Frederiksen vs. Løkke og SK-kandidat vil forhindre kvinder i at stemme

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Vi tager fredag hul på den sidste weekend inden folketingsvalget på onsdag. Dagen vil ikke blive husket som den mest nyhedsspækket dag, men der var dog alligevel en hånd opsigtsvækkende historier.

Her er vores nyhedsoverblik.

Sidste duel mellem Frederiksen og Løkke

Søndag klokken 21 lægger DR1 sendetid til den sidste duel mellem Mette Frederiksen og statsminister Lars Løkke Rasmussen i denne valgkamp.

Kåre Quist er vært for duellen mellem de to statsministerkandidater - men du kan også få indflydelse på debatten, hvis du har et spørgsmål til enten Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen og er parat til at møde op personligt og stille dit spørgsmål live under debatten. Læs mere på DR’s hjemmeside.

Stram Kurs-kandidat om kvinder: Burde ikke stemme

Stram Kurs folketingskandidat i Sjællands storkreds, Chang Claus Lembirk skriver i et opslag på Facebook, at man burde ”overveje om det ikke ville være et ansvarsbevidst indgreb at forhindre kvinder i at stemme de næste to-tre valg”.

man burde overveje om det ikke ville være et ansvarsbevidst indgreb at forhindre kvinder i at stemme de næste to-tre valg.

Opfordringen kommer efter, at han tidligere i opslaget påstår, at i følge meningsmålingerne ville Stram Kurs opnå et tocifret antal mandater, hvis kun mænd kunne stemme, hvorimod at partiet ikke ville klare spærregrænsen, hvis det alene stod til de kvindelige vælgere.

Det skyldes i følge Chang C. Lembirk, at ”kvinden er det introverte køn som er optaget af sensitive og selvbetragtende ting”.

 Om den ”moderne kvinde” siger Lembrik desuden, at vedkommende ”holder af sin bøsseven og påtænker at han i fremtiden skal være donor til hendes ønskebarn.”

 

Liberal Alliance vil have iværksætteri på skoleskemaet

Ifølge Liberal Alliance er forholdene for danske iværksættere er slet ikke gode nok, og derfor skal der allerede i folkeskolen sættes ind med undervisning, der kan få flere til at starte egen virksomhed. Det skriver TV 2.

Derfor skal undervisningen i folkeskolen eksempelvis opgraderes med økonomisk viden i faget matematik og gennem mere fokus på iværksætteri i temauger. Forslaget om iværksætteri på skoleskemaet er ét blandt 15 punkter i Liberal Alliances udspil, som de præsenterede fredag.

Det her skal være med til at gøre livet lettere for nogle af Danmarks sande helte, nemlig iværksættere

”Det her skal være med til at gøre livet lettere for nogle af Danmarks sande helte, nemlig iværksættere. Det er dem, der er med til at skabe vækst, nye arbejdspladser og dermed også nye skatteindtægter til velfærdssamfundet, hvor de kan fordeles bagefter,” siger Liberal Alliances leder Anders Samuelsen, til TV 2.

 

Måling: Stort flertal i befolkningen ønsker fri hash

Hele 65 procent af danskerne ønsker en legalisering af hash. Kun 25 procent svarer 'nej'. Det viser en Norstat-måling gennemført for Altinget og Jyllands-Posten.

På Christiansborg er det dog kun et mindretal bestående af Enhedslisten, SF, Radikale, Alternativet og Liberal Alliance vil legalisere hash.

 

Italien indfører videoovervågning i alle vuggestuer og børnehaver

I Italien dukker der jævnligt sager op om vold og overgreb mod små børn i vuggestuer og børnehaver. Politiet frigiver videoer i sager, hvor der har været mistanke om alvorlige problemer. Det skriver TV 2.

Nu har den italienske regering fået godkendt en lov, der gør det obligatorisk at opsætte overvågningskameraer i vuggestuer og børnehaver efter sommerferien.

”Det er for at beskytte de mest skrøbelige og forsvarsløse borgere i vores samfund”, siger indenrigsminister Matteo Salvini, der har taget initiativ til loven.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvis iværksætteri skal ind i skolen, kræver det gæstelærere udefra, lærere er ikke uddannet i den disciplin. Og som er det udover al anstændighed , at Venstre igen fører smudsagtig valgkamp mod statsministerkandidat fra S. Man sender ikke VU er af sted og leger spioner med solbriller og tv udstyr. Det er latterligt og det er direkte dumt.

Så sku der stå ikke som

Annonce