Inger Støjberg: Jeg tænkte slet ikke på Trump

Venstres næstformand ved dog godt, at Donald Trump anvender udtrykket "dræne sumpen" - Søren Pind: Inger "tænker kun på sig selv"
Foto: Folketinget, Steen Brogaard
Venstres næstformand, Inger Støjberg
Lørdag anvendte Venstres næstformand, Inger Støjberg, under traktor-demonstrationen i Aarhus velkendt Donald Trump-retorik, da hun ønskede sumpen drænet - i anledning af den manglende lovhjemmel til aflivning af samtlige mink i Danmark:

Vi skal have drænet sumpen

“Vi skal have drænet sumpen fyldt med Mette Frederiksens magtarrogance,” lød det fra Inger Strøjberg under hendes tale til de fremmødte meget utilfredse landmænd, minkfarmere og sympatisører.

Donald Trump har igen og igen udtalt, at han vil dræne sumpen i Washington D.C. En Trump-talemåde for at ville gøre oprør og rydde op i det politiske etablissement i skikkelse af centraladministrationen og den politiske elite i USA’s hovedstad.

Ved godt Trump bruger udtrykket

Inger Støjberg ved godt, at Trump har brugt udtrykket, men Støjberg hævder nu, at hun slet ikke tænkte på Trump, da hun anvendte udtrykket i sin tale under traktor-demo’en:

Jeg ved da godt, at Donald Trump har brugt det udtryk

“Jeg ved da godt, at Donald Trump har brugt det udtryk, men det er bare ikke der, det (Udtrykket, red.) stammer fra oprindeligt, og det er et gængs udtryk, når det kommer til amerikansk politik,” siger Inger Støjberg tirsdag til Ekstra Bladet og fortsætter:

Jeg tænkte mere på, at det var et gængs amerikansk udtryk, når det handler om, at man ikke skal være magtfuldkommen.”

Støjberg  mener “helt ærligt ikke”, at demonstranterne i Aarhus tænkte på Donald Trump, da hun fra talerstolen ønskede sumpen drænet:

Helt ærligt, så tror jeg faktisk ikke, at folk stod og tænkte amerikansk politik,” siger Inger Støjberg.

I et opslag på Facebook skriver Inger Støjberg, at “dræne sumpen”-udtrykket i høj grad stammer fra USA’s republikanske præsident tilbage i 80’erne, Ronald Reagan:

“Jeg kan se, at en hær af facebookkrigere har forsøgt at udlægge mine ord fra traktordemonstrationen i Aarhus som om, at jeg skulle være den store fortaler for en nu detroniserede præsident Trump, som har brugt udtrykket at ’dræne sumpen’ til at undergrave og skabe mistillid til hele det amerikanske statsapparat.”

et gammelt amerikansk politisk udtryk, som Reagan i høj grad var kendt for at bruge

“Sådan hænger det bare ikke sammen. Det at ”dræne sumpen” er et gammelt amerikansk politisk udtryk, som Reagan i høj grad var kendt for at bruge. Nu har jeg så også brugt det,” skriver Støjberg blandt andet.

placeholder

 

Radikale til Venstre: Bliv ikke republikanere

En stribe fremtrædende politikere på Christiansborg har de seneste dag taget skarpt afstand fra Støjbergs sump-kommentar.

Søndag betegnede justitsminister Nick Hækkerup Støjberg-udtalelsen som “usmagelig”, og understregede at udtalelsen er egnet til at skabe splittelse i det danske samfund.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, er helt på samme linje. Hun betegnede søndag udtalelse som “afskyelig” og opfordrede Støjberg til at trække sump-udtalelsen tilbage.

De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, er fuldstændig enig i kritikken. Også hun opfordrer Støjberg til at trække sump-udtalelsen:

Venstre det er i nødt til at tage afstand fra

'"Dræn Sumpen"? Venstre det er i nødt til at tage afstand fra. Vi skal løse problemerne. Komme til bunds i lovbrud. Ja! Men det dér? Det er splittelse i sin essens. I ved det. Vi har set det. Bliv ikke til GOP (Republikanerne i USA, red.), skriver hun på Twitter.

placeholder

 

Ellemann: Trump heldigvis snart forhenværende

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen  lød heller ikke synderlig begejstret, da han søndag aften på TV 2 kommenterede Støjbergs sump-udtalelse:

"Det er ikke et udtryk, jeg har hørt anvendt, ikke fra Venstres side i hvert fald. Jeg har hørt det anvendt af den nu snart, heldigvis, forhenværende præsident i Amerika. Det han mente med det, det kan jeg forsikre om, at det mener Venstre ikke," lød det fra Ellemann, der fortsatte:

det kan jeg forsikre om, det er ikke Venstres politik

"Når den nu snart tidligere amerikanske præsident siger, at sumpen skal drænes, så er det en henvisning til hele ’the establishment’ i Washington DC, det var en henvisning til statsadministrationen, og det kan jeg forsikre om, det er ikke Venstres politik. Vi mener, at regeringen skal udskiftes, men statsadministrationen, den har vi det fint med."

