Genåbning af diskoteker hænger i en tynd tråd og mulig stripperskandale

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Statens Serum Institut kan ikke ud fra en sundhedsfaglig vurdering anbefale en yderligere genåbning af Danmark som led i den planlagte fase 4 i genåbningen. Meldingen betyder, at det pludselig er ret tvivlsomt om blandt andet diskoteker, natklubber og spillesteder genåbner i næste uge.

Forsvarets Efterretningstjeneste bliver genstand for en særlig undersøgelse, mens Forsvaret har bedt Forsvarets Auditørkorps undersøge en mulig strippeskandale.

Velkommen til dagens Aktuelt.
 

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fjerde fase af genåbningen

Genåbningens fase 4 kan ikke sundhedsfagligt anbefales. Sådan lyder det fra Kåre Mølbak, epidemiolog og faglig direktør for Infektionsberedskab på Statens Serum Institut, tilIngeniøren.

Udmeldingen kommer kun en uge før, at der skal forhandles om de yderligere tiltag i en genåbningsfase 4.

“Der er en stor risiko forbundet med det, og om man fra politisk side vil løbe den risiko, må man jo politisk tage stilling til,” siger Kåre Mølbak til Ingeniøren.

Udmeldingen kommer efter, at Danmark har set en markant stigning i smittetilfælde sammenlignet med forrige uger. Tirsdag tegnede sig for yderligere 77 smittede i landet.

placeholder

 

Med meldingen fra Statens Serum Institut hænger genåbningen af landets diskoteker og natklubber i en tynd tråd.

Læs mere her.

 

Flere partier vil udskyde fase 4 i genåbningen

Flere partier vil aflyse den fortsatte genåbning, fordi direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut (SSI) har gjort det klart, at det ikke er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne yderligere.

“Med den melding ser vi ikke nogen grund til at iværksætte fase fire. Det er et budskab, som vi lytter til i Enhedslisten. Og jeg går ud fra, at det gør man også i regeringen,” siger sundhedsordfører Peder Hvelplund fra Enhedslisten.

I de seneste dage har han med bekymring fulgt den stigende smitte. Herunder hos slagteriarbejdere i Ringsted. Også SF ønsker at udskyde fase fire. Sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen udtrykte allerede i weekenden bekymring over det stigende antal smittede.

“Hvis det står til os, så må vi se tiden an og vente til september for at se, hvad situationen er,” siger hun.

Både Enhedslisten og SF ser positivt på muligheden for at sikre en fortsat økonomisk håndsrækning til dem, der måtte lide under en forlængelse af nedlukningen.

Se mere her.

 

Beskæftigelsesminister: Vi skal stadig kæmpe for flertal

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) kommer ikke til at sidde alene ved bordet, når regeringen om kort tid indbyder til pensionsforhandlinger.

Fra blå blok melder både DF, Nye Borgerlige og senest De Konservative sig klar til at diskutere S-regeringens kommende pensionsudspil. Alligevel er der lang vej til en aftale, mener Peter Hummelgaard:

“Det, at partier melder sig på banen, er ikke det samme som at sige, at der med sikkerhed er et flertal. Det skal vi stadig kæmpe for.”

Læs mere her. Og Netavisen Pio's leder om samme sag her.

 

Minister vil skærpe revisionspligt

Kravene for revisionspligt for mindre virksomheder er i årevis blevet lempet af politikerne, men nu ser det ud til, at der vil blive strammet op på ordningen.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, DF og Enhedslisten vil således have skærpet lovgivningen på området.

“Det skal være nemt at drive virksomhed i Danmark, men til gengæld skal man som virksomhed også gøre det på en ærlig og ordentlig måde. Jeg er meget opmærksom på spørgsmålet om revisionspligt og økonomisk kriminalitet, og derfor vil regeringen også indkalde Folketingets partier til en drøftelse om emnet efter sommerferien. Mit håb er, at vi kan finde frem til en løsning, hvor vi kan skærpe kontrollen og sætte ind over for de virksomheder, som forsøger at snyde og undlader at bidrage til samfundet,” siger erhvervsminister Simon Kollerup et mailsvar til Ekstra Bladet.

Jyske Bank, Danmarks tredjestørste bank, indførte sidste år, at alle nye erhvervskunder skulle have en revisor involveret.

