Annonce

Ny meningsmåling: SF-fremgang skubber rød blok over valgresultatet

Minkkrisen har endnu ikke sat sig i meningsmålingerne. Fremgang til SF og Enhedslisten sikrer ny fremgang til rød blok
Regeringens håndteringen af minkkrisen har fyldt medierne den seneste uge, men endnu har det ikke flyttet mange stemmer - slet ikke hen over midten.

Faktisk er der i den seneste uge, rykket et enkelt mandat fra blå til rød blok.

Det viser den nyeste meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Målingen viser, at Socialdemokratiet går 1,2 procentpoint tilbage til 31,3 procent af stemmerne.

Det betyder, at partiet står til en fremgang på hele otte mandater.

SF på højeste niveau i et år

Selvom Socialdemokratiet går tilbage, så samler de øvrige partier i rød blok, noget af det tabte tilbage.

SF går frem til 9,0 procent, det er, ifølge Anna Midtgaard Christensen fra Voxmeter, det højeste niveau i et år.

placeholder

Også Enhedslisten har fremgang. Partiet går 0,9 procentpoint til 8,7 procent. Det betyder, at begge partier ville få 16 mandater.

De Radikale fik i sidste uges måling fra Voxmeter en ordentlig mavepuster, hvor blot 4,6 procent af vælgerne ville stemme på Sofie Carsten Nielsens parti.

Et resultat er ville betyde en halvering af partiet. I denne uge går De Radikale et halvt procentpoint frem til 5,1 procent. Det vil betyde et tab på 7 mandater - et mindre end i sidste uges måling.

Stilstand hos VK

I forhold til sidste uge, så er der total stilstand blandt de to største partier i blå blok, Venstre og Konservative.

Venstre står fortsat til at gå 4,8 procentpoint tilbage, hvilket vil betyde et tab på 10 mandater, mens De Konservative for anden uge i træk ender på 9,5 procent. Et resultat, der vil give en fremgang på 5 mandater.

Nye Borgerlige og DF nærmer sig 10 procent - tilsammen

Ser man partierne på den yderste højrefløj, så er opbakningen til de partier, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, nærmest historisk lav.

Nye Borgerlige, der forleden forleden til 12 mandater, går igen tilbage og efter et par uger, hvor vælgerne er sivet, står Pernille Vermunds parti til 5,3 procent, hvilket vil give 9 mandater - 5 mere end ved valget.

Tilbagegangen til Nye Borgerlige betyder også, at Dansk Folkeparti, der står til 5,4 procent, lige nøjagtigt overhaler Nye Borgerlige med et enkelt mandat mere. Det vil give partiet 10 mandater - 6 færre end ved valget.

Sammenlagt står den yderste højrefløj til 10,7 procent af stemmerne, og 19 mandater, lige knap halvdelen af det som DF alene fik ved valget i 2015.

Vi skal helt tilbage til folketingsvalget i 1998 for at finde en lavere opbakning til det yderste højre.

Fokus på dyrevelfærd giver ingen Veganer-stemmer

De seneste ugers fokus på mink og dyrevelfærd har til gengæld ikke givet fremgang til Veganerpartiet.

Det samme har tilbagegang til Alternativet heller ikke. Selvom Alternativet går 0,4 procent tilbage, så er Veganerpartiets opbakning nærmest uændret (0,5 procent) og dermed er begge partier langt fra spærregrænsen.

Rød blok vinder enkelt mandat

Samlet set står de fire røde partier til 54,1 procent af stemmerne, mens de fem blå partier står til 44,0 procent. Et forspring på 10,1 procentpoint.

De fire partier i rød blok står til tilsammen 97 mandater, et mere end ved valget i 2019, hvor de fire røde partier - sammen med Alternativet, der i weekenden mistede sin formand Josephine Fock - fik 96, mens de frem blå partier står til 78.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på interviews med 1.034 repræsentativt udvalgte personer 18 år eller derover og er gennemført i perioden fra den 9. november til den 15. november

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8 procentpoint.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Imponerende at S ikke går mere tilbage trods massiv negativ borgerlig pressehetz.
Når det går op for vælgerne, at de borgerlige presser en uhørt stor erstatning til minkavlerne igennem, så vil jeg tro, at de borgerlige får endnu en vælger-lussing. Især Venstre der skal skaffe store beløb til avlerne, som tak for store valgbidrag. Det kan danskerne godt gennemskue.

Nu er det jo ikke de borgerlige partier der har brudt grundloven og ulovligt tvangsnedlukket et helt erhverv!

Socialdemokraterne vil skide på de små erhvervsdrivende de har kun forkus på fagbevægelsen som betaler deres valgkamp!