Pind: Inger sætter altid sig selv i centrum

Tidligere justitsminister i den seneste V-regering, Søren Pind, leverer tirsdag eftermiddag en sønderlemmende kritik af Inger Støjberg på sin Facebook-profil:

"Men vi har allle vores faconer - jeg har bestemt min. Og en af Ingers er, at man tvinges til at være for eller imod hende," skriver Søren Pind indledningsvis.

Så minder Pind om lagkage-affæren, der netop satte Inger Støjberg i centrum - på Venstres bekostning:

"Da hun satte lys i kagen, blev hele Venstres folketingsgruppe spurgt, gang på gang, medlem for medlem, om vi alle var enige i det, det var udtryk for. Og hvad skal man gøre som minister? Principielt er det en minister siger og gør udtryk for den samlede regerings politik. Og her var store dele af folketingsgruppen, statsministeren - og jeg selv - af et andet temperament. Medierne havde en fest."

Søren Pind runder dernæst den stadigt verserende MeToo-debat. Pind skriver direkte, at Inger ødelagde den debat for Venstres formand, Jakob Ellemann: 

Da Jakob Ellemann ramte rigtigt på metoo var det ikke de øvrige partier, der ødelagde det for ham

"Da Jakob Ellemann ramte rigtigt på metoo var det ikke de øvrige partier, der ødelagde det for ham. Det var Inger."

"Det er Inger"

Søren Pind beskriver derefter, hvordan Inger Støjberg aktuelt endnu engang stjæler fokus i sagen om det manglende lovgrundlag for regeringens beslutning om at aflive samtlige mink:

"Nu Jakob har ramt rigtigt i forhold til en helt grænseoverskridende adfærd fra regeringen i forbindelse med udryddelsen af et helt erhverv, er det ikke de øvrige partier, der er ved at fjerne fokus og ødelægge det pres. Det er Inger."

er det ikke de øvrige partier, der er ved at fjerne fokus og ødelægge det pres. Det er Inger

Endelig forudser Søren Pind, at Inger Støjberg meget snart igen ødelægger tingene for Venstres formand. Nemlig i forbindelse med, at Instrukskommissionen meget snart fremlægger en delberetning om sagen om adskillelse af asylpar:

"Og om lidt, når instrukskomissionen kommer med sin delberetning, vil jeg tro, at det ikke er Jakob, der ødelægger det for Venstre. Men Inger. Det sidste får vi se."

Inger "tænker kun på sig selv"

Søren Pind konkluderer, at Inger Støjberg "kun tænker på sig selv":

hun kun tænker på sig selv. Og ødelægger det for formanden. Sagt helt kort: Det går ikke

"Det, vi har set, er imidlertid, at hun kun tænker på sig selv. Og ødelægger det for formanden. Sagt helt kort: Det går ikke.

placeholder

 

Opdateret med Søren Pinds kritik af Inger Støjberg

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Socialdemokraterne skulle have tænkt på det før Mette Frederiksen begyndte at ansætte venner og bekendte i centraladministrationen!

Under de borgerlige blev de ansat efter kvalifikationer, men Mette Frederiksen er ligeglad med kvalifikationer!

Og vi andre er helt ligeglade med hvad du lille venstre-mand mener.

Åh mand, så forstår jeg bedre at du ikke blev ansat, der skulle jo helt speciel kvalifikationer til

Åh mand, så forstår jeg bedre at du ikke blev ansat, der skulle jo helt speciel kvalifikationer til

VENSTRE og det øvrige blå "kompagni" har det elendigt fordi DANMARK har verdens bedste STATSMINISTER og regering.
VENSTRE kan ikke klare når "magten"ikke er DERES. Det er det der er galt. Og så skal Støjberg jo lige markere sig. Bevise hun har den "blå farve".

Inger Støjberg er en skandale.

Annonce