Inger Støjberg benytter Trump-retorik under traktor-demonstration

Justitsminister Nick Hækkerup (S) og SF's formand betegner udtalelserne som usmagelige - V-formanden: Vi glæder os til at Trump er fortid
Foto: Folketinget, Steen Brogaard
Inger Støjberg, tidligere næstformand for Venstre, nu løsgænger
Venstres næstformand, Inger Støjberg, kritiseres for at bruge udtrykket 'dræne sumpen', da hun lørdag talte til hundredvis af vrede landmænd ved en trator-demonstration i Aarhus i anledning af regeringens håndtering af mink-krisen.

Udtrykket minder til forveksling om et udtryk som USA's præsident, Donald Trump anvender. Trump har adskillige gange brugt vendingen 'drain the swamp' – 'at dræne sumpen'. Dermed mener Trump, at han vil rydde ud i establishmentet i Washington D. C.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) kritiserer søndag skarpt Venstres næstformand, Inger Støjberg, for at anvende splittende Trump-retorik.

Men Venstre skaber splittelse i Danmark for at vinde politisk terræn

“Ja, regeringen har begået fejl. Det har vi dybt beklaget og undskyldt for. Men Venstre skaber splittelse i Danmark for at vinde politisk terræn. Det er dybt usmageligt. Og skadeligt. Vi vil ikke have en situation som i USA, hvor befolkningen mister tilliden til myndighederne,” siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau ifølge TV 2.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, skriver på Twitter, at "Danmark har brug for sammenhold og ansvarlighed. Ikke mistillid, splittelse og polarisering":

"VU sagde “lock her up”. Næstfmd. Støjberg taler om “dræn sumpen”. Andre V-folk kommer med grove anklager og undergraver tillid til sundhedsmyndighederne. Skadeligt og trist. Danmark har brug for sammenhold og ansvarlighed. Ikke mistillid, splittelse og polarisering." 

placeholder

 

SF: “Afskyeligt”

Hos SF er der udtalt vrede over Inger Støjbergs udtalelser.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, betegner Inger Støjbergs udtalelser som afskyelige:

Jeg synes, det er afskyeligt

“Jeg synes, det er afskyeligt. Og jeg synes, at Inger Støjberg bør gå ud og trække sine ord i sig. Vi har ikke brug for et polariseret Danmark på samme måde, som vi ser i USA,” siger Pia Olsen Dyhr til TV 2.

SF’s næstformand, Lise Müller, skriver lørdag på Twitter, at hun ikke fatter Venstre kan synke så dybt:

“Inger Støjberg med Trump-retorik tidligere idag: “Vi skal ha’ drænet sumpen”. Venstre er definitivt sunket så dybt så man ikke fatter det længere.”

placeholder

Venstre-formand: Vi mener ikke som Trump

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, understreger, at Venstre ikke mener det med sump-udtrykket, som Trump mener - og også, at Venstre glæder sig til at Trump bliver forhenværende:

Det er ikke et udtryk, jeg har hørt anvendt, ikke fra Venstres side i hvert fald

"Det er ikke et udtryk, jeg har hørt anvendt, ikke fra Venstres side i hvert fald. Jeg har hørt det anvendt af den nu snart, heldigvis, forhenværende præsident i Amerika. Det, han mente med det, det kan jeg forsikre om, at det mener Venstre ikke," siger Jakob Ellemann-Jensen til TV2.

Tidligere justitsminister for Venstre, Søren Pind, er rystet over Støjberg-retorikken:

“‘Dræne sumpen …’. Hvad sker der for mit gode, gamle parti,” spørger Søren Pind i et tweet på Twitter:

placeholder

 

TV2's politiske kommentator, Troels Myhlenberg, vurderer på TV 2, at sagen for alvor udstiller, at Venstre er splittet i to - nemlig dét land-Venstre, som Inger Støjberg repræsenterer - og så dét København-Venstre, som Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen repræsenterer.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Regeringen bryder loven, måske på grund af udulighed, men forsætter efter de bliver gjort opmærksom på at det er lovbrud!

Også klynker de om at splitte befolkningen, vil hykleriet ingen ende tage hos Socialdemokraterne?

Det er jo Mette Frederiksen der opføre sig som Trump!

Et typisk "Trump"-indlæg: Bare vend sandheden om og kald de andres indlæg for fake news!

Arvid hvad havde du forventet af det socialdemokratiske medie Pio Pio?

Inger Støjberg ligner Trump når det gælder respekt for demokratiske spilleregler. Hendes opførsel som minister og groteske argumentation under afhøringerne i instrukskommissionen siger alt om hendes farlige populisme og åbenlyse foragt for regler om ministeransvar.

Lidt ligesom Mette Frederiksen der foresatte med at bryde grundloven selv efter hun blev gjort opmærksom på dette!

Men Socialdemokraterne har jo altid været det populistiske parti i Danmark!

Sjovt nok er der ingen Main Stream Medier, der gengiver helt præcist og ordret hvad Inger Støjberg sagde. Det er jo en taktik Main Stream Medierne - eller løgnepressen - har brugt til overflod i forbindelse med præsident DJ Trump.. Og nej begrebet "løgnepressen" er ikke Det National Socialistiske Tyske Arbejderpartis opfindelse. Det var det arbejderpartis grundlægger Lasalles opfindelse. Ham Karl Marx kaldte "nigger".

Ellemann mener ikke venstre bruger Trump retorik, hedder næstformanden i Venstre ikke inger Støjberg, jeg både så og hørte hende sige sådan på tv. Hun burde skamme sig.

Helle du ved godt at Reagan kom før Trump?

Men du ved måske bare ikke hvor udtrykket kommer fra?

Venstre vil ikke kendes ved Trump, men anvender, uden at skamme sig, hans uforskammede retorik.

Hans nu er det Mette Frederiksen der er i konflikt med medierne og deres udlægninger, præcis som Trump!

Ellemann må have det svært med en næstformand som Inger Støjberg (afskyeligheden selv) og en Lars Løkke, som hele tiden kæfter op.

Det er da bedre end den topstyring man ser i Socialdemokratiet!

Mettes magtfuldkommenhed har nået nye højder!

Ikke engang når hun bliver opmærksom på at hun begår brud på grundloven ændre hun strategi, nej nej Mette Frederiksen og Socialdemokraterne vil da skide på grundloven!

Hej Jens din lille trold ,du har da en sjov indfaldsvinkel til dine indlæg, lidt lige som små børn. Det du siger er du selv stadiet. Jeg har faktisk gennemgået en stor del af dine indlæg på her på dette medie , og indtil nu har jeg oprigtigt ikke læst et eneste faktuelt indlæg fra din side. Ud over den ovenstående beskrivelse af dig som beskrevet af mig.Så det er med en stor undren at du i det hele taget har brug for at manifestere sig på dette medie, og endnu mere undren hvis du prøver at rette op på noget så trist som usaglige argumenter i en blå ånd

ja og så Bærmedygtig landbrug som heppekor føj-da !

ja og så Bærmedygtig landbrug som heppekor føj-da !

Annonce