Mogens Jensen: Tilsvining af Lotte Rod beviser sexismeproblem

Ligestillingsministeren finder det er uacceptabelt, at De Radikales Lotte Rod bliver groft angrebet på sociale medier efter krænkelsessag
Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) lægger afstand til de mange kritiske kommentarer og direkte hadefulde angreb, der i en lind strøm dukker op i kommentarsporet til et opslag De Radikales Lotte Rod har lagt på Facebook om Morten Østergaards afgang som partileder.

Morten Østergaard trak sig onsdag som politisk leder for De Radikale - ikke på grund af selve den krænkelse han erkender at havde begået for knap ti år siden mod Lotte Rod, men derimod på grund af hans aktuelle håndtering af sagen.

Denne fuldstændigt uacceptable tilsvining af Lotte Rod er endnu et vidnesbyrd om at sexisme findes og accepteres i alt for stort omfang

“Denne fuldstændigt uacceptable tilsvining af Lotte Rod er endnu et vidnesbyrd om at sexisme findes og accepteres i alt for stort omfang. Det understreger behovet for at alle chefer og ledere nu tager ansvar for at få taget debatten åbent på hver eneste arbejdsplads, stadfæster en klar samværspolitik, hvor sexisme er no-go og får klare konsekvenser og sørge får at krænkede har et trygt sted at henvende sig,” skriver Mogens Jensen på Facebook - og føjer til:

“Det skal vi politisk understøtte og markere klar opbakning til de kvinder som står frem og fortæller om krænkelser.”

placeholder

 

"Skam dig - du er mediesyg"

I skrivende stund har et enkelt af Lotte Rods Facebook-opslag om sexkrænkelsen fået 3.300 kommentarer. Rigtig mange af dem er hadefulde. De hadefulde kommentarer er fra både mænd og kvinder.

En mandlig person skriver på Lotte Rods væg:

“Det er for sindsygt at i hiver historier frem der er 10+ år. Gammel.

Jeg håber ved gud at det var mere end bare en hånd for ellers er det satme en gang tynd pis.”

Endnu en mandlig person skriver:

“Det har jo intet med overgreb at gøre, hvis du føler dig krænket, skal du have en psykolog der kan lære dig, hvad det vil sige at være menneske. Vi skal også kunne finde sammen i par.” 

En kvinde skriver:

“Det er jo fuldstændig grotesk....en hånd på et lår for 10 år siden....hvad er det dog du har sat i gang.”

Endnu en kvinde skriver:

“Hvor lang tid skal man bære nag ? Jeg har ingen forståelse for dine ord. Kom videre......”

En tredje kvinde skriver:

“Både en hånd på låret i ungdomspartiet og i folketingsgruppen... hmm ... mon ikke du selv sender nogle alt for indbydende signaler.

Men nu fik du da smadret Morten’s liv, og måske også skapt meget ondt i hans familie og børns liv....

Skam dig - du er medie syg.”

TV-kendissen Jim Lyngvild lægger et foto af hans mand Mortens hånd på sit lår - og skriver så i kommentarsporet:

"Morten har lagt hånd på mit lår ... det billede gemmer jeg de næste 10 år, i fald jeg kan bruge det mod ham ... måske kan det en dag give mig en ministerpost eller et ridderkors ... hvem ved!"

Der er selvfølgelig også opbaning til Lotte Rod i kommentarsporet. Blandt dem er SF’s retsordfører Kirsten Lorentzen Dehnhardt. Hun skriver, at hun er ked af de mange hadefulde kommentarer på Lotte Rods Facebook-væg:

“Kære Lotte, jeg bliver oprigtigt ked af at læse de hadefulde kommentarer på din væg. Det fortjener du ikke, og det er nok er meget godt billede på, hvorfor få vælger at stå frem! Kram til dig,” skriver hun i en kommentar på debatttråden.

Direktør i Mødrehjælpen Ninna Thomsen bakker også Lotte Rod op::

“Kære Lotte. Tak for at stå frem på vegne af alle de kvinder, der gennem tiden har tiet. Tak for at bane vejen for mine døtre. Vores døtre. Fremtidens kvinder. Det kræver mod. Tak,” skriver hun i debattråden.

placeholder

Ekspert i sexisme udtrykker bekymring over, om den massive kritik af Lotte Rod kan betyde, at færre kvinder tør stå frem:

“Når man ser, hvad der sker med Lotte Rod i kommentarsporet, så er risikoen, at de vidnesbyrd, der er væltet ud de seneste uger, igen forstummer. I hvert fald må enhver, som de seneste uger har forlangt, at der blev sat navn på, lige genoverveje, hvad det er, man forlanger af andre mennesker, siger Henriette Laursen, direktør i Kvinfo til Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvad er det for noget vrøvl Mogens Jensen kommer med. Han ser åbenbart sex i alt.
Selvfølgelig kan en kvinde da dumme sig på lige fod med en mand. Lotte Rod tabte hovedet til gruppemødet, og brød aftalen om anonymitet. En aftale hun selv havde ønsket. Langt de fleste klart-tænkende mennesker synes krænkelsen er en bagatel, især efter 9-10 år. At der idag er dukket flere ting op er sagen uvedkommende, og viser bare at de Radikale IKKE er bedre end andre mennesker. Strengt taget, så bland dig uden om Mogens.

jeg er lodret uenig med Hans Jensen. Mogens Jensen fortjener virkelig ros for at melde så klart ud. Det var ikke Lotte Rod der tabte hovedet på det famøse gruppemøde hvor de første halvanden time gik med et helt absurd teater af fornægtelse fra Morten Østergård og en gruppeledelse der lod det ske uden at gribe ind. Derfor blev Lotte Rod nødt til at stoppe maskespillet og gøre det arbejde som gruppeledelsen burde have gjort. Det er dybt pinligt for hele den radikale ledelse og et ubehageligt bevis på manglende lederskab fedtet ind i en undskyldning om fortrolighed.

Mogens Jensen er decideret db moralsk. Når Morten Østergård lægger en hånd på et lår og undskylder for 10 år siden bliver han afsat af gruppen som formand. Men når
Jeppe Kofoed gennemfører et samleje med en pige under lavalder for 12 år siden og undskylder er det ubegribeligt at den Social Demokratiske gruppe siger OK. Har altid kendetegnet dem, når andre træder ved siden af, så skal det have konsekvenser. Men indenfor egne rækker, så er en undskyldning nok. Og her især Erhvervsministeren Simon Kollerup var en ren terrier før.Overfor især de borlige ministre. Så få fejet for egen dør. !!

Annonce