Krifa utilfreds med corona-trepartsaftaler

Trepartsaftalen mellem regeringen, FH og DA om arbejdsfordeling er “aftalt bag lukkede døre i en snæver kreds”, mener Krifas formand
Formanden for Kristelig Fagbevægelse - Krifa-, Søren Fibirger Olesen, bryder sig ikke om at flere corona-tiltag er blevet til gennem trepartsaftaler, som er forhandlet hjem over kort tid.

“Men jeg må indrømme, at det i stigende grad bekymrer mig, hvor meget der bliver aftalt bag lukkede døre i en snæver kreds, som gør en stor del af de danske lønmodtagere og folkevalgte politikere til statister i det demokratiske system,” skriver Krifa-formanden i et debatindlæg i Altinget og fortsætter:

Set fra min stol kan det være svært at se, hvem der regerer det her land og styrer os igennem coronakrisen

“Set fra min stol kan det være svært at se, hvem der regerer det her land og styrer os igennem coronakrisen: Arbejdsmarkedets parter eller de folkevalgte politikere? Det bør jo være Folketinget, for dem kan vi stille til regnskab ved næste valg.”

Krifa-formanden nævner som konkret eksempel, at aftalen om arbejdsfordeling blev skabt gennem en såkaldt trepartsaftale, hvor regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening fik forhandlede en aftale på plads.

Søren Fibiger Olesen mener, at de tre parter er blevet enige om "bag lukkede døre”.“

FH: Kræver indgående kendskab til arbejdsmarkedet

Næstformand i Fagbevægelseshovedorganisation, Ejner K. Holst, afviser, at aftalen om eksempelvis arbejdsfordeling blev lavet i nattens mulm og mørke:

Så tager vi, arbejdsmarkedets parter, et ansvar - sammen med regeringen

“Der er ingen over og ved siden af Folketinget. Det ved vi, men her under coronakrisen står vi i en helt speciel situation. Så tager vi, arbejdsmarkedets parter, et ansvar - sammen med regeringen. Aftalen om arbejdsfordeling var i øvrigt meget svær og kompliceret at få landet. Og lige præcis derfor er aftalen lavet af folk, der har indgående kendskab til arbejdsmarkedet,” siger Ejner K. Holst til Netavisen Pio.

Du mener, der er tale om tuderi fra Krifas side?

Jeg konstaterer, at Krifa ikke er en overenskomstbærende organisation

“Jeg konstaterer, at Krifa ikke er en overenskomstbærende organisation - med alt hvad det indebærer af vedligeholdelse af overenskomster og meget andet. Krifa har selv valgt at være en forretning. Derfor bør Krifa ikke blive overrasket over ikke at blive inviteret med, når der skal laves komplicerede arbejdsmarkedsaftaler - tilmed i en krisesituation og under et vist tidspres. Det er faktisk ret lige til: Den danske model bygger på de parter, der tager ansvar,” siger Ejner K. Holst.

Opdateret 12.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ejner K Holst skulle måske fortælle at FH modarbejder at Krifa kan beholde deres overenskomster!

FH er en mafia lignende organisation som modarbejder de danske arbejdere og skatteydere!

JPH. Ølse for og ølse bag, pølsen har dog den samme smag.. Ordet MAFIA bruger du i flæng, men det er næppe gangbar for en organisation som arbejder for medlemmerne, og IKKE for egen vindings skyld som, Læs: KRIFA, og de andre " gule ".

For medlemmerne;-)
Det er jo netop på grund af skuffelse over deres evner og politiske ståsted at flere og flere vælger FH forbundne fra!

FHs tankegang har opbakning fra 8-10 procent af vælgerne, og har derfor placeret sig på den yderste venstrefløj, hvor meget få er i arbejde!

Krifa er en forsamling sf nasserøve, der igennem årtier har nasset på den etablerede fagbevægelse. Selvfølgelig skal de ikke sidde med ved boret når der træffes beslutninger der vedrører den arbejdende befolkning. Det er sagen simpelthen for alvorlig til. Fibirger Olesen må blive hjemme i “forretningen” og passe sine “kunder”, der forøvrigt ikke får noget som helst for deres medlemsbidrag.

Nej FH kan ikke lide modstand!
Det bliver mere og mere tydeligt at der bør komme et opgør med den politiske fagbevægelse!

Kan ikke være mere enig

Annonce