Desperationen i Løkkes øjne

Angreb, angreb og angreb. Sådan bliver det frem mod det kommende valg. Den voksende desperation vil få Lars Løkke til at finde alle de beskidte tricks frem.
Desperationen har tydeligvis slået rod i Venstre på en dag, hvor partiet havde indkaldt til særslidt pressemøde for at angribe Socialdemokratiet, og hvor Statsministeren kort efter gik i folketingssalen for åbne skydeteltet mod landets største oppositionsparti.

Det er ganske enkelt politik, når det er allerværst.

Fra flotte ord til beskidt tricks

Det lød ellers så flot og konstruktivt,da Statsminister Lars Løkke Rasmussen afgav sit store løfte: ”Jeg vil ikke være statsminister for enhver pris”.  Men lige nu, er det dog svært at finde noget der tyder på, at statsministeren er villig til at sætte handling bag de fine ord.

Ja. Jeg ønsker at føre en positiv kampagne

Helt samme tvivl har man, når man genfinder Løkkes skåltale fra Folkemødet i 2014, hvor han lovede ikke at ville pege fingre:

placeholder

Meningsmålinger, fortsat slingrekurs og dårlig modtagelse en række politiske udspil får netop nu Lars Løkke til at træde på speederen for den beskidte valgkamp. I direkte modsætning til de flotte løfter, så skal Venstres kurs udover afgrunden afværges ved at pege fingre i vildskab og køre totalkrig mod Socialdemokratiet.

Hvis man ikke kan vinde på politisk indhold, så må man vinde på beskidte tricks. Det betyder, at Venstre vil vinde på at sige meget-meget-meget grimme ting om sine politiske modstandere.

Og så blev valgkampen pludselig desperat

Og formkurven er just heller ikke imponerende, når man kigger på den samlede blå blok, hvor også Dansk Folkeparti har excelleret i mærkværdige politiske kovendinger.

Først måtte Dansk Folkeparti trække i land på transportordfører Kim Christiansens højt elskede omfartsvej ved Mariager, dernæst ville DF pludselig redde Radio24Syv på operationsbordet - selvom partiet over flere år har forsøgt at myrde radiokanalen og endelig kiksede selv en simpel mobbe- og skræmme kampagne på Facebook, som ellers skulle skade de røde partier.  

Et desperat pressemøde, som just ikke faldt i god jord hos landets journalister

Og kønnere bliver det ikke, hvis man kigger over til Lars Løkke, som i dag havde opstillet hele tre V-ministre på et pressemøde, der havde det ene formål at skulle tilsmudse Socialdemokratiets udlændingepolitik. Et desperat pressemøde, som just ikke faldt i god jord hos landets journalister, der ganske bemærkelsesværdigt betegnede seancen som ”bizar”, ”nærmest desperat” og ”skræmmekampagne”.  

Den måske mest præcise beskrivelse af Venstres politiske manøvre kom fra Politikens politiske kommentator Kristian Madsen:

placeholder

Venstre opgiver at føre valgkamp på egen politik

Det blev hverken kønnere eller mere flatterende, da Lars Løkke i forbindelse med Folketingets spørgetime gentog de polemiske angreb på Socialdemokratiet.

Venstre har opgivet at vinde valget på deres egen politik

Dagens konklusion er simpel: Venstre har opgivet at vinde valget på deres egen politik og går udelukkende efter de ubehagelige angreb og anklager. Og dermed er en banal forudsigelse også på sin plads: Mudderkastning forude!

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Og fik Mads Fuglede til at bidrage på den grummeste vis, tænkt at den saglige, og engnang så dygtige journalist eller hvad han var, kan synke så dybt ,som det man så i dag på NEWS i debat med Dan Jørgensen, det var sølle.

Annonce