Khader om Trumps afgang: “Pinligt for medierne”

Det har været absurd at læse om Trumps manglende vilje til at anerkende valgresultatet, lyder det fra Naser Khader.
Trump går frivilligt af og USA er ikke endt i en borgerkrig, og derfor bør både danske og amerikanske medier skamme sig over dækningen, mener den konservative udenrigsordfører Naser Khader.

placeholder

"Der blev alligevel ikke borgerkrig - præsidenten går frivilligt af. Men hvor er det pinligt for medierne!" skriver han på Twitter.

Adspurgt samme sted om hvorfor det er pinligt for medierne, svarer Naser Khader:

"Der er altså skrevet spalte op og spalte ned (i amerikanske og danske medier) om, at Trump ikke ville anerkende valget, starte en borgerkrig, opfordre voldsparate grupper til terror, og hvad ved jeg. Det har været absurd at læse om."

Har stadig ikke indrømmet nederlaget

Naser Khaders tweet kommer efter nyheden om, at Donald Trump mandag instruerede GSA, styrelsen, der står for at tildele kontorer, kommunikation og transport til den amerikanske regering, til at frigive midler og kontorplads til den kommende administrations medarbejdere.

Men i de samme tweets, hvor præsidenten instruerede GSA, gjorde Donald Trump det samtidig helt klart, at han agter at fortsætte i det juridiske spor, hvor han prøver at omgøre resultatet af præsidentvalget i en række stater, ved at få erklæret stemmer ugyldige.

Trump mener fortsat, at hvis Joe Biden har vundet, så er det sket ved hjælp af snyd og fusk.

Trump opfordrede i øvrigt, med vanlig tvetydighed, militante grupper til "at holde sig klar" i den sidste tv-debat inden valget 3. november.

Presset af partifæller

Den delvise erkendelse af nederlaget kommer senere end sædvane for en præsident. Og den kommer først efter at en lang række af præsidentens partifæller, senatorer, guvernører og kongresmedlemmer, tidligere præsidenter og præsidentkandidater har opfordret Trump til at indse nederlaget.

Senest har Trump holdt møder med lovgivere fra delstaten Michigan, hvor han - uden held - forsøgte at overbevise dem om, at de skulle forkaste valgresultatet, som Biden vandt med 150.000 stemmer. Trump ville have lovgiverne til at påvirke den lovgivende forsamling til i stedet at udpege valgmænd, der ville stemme på Trump. Men altså uden held.

Så sent som mandag skrev over 100 republikanere, alle med erfaring fra forsvars- og sikkerhedspolitik i de tre foregående republikanske administrationer (George W. Bush, George H.W. Bush og Ronald Reagan), under på et brev, hvor de indtrængende opfordrede præsidenten til at stoppe sit "anti-demokratiske angreb på præsidentvalgets integritet".

”Det har stået klart i over to uger, at Joe Biden vandt præsidentvalget i 2020 med 306 valgmænd, langt mere end de 270 valgmænd, der kræves for at blive valgt,” lyder det i brevet, der fortsætter:

”Mens præsidenten er juridisk berettiget til at anmode om fintællinger og anlægge retssager i god tro, så har han ikke fremlagt noget bevis for udbredt svindel eller andre væsentlige uregelmæssigheder. Næsten alle sager der er indgivet af præsidentens hold, på tværs af flere stater, er blevet afvist."

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det mest pinlige i denne sammenhæng udover Trump selv er Khaders ustandselige knæfald for den værst præsident i amerikansk historie.

Er det ikke typisk Khader. Han holder af/med Trump. En halvkriminel milliadær, som mener det er hans pligt at fornedre kvinder, give sine "undesåtter" negative øgenavne og tage æren for store timg han intet aner noget om. Altså en typisk amerikansk klaphat og hvem står forrest og klapper i hænderne, det gør Khader. Åhh hvor ville han ønske at han måtte slikke røv på Trump og føle sig lykkelig
Men Trump vil skide alle et stykke. Trump ville sælge sin mor som luder hvis han kunne få 4 år til i det hvide hus og selv det ville Khader klappe i hænderne over. Og kalde ham en stor politiker...

Annonce