Radikalt folketingsmedlem angreb Lidegaard med krænkelsessager

Rygter om “tæt dans” blev bragt op mod Martin Lidegaard, da den nye leder for Radikale Venstre skulle vælges
Foto: Kasper Thorlak
Martin Lidegaard, folketingsmedlem for Radikale Venstre
Det radikale folketingsmedlem Zenia Stampe, som støttede Sofie Carsten Nielsen som ny radikal leder, var den første til at nævne en risiko for, at der også ville kunne findes krænkelsessager mod Martin Lidegaard.

Sådan lyder det over for Ekstra Bladet fra flere kilder i Radikale Venstres folketingsgruppe, der var med til mødet i Den Sorte Diamant onsdag, hvor folketingsgruppen skulle finde en afløser for Morten Østergaard, der netop havde trukket sig som følge af en krænkelsessag over for partikollegaen Lotte Rod.

Inden afstemningen skulle Zenia Stampe angiveligt have sagt, at der kunne være sager om Martin Lidegaard, fortæller kilderne, der dog ønsker at være anonyme.

Inden diskussionen om Lidegaards optræden kom frem, havde den radikale gruppe blot drøftet Sofie Carsten Nielsen og Martin Lidegaards politiske visioner for partiet, og begge kandidater havde ifølge flere kilder otte støtter hver. Det stod med andre ord helt lige.

Krænkelsesdebat ændrede situationen

Zenia Stampes indspark med krænkelsessagerne på Martin Lidegaard ændrede situationen. Nu skulle Lidegaard til at forsvare sig selv.

Han fortalte derfor om en sag, som Sofie Carsten Nielsen havde gjort ham bekendt med tidligere.

Sagen handler om en episode på et dansegulv, hvor Martin Lidegaard “kom for tæt på” ifølge en kilde, som har henvendt sig til Sofie Carsten Nielsen.

Dog fortalte Lidegaard på mødet, at han ikke anede, hvilken episode eller person det drejede sig om.

I en sms til Ekstra Bladet skriver den nye radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, at hun ikke “har spredt nogen rygter om Lidegaard”.

Lidegaard delte selv et eksempel om sig selv i plenum

“Lidegaard delte selv et eksempel om sig selv i plenum,” skriver hun og afviser at kommentere videre på sagen.

Den radikale gruppe endte med at vælge Sofie Carsten Nielsen som ny leder frem for Martin Lidegaard med stemmerne 12-4.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Enig med May Britt, Sofie må aflevere dit mandag og så må deres landsmøde vælge ny leder.Det er en grov behandling af Lidegaard

Fuldstændig enig.
Vi er blevet fuldstændig ulækkert overrendt af sindsyge kvindemennesker i denne tid.
De har virkelig fir lidt at få tiden til at gå med i øjeblikket.

Når det drejer sig om magt gælder alle kneb. Det har Zenia og Sofie forstået. Om det så giver bagslag må tiden vise. Personligt håber jeg deres hykleri og overspil får konsekvenser. Stakkels Martin Lidegaard - han har min fulde sympati. Det tæller nok ikke så meget, da jeg jo er en mand.

Jeg har da set politisk index for ugen der gik, og R står med en markant tilbagegang, nu afventer jeg så at se politisk index næste mandag, man kan vel sige at jeg glæder mig.
Personligt er jeg imod bevægelser som MeToo...de forsøger at ødelægge hundredetusinde års sædvane, at manden lægger pres på kvinden for at få hende til at syntes om ham så han kan få sex uden at skulle underskive en samlejekontrakt hver gang... og når han så har fået hende i et fast forhold, at han kan lægge an på hendes veninder eller andre smukke sager...
Jeg kunne godt li' rødstrømpebevægelsen, som gav os bare bryster på badestranden, indtil de skide tyrkere og muslimer ødelagde landet med deres tåbelige tro.
Lad os få de bare bryster tilbage, og lad os gøre kvinderne til kvinder igen... jeg er så træt af grimme kællinger der vil lave om på vores tilværelse fordi vi ikke gider dem !!!

Spørgsmålet må nu efterhånden stilles om det Radikale Venstre overhovedet har plads til mænd i deres parti af angst for at disse måtte have lig i lasten på rygtebasis eller i mere konkret form. Jeg følger med spænding udviklingen.

God ide med et kvindeparti - så kan de moppe hinanden uden mandlig indblanding,

Mobbe!

Annonce