DF-profil smækker med døren

"Jeg er dybt skuffet over, at Dansk Folkeparti trods mine protester har besluttet sig for at støtte et forbud imod rituel omskæring," siger Marie Krarup
Dansk Folkepartis beslutning om at støtte et forbud mod omskæring af drenge får nu en af partiets mangeårige profiler, Marie Krarup, til at stoppe som folketingskandidat.

Trods uenighed i Dansk Folkeparti besluttede folketingsgruppen nemlig i sidste uge at støtte et sådan forbud. Selv om Morten Messerschmidt, Søren Espersen og netop Marie Krarup har fået lov til at stemme imod forbuddet, når det senere på måneden kommer til afstemning i Folketinget, er den såkaldte fritstilling dog ikke nok. Marie Krarup har meddelt bestyrelsen for sin lokalafdeling i Varde, at hun ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg.

Den tidligere sprogofficer og gymnasielærer skriver på Facebook, at hun aldrig har følt sig som politiker og arbejdet i Folketinget altid har haft en udløbsdato. Hvilket nu er sat til den dag, der næste folketingsvalg afholdes.

"Jeg vil naturligvis stadig arbejde for en nationalkonservativ dagsorden i Folketinget og i Dansk Folkeparti," skriver Marie Krarup. Hun fortsætter:

Jeg håber, dette bliver det eneste svigt i den nationalkonservative dagsorden

 

"Jeg er dybt skuffet over, at Dansk Folkeparti trods mine protester har besluttet sig for at støtte et forbud imod rituel omskæring. Det er ikke nationalkonservativt. Det er et svigt. Et svigt overfor de danske jøder og overfor familiens frihed til at opdrage sine børn. Men eet svigt medfører ikke nødvendigvis et svigt mere! Jeg håber, dette bliver det eneste svigt i den nationalkonservative dagsorden, som netop nu bliver italesat af partiets ledelse."

placeholder

 

Sørens datter

Marie Krarup er datter af Søren Krarup, der sammen med sin nu afdøde fætter Jesper Langballe i 10 år udgjorde Dansk Folkepartis kendte præstefætre-duo. Fætrene stoppede ved folketingsvalget i 2011.

Søren Krarup og Jesper Langballe var på mange måder det åndelige islæt i Dansk Folkeparti, og med afsæt i deres kristne værdier og teologiske baggrund prædikede de i dansk politik for at mindske antallet af muslimske indvandrere og EU’s indflydelse på Danmark.

I stedet blev Marie Krarup valgt i 2011 (partitoppen ønskede, at en af Krarup-døtrene skulle overtage deres fars plads) og har siden været blandt andet Dansk Folkepartis kirke- og forsvarsordfører.

Maries søster

Samtidig henviser Marie Krarups søster, debattøren og sognepræsten Katrine Winkel Holm, i et debatindlæg i Berlingske til, at da forslaget om forbud mod drengeomskæring var på dagsordenen for 10 år siden, blev det afvist af Jesper Langballe. Dengang skete det med den begrundelse, at det ville være "fuldstændig tyrannisk" at forbyde den ældgamle skik. Der var da heller ikke flertal for det.

Mit parti – DF – svigtede, da det gjaldt

 

"Ti år senere er stemningen ændret," skriver Katrine Winkel Holm i indlægget. Det har overskriften "Vi må nu overlade det til Socialdemokratiet og Venstre at beskytte jøderne. Mit parti – DF – svigtede, da det gjaldt."

"Da chancen var der for at vise, at man mener det alvorligt, når man siger, at man er et nationalkonservativt parti, sprang man fra – og afslørede, at man tænker lige så historieløst som de fleste andre partier," skriver debattøren og sognepræsten.

Kompliceret at finde flertal

Debatten om rituel omskæring af drenge har taget til den seneste tid.

Først besluttede flere lægefaglige organisationer at trække sig fra en arbejdsgruppe, som skal udarbejde en ny vejledning for ikkemedicinsk omskæring. Og efterfølgende har Simon Emil Ammitzbøl-Bille fra enmandspartiet Fremad fremsat et beslutningsforslag om at forbyde alle omskæringer af drengebørn, som ikke er lægefagligt begrundede.

En ny meningsmåling fra Megafon viser, at 86 procent af befolkningen støtter forslaget. Men i Folketinget er det mere kompliceret at finde et flertal.

Således tøver regeringspartiet Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative, hvorimod det fra SF, Enhedslisten, Nye Borgerlige, Alternativet, Liberal Alliance - og altså Dansk Folkeparti - lyder, at de går ind for et forbud.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kan godt forstå at jøderne har respekt for Marie Krarup. Men det har et stort flertal af andre danskere ikke. Måske muslimer og jøder skal til at forny sig. Omskæring er grundlæggende bare et identitets-tegn for jøder, som tegn på at tilhøre den zionistiske klan. Gå dog med kalotten døgnet rundt i stedet.

Ordene om at omskæring "blot"(!) er et identitetstegn for jøderne, på at de tilhører den zionistiske "klan" er beskæmmende, og jeg håber ikke, de kommer fra en socialdemokrat.

Kære Hans Jensen
Jeg kom op i det røde felt, da jeg læste din kommentar, og derved kom jeg til at formulere mig for voldsomt. Det må du undskylde, men kommentarfeltet har ikke en slettetast, så vidt jeg kan se.
Imidlertid synes jeg stadigvæk, at du bruger en nedgørende tone over for jøderne. Det må jeg sige, men undskyld min tone.
Venlig hilsen
Poul Chr. Tulinius
Hvis der på et tidspunkt skulle flyde flere undskyldninger fra mig med nogenlunde samme ordvalg rundt på Pios kommentarfelt er det en fejl fra min side :-)

Annonce