Baggrunden var en intern undersøgelse, der viste, at 622 ud af 625 underretninger, som banken havde afgivet til bagmandspolitiet, var firmaer, der ikke havde en revisor tilknyttet.

“Vi har indført revisorpligt for at tilføre endnu et led i Jyske Banks bidrag til bekæmpelse af hvidvask. Vi har konstateret en meget klar overrepræsentation af virksomheder uden en godkendt revisor i de underretninger, som vi i 2018 og i 2019 indsendte til SØIK. Det har vi ønsket at gøre noget ved, og fra 1. januar 2019 har vi haft et krav om, at nyekunder med et CVR-nummer skulle have en af os godkendt revisor, hvis vi ikke kender kunden godt,” siger kommunikationsdirektør Erik Qvirin til Ekstra Bladet.

Læs mere her.

 

Undersøgelse af Forsvarets Efterretningstjeneste

En usædvanlig undersøgelse af Danmarks militære efterretningstjeneste, Forsvarets Eterretningstjeneste, er undervejs.

Undersøgelsen er så omfattende, at et særligt tilsyn nu sætter alle kræfter ind på en kulegravning af hidtil ukendte oplysninger om Forsvarets Efterretningstjeneste.

Det skriver Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) i en kortfattet meddelelse på sin hjemmeside.

Tilsynet har til opgave at kontrollere, om Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Politiets Efterretningstjeneste (PET) overholder loven.

Nu har tilsynet igangsat en “særlig undersøgelse” på baggrund af en stor mængde nye oplysninger om FEs arbejde,lyder det i meddelelsen.

Hvad TET mere præcist vil undersøge står pt. uklart. Men omfanget betyder, at tilsynets årlige rapport om Forsvarets Efterretningstjeneste udskydes i mindst en måned.

Undersøgelsen er “igangsat som følge af, at tilsynet i november 2019 kom i besiddelse af en betydelig mængde materiale vedrørende FE,” skriver tilsynet.

Læs mere her.

 

Forsvaret undersøger mulig stripperskandale

Selvom Forsvaret tilbage i 2012 indskærpede, at striptease og letpåklædte damer til arrangementer i Forsvarets regi ikke er tilladt, skal en mulig stripper-skandale nu undersøges nærmere.

Ifølgenetmediet Olfivar en stripper til stede ved en fest afholdt på Marinestation Kongsøre i 2018, hvor soldater fra både Jægerkorpset, Frømandskorpset og Siriuspatruljen deltog.

Mediet er kommet i besiddelse af et billede, der angiveligt viser chefen for Frømandskorpset, Jens Birkebæk Bach, med en stripper på skødet.

Forsvaret har nu bedt Auditørkorpset om at undersøge hændelsen, fortæller kommunikationschef i Forsvarskommandoen Susanne Lund.

“Vi går op i mangfoldighed og diversitet i Forsvaret. Vi vil gerne have, at vi er en professionel arbejdsplads, og det harmonerer striptease altså ikke med. Og i og med, at vi har gjort opmærksom på, at det ikke er foreneligt med vores retningslinjer, valgte vi at iværksætte en auditørundersøgelse,” siger hun.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nattelivet må vente, men klart de skal have en kompensation så. Og hvis der åbnes så stop kl 24.

Du mener simpelthen at Corona smitter mere efter midnat?

Af med sølvpapirshatten 🤪

Folk kan vel bare begynde at feste tidligere. Det gjorde man engang.Og den næste dag er lettere at komme igennem hvis man ligger i sin seng kl 2 i stedet for klokken 6.
Diskoteker og spillesteder må altså til at åbne tidligere. Men ændrer det så ved smitte risikoen?

Der er altid en risiko. Også for ejere af diskoteker og natklubber men også for spillesteder, som jeg personligt har en del mere forståelse over for. Musikerne, deres medhjælpere og spillestederne for levende musik er vanskelige at erstatte med andet end musik hjemme. Men teatre kan slet ikke erstattes. Teater på skærm bliver hurtigt endnu mere dødt end død musik på et anlæg.

Ja Corona er bliver mere og mere aggressiv jo længere ud på aftenen man kommer! Eller noget 🤭

Annonce