Hold op med det usande vrøvl. Der er ikke kommet mange skattestigninger fra regeringen, de blå lavede 287 afgifter i Løkkes tid. Kaldte det bare omprioriteringer. Og Kristian Jensen brød grundloven , men det synes de blå bare var okay, og han administrerede efter den. Venstre fik med de andre en lang næse i går aftes, efter godt politisk håndværk af Kollerup. Og minkavlerne får både bonus og fuld erstatning, så det ville klæde de blå stikke piben ind. Ellers må de jo tage ansvaret for folk smittes i hobetal, hvis de havde magten

Jeg tror mange vælgere er trætte af hvor "frelste" Venstre er, når det gælder om at svine regeringen til. Har alle glemt de såkaldte "barnebrude", det var der heller ikke lovhjemmel til på den måde man gjorde det. Men det var jo Venstre, så det skal der ikke tales så meget om. Jacob Elleman nåede lige at sige, at selvfølgelig skulle man hjælpe regeringen igennem Mink-sagen. Det var før nogen vidste, at der ikke var lovhjemmel. Men Jacob Ellemann blev banket på plads af minkfarmerne og industrien omkring minkfarme, og næste morgen, var det simpelthen så uansvarligt, at der ikke var lovgrundlag, og selvfølgelig skulle hele minkbranchen have stor erstatning. Jeg har fuld forståelse for alle de familier der i generationer har levet af mink i for små bure, og som kun lever, for at blive brugt som pels til rige kvinder. Det forlyder jo, at branchen i forvejen var ved at gå ned, og at mange lande allerede har forbudt minkfarme. Men det undrer mig, at der slet ikke er nogen der stiller spørgsmålstegn til hvorfor lige minkerhvervet skal have erstatning ud over alle bredder. Hvad med hele turisterhvervet, hoteller, restaurationsbranchen o.s.v. Mig bekendt har der ikke været tale om, at staten skulle køber hoteller og alt indhold op, for dem der er gået konkurs p.g.a. de foranstaltninger der er truffet i forbindelse med corona-epidemien, men de har heller ikke lige så slagkraftig økonomi bag sig. Det er rimeligt, at minkbranchen skal hjælpes på samme måde som andre erhverv, der er kommet i klemme p.g.a. corona-krisen, men de skal ikke forgyldes i hoved og r.., bare fordi Venstre beskytter dem, for de gode tilskud til Venstre.

Enig med Lis Rasmussen

Helt enig, venstre har kørt et uskønt forløb, håber virkelig vælgerhavet gennemskuer deres minkgate

Enig med Lis Rasmussen. Venstres adfærd i denne sag er dybt kritisabel. De skulle hellere samarbejde til befolkningens og landets bedste i denne Coronakrise. Minkavlerne skal have ordentlige erstatninger, det er og har bestemt været en svær tid for dem, men man må huske på, at denne krise har kostet dyrt for mange andre erhverv. Har fortsat tillid til regeringens håndtering af Corona. Der var været tunge, store og svære beslutninger, som regeringen har været parat til at tage, det giver tryghed for befolkningen.

Jeg er fuldstændig enig med Lis Rasmussen.

Vi får nu udregnet hvad en død mink er værd. Hvad et dødt minkerhverv er værd. Hvad døde støtteerhverv er værd.
Nu mangler vi at få de borgerlige partier til at udregne hvad et dødt menneske er værd ramt af coronavirusens svøbe. De efterladte burde kræve en pris. Enten ved at sagsøge stedet hvor de blev smittet eller sagsøge staten der ikke formåede at beskytte dem tilstrækkeligt. De borgerlige partier har længe krævet erhvervslivet åbnet mere og mere op, men de har ikke været villige til at betale prisen. I Sverige hærger debatten. Her har 10 gange så mange betalt prisen. I en debat på svensk tv, sagde en deltager, at så længe gennemsnitsalderen på de døde coronapatienter var 82 år, var han ikke bekymret for den svenske strategi. Min egen mor blev 97. Sikke en ligegyldighed over for dem der opbyggede det svenske folkehemmet.
I Danmark diskuterer vi grundlovsbrud. Ingen diskuterer coronasmitten. Et dødt menneske pga coronavirus bør koste erhvervsliv, stat, regioner og kommuner en samlet sum på 10 millioner kr. 300.000 pr. leveår patienten går glip af. F.eks. En 60 årig der kunne være blevet 93. Her løber prisen op i 9.900.000 kr til de efterladte. Hvis den slags beregninger blev lagt på bordet, ville de erhvervsdrivende og ministerierne og politikerne få noget andet at tænke på. Noget menneskeligt, humant og nærværende. I andre lande har pressen vist billeder af de døde efter coronaen. Vi har nu set på mink og mink og mink i snart en hel måned, men Ikke et dødt menneske efter coronaen. Ifølge Mette Frederiksens tal i tirsdagens spørgetid har vi i Danmark 600.000 potentielt i risikogruppen, hvis de rammes af coronaen. Se de borgerlige politikeres ansigter her i dag hvor de fik skovlen under Mogens Jensen. De lugter nu blod som en løssluppen mink i en virusbefængt hønsefarm. På plejehjemmet i min hjemby døde alene 15 ældre på plejehjemmet. Hvornår får de efterladte erstatning. De efterladte måtte ej besøge dem de sidste levedage. De borgerlige politikere er en hån mod menneskeheden. Proportionalitet har Ellemann råbt og skreget om i foråret. Her ser vi hans proportionalitet. Hvis Venstre havde stået for coronasmittebekæmpelsen i Danmark, havde liberal alliance stadigvæk siddet oppe i træet, og ikke engang håndsprit kunne den borgerlige regering være blevet enige om. 10 millioner for et menneskeliv. Grundloven hjemler erstatningskrav for jord og bygninger, men hvad med menneskeliv? Lars Løkke har hele foråret råbt på svenske tilstande. 10 gange så mane døde som i Danmark, blot ej mink.

Annonce