Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

 

Vi producerer podcasts, som du kan hente ned fra din computer eller smartphone og høre, lige når du vil. I vores udsendelser

I ”Fagligt” og ”Politisk” kan du møde toneangivende politikere, eksperter og debattører, som hver uge tager nye samfundsaktuelle emner op til debat.

Hvis du er mere til en god historie, så lyt med på serien ”Roser og Torne” om de socialdemokratiske statsministre. Du kan læse mere om hver enkelt udsendelsesrække herunder.

God fornøjelse!

NY DAG - EP-valg: Klar rød sejr

Venstre fik et klart bedre valg end forventet ved valget til Europa-Parlamentet søndag. Til gengæld tabte Dansk Folkeparti hele 15,9 procent af stemmerne. Også Liberal Alliance og de konservative gik tilbage i forhold til valget i 2014.

Facit er at rød blok vandt valget - med en fremgang på næsten 13 procent.  

Ny Dag er Pios nye podcast-serie hvor vi, under hele valgkampen frem til den 5. juni, inviterer lytterne med ind på redaktionen og helt tæt på de vigtigste historier og sammen prøver vi at finde hoved og hale i alle valgkampens små og store debatter.

Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Ja ja.. en flot "podcast" tak ! Jeg tillader mig en dansk vurdering fra EU perspektiv:
Hvis vi inddeler det EU politiske spektrum feks i en "globale perspektiv" mht klima (økologi) og solidaritet(velfærdstat) i kontrast til en "historisk systemisk perspektiv" mht aktiemarked og egoistisk nationalisme, gendannelse af klassesamfunds hirarki..
Så gik den tyske SPD nede med flaget, fordi de forholdt sig alt for meget til den historisk systemisk perspektiv: der manglede en klimastrategi og et klart JA til velfærdstaten. Og den store sejr af de GRØNNE kan kun forklares, fordi de GRØNNE fulgt en globalt og EU nødvendig klima og økologiske perspektiv af fremtidsvenlighed!
Fordelen af vores danske SOCDEM er (i mine øjne) at SOCDEM forholder sig- fornyet! (Se Jens Joel)!- til dengangs økologiske og klima og velfærdsstrategi af SVEND AUKEN ! SOCDEM kan ses som eneste parti i landet som holder en globale/EU strategi mht klima, økologi og velfærd ! Flankeret af SF og EL !
Den store 40.000 tusind(!) klimademonstration i KBH forrige weekend kræver globalt og europæisk tænkning ! At venstre prøver på, med deres rådne retorik, at tage patent på klimaproblematikken, er utroværdig ! I den nu kommende folketingsvalg er det, i den stadige valgkamp, en god idé at gøre den "grønne dimension" i SOCDEM endnu mere synlig!
Det gælder at den engang store politiske globale og EU perspektiv af `lille danmark´- som bleven ødelagt af DF´s nationalistiske snævertsyn og ellers politiske fejltagelser, kommer, i UNGDOMMENS fremtids navn.. til live igen...