Mette F. om det kommende politiforlig: Skal sikre tryghed

Statsministeren: "Man skal ikke være bange for at gå ned i sin egen vaskekælder, og man skal ikke gå uden om indkøbscentrene på den københavnske vestegn"
Regeringen vil det næste halve år prioritere tidlig pension, retspolitik, udlændinge og velfærd.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag i Gråsten, hvor Socialdemokratiet holder sommergruppemøde. Hun understreger samtidig, at der i forhold til næste års finanslov må prioriteres hårdt:

"Vi står midt i en økonomisk krise. Det bliver derfor en finanslov, hvor vi må prioritere hårdt. Vi vil dække den demografiske udvikling, men alt kan ikke løses med penge, og vi er nødt til at have en mere grundlæggende diskussion om, hvilket velfærdssamfund vi vil have," siger hun.

Om nærhedsreformen, som regeringen har varslet, siger statsminister Mette Frederiksen:

"I vores øjne er der stadig brug for en nærhedsreform, hvor vi skruer ned for detailstyring og op for faglighed, menneskelighed og ledelse. Penge løser ikke alt, men vi løser heller ikke problemerne uden," siger statsministeren.

Politiforhandlinger

Næste uge starter forhandlingerne om en flerårsaftale om politi og anklagemyndighed.

Justitsminister Nick Hækkerup ridser på pressemødet op, hvilke udfordringer politikerne skal adressere:

"Politiet er kommet for langt væk fra danskerne, de seneste års centralisering er gået for vidt. Derfor skal vi have en nærhedsreform. Der er urimeligt lange sagsbehandlingstider, og så har vi været for dårlige til at adressere problemer med store, komplekse sager: Økonomisk kriminalitet, it-kriminalitet og bandekriminalitet," lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup.

Statsminister Mette Frederiksen understreger, at det kommende politiforlig skal sikre almindelige danskeres tryghed og frihed:

Man skal ikke være bange for at gå ned i sin egen vaskekælder, og man skal ikke gå uden om indkøbscentrene på den københavnske vestegn

"Det her handler om, at når man bruger S-togslinjerne i Storkøbenhavn, så skal man ikke være bange for at tage hjem om aftenen, fordi der er 15-17 indvandrerdrenge, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt," siger statsminister Mette Frederiksen (S) til Ritzau ifølge DR Nyheder og føjer til:

"Man skal ikke være bange for at gå ned i sin egen vaskekælder, og man skal ikke gå uden om indkøbscentrene på den københavnske vestegn."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Når man tænker på, hvor skuffende eller direkte håbløse, de senest adskillige årtiers skiftende regeringer har været, er det svært at få armene ned i glæde over langt om længe at føle sig repræsenteret i regeringskontorerne.

Mette Frederiksen er igen ude og love noget hun ikke ønsker at overholde!
Man kan ikke stole på en socialdemokrat!

Annonce