Mink-formand: Ja, vi har givet valgkampbidrag til politikere

Direktør for Danmarks største mink-koncern erkender: Sole Gruppen har givet støtte til landspolitikere - vil ikke svare på om Troels Lund Poulsen har modtaget støtte
Ejer af Danmarks største mink-virksomhed, Tage Pedersen, der også er formand for Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur, erkender nu over for Netavisen Pio, at hans privatejede mink-koncern, Sole Gruppen, har ydet valgkampbidrag til folketingspolitikere.

“Vi har ydet til både landspolitikere og lokalpolitikere. Ja, det har vi. Akkurat som vi f.eks. har støttet op om Kræftens Bekæmpelse, Hjertesagen og mange andre forskellige ting.”

Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, der er opstillet i Hedensted, hvor din virksomhed har ligget siden den blev grundlagt i 1950, forhandler med regeringen hvilken erstatning landets minkavlere skal have. For gennemsigtighedens skyld: Har Sole Gruppen også givet valgkampbidrag til Troels Lund Poulsen?

“Det vil jeg ikke svare på. Vi oplyser ingen navne. Det kommer ikke dig ved, hvem vi støtter. Men vi har givet til nogen i rød blok, og til nogen i blå blok. Vi har givet valgkampbidrag til både lokal- og landspolitikere, som vi synes taler landbrugets sag generelt og interesserer sig for det. Det er, hvad du kan få at vide.”

Har du og din virksomhed givet valgkampbidrag i 2019?

“Vi gav ikke bidrag sidste år, men vi har givet tidligere år. Også i fremtiden vil vi give bidrag til udvalgte landspolitikere. Vi giver, når vi synes, der er noget at give til. Det er svaret.”

Giver maksimalt 20.000 ad gangen

Jeg har aldrig set, at Sole Gruppen eller Tage Pedersen personligt skulle have ydet valgkampbidrag til politikere. Det fremgår ikke af de officielle oversigter…

“Så er det nok fordi vores bidrag til politikere er på maksimalt 20.000 kroner, og så skal vores bidrag jo ikke offentliggøres. Vi følger reglerne.”

Det kunne også være fordi Sole Gruppen - eller du personligt - bidrager til landspolitikere via diverse indsamlingsklubber…

Vi giver bidrag á maksimalt 20.000 kroner. Det er grunden til at vores firmanavn ikke fremgår af partiernes oversigter

“Nej, det gør vi ikke. Vi giver bidrag á maksimalt 20.000 kroner. Det er grunden til at vores firmanavn ikke fremgår af partiernes oversigter,” oplyser Tage Pedersen.

Tage Pedersen lægger oplysningerne frem om Sole Gruppens valgkampbidrag i kølvandet på, at Troels Lund Poulsen mandag og igen tirsdag morgen over for Netavisen Pio undlader at svare på, om han har modtaget valgkampbidrag fra Tage Pedersen personligt eller fra hans mink-koncern, Sole Gruppen.

Tage Pedersen: Stop dine antydninger

Om den overordnede situation, hvor minkerhvervet på grund af coronasmitte står over for en total nedlukning, siger Tage Pedersen:

du skal ikke ringe til mig og antyde, at forhandlingerne om erstatning bliver påvirket af nogle penge fra mig. Det er utilstedeligt

“Jeg synes det er ‘imponerende’, at man får sit erhverv nedlagt, og opsigelsesfrist er blot tolv dage. Og du skal ikke ringe til mig og antyde, at forhandlingerne om erstatning bliver påvirket af nogle penge fra mig. Det er utilstedeligt."

Tage Pedersen vedgår derimod gerne, at han påvirker alle de politikere, han kan komme i nærheden af:

"Men jeg kan fortælle dig, at forhandlingerne bliver påvirket utrolig meget af mig. Fordi jeg har et kæmpe ansvar for, at mine medlemmer får en fair og fuldstændig erstatning. Jeg påvirker gennem alle: Jacob Ellemann, Troels Lund Poulsen, Simon Kollerup, Mogens Jensen, Mette  Frederiksen. Jeg påvirker alle de politikere, jeg kan komme i nærheden af. Vi skal nemlig have en fair behandling, og det synes jeg ikke vi har fået.”

