Færøsk chefredaktør om Løkkes tur til Færøerne: ”Desperat handling”

”Det er uhørt, at den danske statsminister blander sig i den færøske valgkamp,” siger chefredaktøren på Sosialurin, Eirikur Lindenskov
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bebuder, at han fredag rejser på lynvisit til Færøerne.

Det er uden fortilfælde i nyere tid, at en dansk statsminister rejser til andre dele af Rigsfællesskabet – altså Færøerne og Grønland – under en valgkamp.

Chefredaktøren på det færøske dagblad Sosialurin, Eirikur Lindenskov, betegner den statsministerielle lynvisit som uforskammet:

Det er uforskammet

”Det er uforskammet. Der er kun et formål med hans besøg, og det er at forsøge at påvirke den færøske valgkamp – til fordel for Sambandspartiet (Venstres søsterparti på Færøerne, red.) og til ugunst for Javnaðarflokkurin (Socialdemokratiets søsterparti på Færøerne, red.). Det er uhørt, at den danske statsminister blander sig i den færøske valgkamp. Det er aldrig sket før,” siger Eirikur Lindenskov til Netavisen Pio.

"Klamrer sig til magten"

Han ser Løkkes forestående lyn-visit på Færøerne som ”en desperat handling”:

”Det er en desperat handling. Løkke ser, at han er bagud, og så gør han alt for at vinde et færøsk mandat over på sin side. Her taler vi virkelig om en mand, der klamrer sig til magten,” mener chefredaktør Eirikur Lindenskov.

Her taler vi virkelig om en mand, der klamrer sig til magten

Lars Løkke ankommer efter planen til Færøerne ved middagstid fredag. Han tager afsted igen om aftenen. Han deltager blandt andet i et debatmøde i Torshavn, og han skal også ud og sejle og orienteres om lakseopdræt.

Af de 179 mandater i Folketinget er fire af dem nordatlantiske. To færøske og to grønlandske.

Ifølge den seneste meningsmåling på Færøerne offentliggjort 28. maj står to partier - Sambandspartiet og Javnaðarflokkurin (Socialdemokratiet) - til at få hver et mandat ved det forestående valg til Folketinget.

placeholder

 

Både Sambandspartiet og Javnaðarflokkurin (Socialdemokratiet) støtter rigsfællesskabet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Lars Løkke Sår igen tvivl om sin troværdighed med hensyn til vennetjenester, se Ekstra Bladets artikel om luksusophold til Solrun hans kone.
Der tegne sig et billed af en Statsminister der fifler med skatteydernes penge og klamrer sig til taburetten.
Må han falde ned af den med et ordentligt brag ved det kommende Folketingsvalg

Annonce