Fagforbund: Et afgørende valg for danske lønmodtagere

Stigende ulighed, værdig alderdom for de nedslidte og udhuling af den fælles velfærd, står øverst på fagbevægelsens ønskeseddel over valgkampens temaer.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskrev tirsdag folketingsvalg til afholdelse på grundlovsdag den 5. juni.

”Det bliver et afgørende valg for danske lønmodtagere. Udviklingen i Danmark undergraver på en række områder det fællesskab og den samhørighed, der ellers kendetegner og er en stor styrke ved vores samfund.

Sådan lyder reaktionen fra 3F-formand Per Christensen, efter valget er udskrevet.

”Vi ser en stigning i antallet af børn, der vokser op i fattigdom. Uligheden skal stoppes. Nedslidte skal have en regulær ret til værdig exit fra arbejdsmarkedet efter et langt opslidende arbejdsliv. Vi skal stoppe den løbende udhuling af vores dagpengesystem og andre sociale ordninger,” siger Per Christensen, der repræsenterer 270.000 ufaglærte og faglærte medlemmer.

3F har længe efterlyst et opgør med den stigende ulighed, den fortsatte udhuling af dagpengesystemet samt bedre muligheder for værdig tilbagetrækning for slidte seniorer.

Derudover efterlyser forbundsformanden en aktiv indsats fra Christiansborg i forhold til at forbedre arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser, en ambitiøs indsats mod social dumping og fokus på at sikre erhvervslivet.

Skal handle om danskerne hverdag

Valget skal handle om de ting, der faktisk flytter danskernes hverdag, lyder det fra fagforbundet FOA, der også slår på velfærd og ulighed som valgets vigtigste emner.

"Folketingsvalget bliver meget afgørende for den offentlige sektor og for vores fælles velfærd. Skal vi udvikle vores velfærd? Eller vil det fortsætte med effektiviseringskrav, besparelser, to-procents-krav, omprioritereringsbidrag og endnu mere, og dermed en begyndende afvikling af det fundament, som den fælles velfærd står på," udtaler FOA-formand Mona Striib i en pressemeddelelse.

FOA-formanden peger også på den stigende ulighed som et centralt emne i valgkampen:

"Vi har 64.500 fattige børn i Danmark. I smørhullet Danmark. Trygheden i samfundet krakelerer. Flere og flere borgere er bekymret for fremtidens velfærd. Sammenhængskraften forsvinder når uligheden stiger. Siden 2009 har vi oplevet en sparekurs, som har ramt de mest udsatte i vores samfund. Krisen er overstået, og vi har igen vækst i samfundet, men det har desværre ikke rykket ved nedskæringspolitikken. Det skal vi også tale en del om i valgkampen," slutter Mona Striib.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Får se hvor meget "afgørende valg" det bliver..... Under alle omstændigheder er det KLOGT for ALLE ,der drømmer om "forandring" at følge grundigt med i "VALGKAMPEN". I det der siges,og gøres. Samtidig er det klogt at erindre sig at de mange store ord der flyver rundt i luften, generelt kun er ord. Floskler. En "narresut" ..."lokkemad" akkurat som agn når man fisker.
HVEM er overhovedet kompetent og troværdig ? Hvis ingen fik løn på Christiansborg, ville INGEN sidde der. Det er godt JOB at blive placeret i de forgyldte stole.
Partilederrunden i går aftes ,lignede sig selv. Dog flere partiledere.Hvis nogen fik akut angreb af "politikerlede" var det forståeligt.Punkterne var de fortærskede, nedslidning og deraf tidligere pension, KLIMA og udlændinge.INGEN talte om tiltagende ULIGHED, og stigende FATTIGDOM.Ingen talte om folkepensionssatsen der sender folkepensionister på kurs mod afgrunden rent økonomisk.Ingen talte om lavindkomsten, som en stor gruppe borgere må eksistere for. MEGET konfliktstof,blev overhovedet ikke nævnt,selvom det påvirker en lang række mennesker dagligt.Og hvad med de ældre der SKAL behandles værdigt og anstændigt. Kun få ord blev nævnt om dem....KLIMAET synes at være det overordnede emne .FORDI enhver politiker VED,dette emne kan trække STEMMER,der giver nem adgang til "rød løber". FOLKET lader sig MASSEHYPNOTISERE gang på gang. Dennegang af "KLIMAHYSTERI", som Pernille Vermund betegnede snakken om KLIMA at være. Snakken om dårligt KLIMA er politisk "lokkemad".Du er en "ringere borger,hvis du ikke gør det,fy fy skamme"..."Vi skal alle sammen deltage i "den store redningsplan".... HVORDAN kan den enkelte borger så reelt være med ? Ja det er jo lige det. Det sker nok nemmest ved IKKE at trække vejret.For derved at mindske CO2 udslippet. Eller at stoppe med at "holde kaniner i baghaven,for børnenes skyld".Da kaniner som køer, jo også trækker vejret. Og fremover cykle på ferie ...til Italien,Spanien,Portugal, Afrika og Asien. Det eneste det kræver er bare lidt flere feriedage.Dem kan folk SELV betale. Hvis de er "villige nok til at redde miljøet". Derudover kan man ved lov indføre obligatoriske kødfri dage.Og igen indføre "rationeringsmærker"..eller "klippekort", til den mad der maksimalt må indkøbes.På den måde kan man samtidig klare "overvægtsproblemer".
Uanset hvem folket stemmer på,kan "VALGET" nemt gå som i spillet "Mølle og Dam".Hvor det ofte kan være lige fedt hvilken brik der flyttes,så er spillet alligevel tabt. Eller som ved remis i skak.

Annonce