Hvor mener Danske Minkavlere snittet skal lægges i forhold til det, der nu udestår - selve erstatningen til de danske minkavlere?

Så vi skal bedømmes ud fra indtjeningen de sidste ti år

“Vi skal have en fair og fuldstændig erstatning for den virksomhed, som bliver nedlagt. Vi skal kikke på en lang periode, fordi vi har svingende minkpriser i Danmark. Så vi skal bedømmes ud fra indtjeningen de sidste ti år,” understreger minkavlernes formand, Tage Pedersen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja, når alt andet kikser kan situationen jo altid klares med en fornærmet attitude.
Det lugter værre end en gyllemark af betalt arbejde, når Venstre fanatisk kæmper for en rekord stor erstatning til minkavlerne. Hvoraf en hel del stod foran konkurs og nedlæggelse alligevel.

https://landbrugsavisen.dk/mette-frederiksen-dybt-involveret-i-minkafliv...

Gå nu af Mette!
Danmarks værste statsminister nogensinde!

Først er det et problem at Mette F. ikke informerer, så er det et problem at hun gør det.
Jeg finder det høfligt at Mette F. informerer parterne inden hun offentliggør beslutningen.
Men selvfølgelig i de borgerliges verden er ALT hvad regeringen gør forkert. Selv vejrudsigten er de ansvarlige for.

jeg synes at fly-ansatte er ligeså hårdt ramt af Ciorona som minkejerne, og dem taler ingen om.Minkejerne må jo kunne arbejde med andet. Der er mange der skifter til andet job.

Det er da godt minkavlerene mm, har råd til at støtte blå blok. Skidt være med hvis vi alle var blevet smittet med en muterende corona og var døde. Dejligt at et erhverv der alligevel gav underskud er lukket og den for dyre mishandling er grotesk i et civiliseret land, er det ikke penge de kære minkavlere piver over mens de står med en mink i hånden som det var deres kæle dyr. Godt gået rød blok.

Alle andre virksomheder er blevet kompenseret på baggrund af deres regnskaber for 2019. Det går også op og ned i kulturlivet såvel som for mange andre virksomheder. Hvorfor skal denne branche kompenseres på baggrund af gamle, historiske og sandsynligvis uopnåelige tal, når den med al mulig tydelighed har bevist ad flere omgange, at de til trods for deres tilsyneladende gennemgribende viden om mink, omgås dyrene og denne her virus så lemfældigt, at ikke alene er det lykkes at smitte hele besætninger, som til følge af dette skal slås ned -samtidig med, at man har været direkte ansvarlig for, at nabofarme med raske dyr skulle slås ned. Det er guddødemig også lykkedes minkavlerne og deres ansatte at blive smittet tilbage af deres dyr og dermed været medvirkende katalysator for en alvorlig mutation af denne virus.
Måske man lige skulle tørre krokodilletårerne væk og så starte med at kigge lidt indad i stedet for.

Så det var ikke pga virus alle mink skulle aflives.
Men for at ramme Venstre på pengepungen.
Ned med Mette! Vi gider dig ikke mere.

Jeg er helt på det rene med at MF ingen intentioner havde om at nedlægge minkavl i Danmark. At minkavlerne forsøger at manipulere det faktum - viser bare at vi skal til at have gang i stavepladerne.
De mennesker der de sidste 90 år har avlet mink i Danmark - har udmærket sig ved at være afstumpede dyremishandlere - hvis den påstand kan få nogle op i det røde felt- ja, så ved vi hvilken kategori de tilhører.
Jeg vil personligt danse på minkavlernes grav, når den sidste mink er død.

Annonce