemarkedet er vel frit for en privat virksomhed. Hvad siger lovgivningen - hvis den siger noget - om ansvar for hhv bygherre og entreprenør i en byggesag? Overordnet set må bygherren være ansvarlig, da denne vælger og indgår aftale med entreprenøren. Da ejerne er storbønder og ikke byggebranchefolk, må der være en rådgiver/projektchef involveret. Andre end bønderne må skulle godkende planer og konstruktion.
Hvis ansvaret påhviler bygherren, er det da rart nok at vide, at kassen er godt polstret til de million store erstatninger, der bør gå til de efterladte og til de tilskadekomne medarbejdere! Og til en kæmpe bøde for at have udvist uansvarlighed og sætte andres liv på spil.
Det går hurtigt i øjeblikket!
Og statsminister Mette Frederiksen har længe harcelleret over at det ikke kan gå hurtigt nok med at frigøre sig af Putins gas!
De danske fagforeninger kunne i princippet have investeret i biogasanlæg og placeret strejkekassernes penge i kampen imod Putin.
Den danske stats kunne ligeledes have valgt at stå for biogasanlæggene rundt om i Danmark!
Alligevel ser vi ofte storbønder og andre der har sparet kapital op som statsministerens soldater og frontløbere imod Putins gas!
“En udfasning af naturgas i Danmark, en firedobling af produktionen af grøn strøm fra solceller og vindmøller frem mod 2030 og øget produktion af biogas.
Det er nogle af hovedelementerne i reformudspillet 'Danmark kan mere II', som regeringen tirsdag præsenterede på et pressemøde i Statsministeriet.
Udspillet kommer i kølvandet på krigen i Ukraine og tjener derfor to overordnede formål. Dels skal udspillet sætte skub i den grønne omstilling, og dels skal det gøre Danmark hurtigere fri af russisk gas.
"Krigen i Ukraine påvirker os alle sammen. Putin skal bremses. Og derfor skal Danmark hurtigst muligt være uafhængig af russisk energi," lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemødet.”
Spørgsmålet er blot: Hvor skal arbejdskraften komme fra?
Mettes soldater imod Putin!
Selv danske lønmodtagere melder sig i stor stil ikke ind i fagforeninger.
Og får den fornødne viden om risici på deres arbejdspladser!
I et nogenlunde forståeligt dansk!
Og ofte ser håndværkerne og ufaglærte hvilke farer der lurer?
Men kan man kommunikere dem videre til kollegaen?
Der måske kun taler rumænsk, bulgarsk, fransk, polsk, tysk, osv.
Og er fagforeningen til stede?
På et sprog som immigrantarnejderen forstår?
Jo, Pio forstår og kan forklare alt!
Pengene styrer verden!
Penge afgør om Mette Frederiksen vinder over Putin!
Koste hvad det vil!
“Putin skal bremses. Og derfor skal Danmark hurtigst muligt være uafhængig af russisk energi," lød det fra statsminister Mette Frederiksen.
Men det har sine konsekvenser!
Pios chefredaktør kaldte i lørdags Mette Frederiksen for modig og trodsig.
Spørgsmålet er blot?
Har hun modet til at møde op på Fyn og sige undskyld til immigrantarnejderne!
Danske forsvarsministre plejer at møde op når danske soldater dør i krig!
Mettes krig imod Putin har fået sine to første ofre på dansk grund!
Pio, Mette, udenrigsministeren og forsvarsministeren bør reagere på den tragiske ulykke set i lyset af vores kamp imod Putins gas!
Ejerkredsen: Statsminister Mette Frederiksen siger altid at “vi” er i krig imod Putin!
Det ville klæde Jan Kjærsgaard og Emil Vendelbo Johansen og den danske regering at vedgå sit ansvar!
“Vi” er i krig med Putin!
Tabslistens ukendte soldater bør få danskernes højeste medfølelse.
Uanset nationalitet!
Statsminister Mette Frederiksen må på banen!
”Kære Sara og det altid fantastiske Monopol. Jeg hedder Mette og vil rigtig gerne have, at der bliver sat nogle vindmøller op hurtigt. Hvad mener Monopolet? Har dem, der vil sætte vindmøller op, ikke gjort deres forarbejde ordentligt? Kh. Mette”, sagde statsministeren fra talerstolen.
Biogasanlæggene vokser hurtigere og hurtigere! Overalt i lille Danmark!
Den der trykker på speederem er Mette Frederiksen!
Men den modige og trodsige statsminister tør vel ikke møde op på Fyn og tage sin del af ansvaret!
Hurtigt!
Det ville tjene hende og alle danskere!
Jeg kunne ikke havde skrevet det bedre selv.
SOCIALDEMOKRATIET og BLÅ-METTE ER GENNEMSKUET.
Hvor store tilskud yder staten til biogasproduktionen?
Det er vel entrepenøren, der har ansvaret for byggeriet...
Og det har vel ikke noget med biogas firmaets overskud at gøre...
Ja, og bygherren/ biogas har ansvaret for hvilken entreprenør han vælger til at udføre arbejdet. Her har han valgt et Tysk firma, som ikke selv har folk til at udføre arbejdet. I stedet entrerer de med et Belgisk firma som så igen får et andet firma til at levere noget af det mandskab, som skal udføre byggeriet. Mon det ikke er prisen og skattemæssige fordele som har betydet mest for bygherrens valg af entreprenør? der er vist mange danske entreprenører som har både kapacitet og ekspertise til at opføre siloer, men nok mangler "billig" arbejdskraft.
Ja, de danske firmaer har nok ikke tid, eller tager overpriser for arbejdet...
De borgerlige skriger jo på udenlandsk arbejdskraft...