Annonce

Kofod til Løkke: Du skulle være blevet hjemme!

Den tidligere statsminister forstår ikke, hvorfor De Kanariske Øer er off-limits på grund af COVID-19
“Der er ikke noget at komme efter.”

Sådan lød det som bekendt ofte fra den tidligere statsminister og formand for Venstre, Anders Fogh Rasmussen. Og sådan lyder det i dag fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S), efter Anders Fogh Rasmussens efterfølger på begge poster, Lars Løkke Rasmussen, har kritiseret, at Danmark fraråder ikke-nødvendige rejser til de Kanariske Øer.

Under fuld kontrol

En kritik som skyldes, at Lars Løkke Rasmussen i sidste måned netop tog til De Kanariske Øer, eller helt specifik Lanzarote, for derfra at krydse Atlanterhavet i en båd fyldt med andre kendisser i tv-programmet “Over Atlanten”. Ifølge den tidligere statsminister er COVID-19 nemlig “under fuld kontrol” på øerne.

placeholder

V støttede model

Jeppe Kofod oplyser imidlertid i et svar til Lars Løkke Rasmussen, at han på et møde i sidste måned, i Folketingets Udenrigspolitisk Nævn, præsenterede en model for regionale rejsevejledninger. Modellen, som bygger på og forudsætter regionale test- og incidensdata fra de europæiske lande, ventes klar senere på måneden.

“Hertil var der bred tilslutning blandt partierne – inklusive Venstre,” skriver udenrigsministeren.

Vi gambler ikke

“Jeg må også minde spørger (Lars Løkke Rasmussen, red.) om, at der på grund af de meget høje og foruroligende smittetal i Europa, p.t. ikke kan tilrådes ferierejser til nogen regioner i Spanien – vel at mærke herunder De Kanariske Øer. Regeringens førsteprioritet er danskernes sundhed, sikkerhed og tryghed. Vi gambler ikke med folkesundheden.”

Løkke på vej til Aruba

Den tidligere statsminister er nu stået til havs og kunne tidligere på ugen berette, at han befinder sig "et eller andet sted i Atlanterhavet med kurs mod Aruba i det sydlige Caribien".     

“Jeg har været folkevalgt i 35 år, folketingsmedlem i 26 år, minister i næsten 14 – heraf statsminister i godt 6 ½,” skrev Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Er du frisk på at slukke telefonen

 

“Og jeg har kørt mit arbejdsliv med 120 km. i timen, indtil jeg for godt et år siden pludselig kørte ind i en væg og blev tvunget til at forlade min formandspost i Venstre. I alle de år har jeg aldrig prøvet at have en almindelig arbejdsuge eller være væk fra nyhedsstrømmen og det politiske arbejde i mere end nogle få timer. Men så kom tilbuddet: Er du frisk på at slukke telefonen et par uger og give dig i kast med bølger og søsyge, men forhåbentlig også stjerneklare nætter, delfiner langs skibssiden og tid til refleksion? Hvorfor ikke, tænkte jeg! Venstre har ikke længere brug for mig, så mon ikke det går at trække et par uger ud af kalenderen.”

placeholder

Der bor godt to millioner mennesker fast på de Kanariske Øer, der årligt er rejsemål for mere end 15 millioner turister.

Turismen har været lukket helt ned på øerne indtil den 25. oktober. Og med virkning fra den 14. november blev det vedtaget, at alle, der ankommer til øerne som turister, skal fremvise en negativ coronatest, der ikke er mere end 72 timer gammel.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Har LLR orlov eller rejser han i arbejdstiden?

Selvfølgelig rejser han i arbejdstiden, ellers skal han jo selv betale, og det ligger jo ikke til Venstre politikere, og da slet ikke Lars Løkke

Det er jo ikke venstre der ansætter venner og bekendte i statsadministration!

Socialdemokraterne er de største Pampere!

JPN. Du er som sædvanlig både blind og døv, din PAMPER !

LLR hæver lønnen som folketingsmedlem samtidig med at han "finder sig selv". Det er patetisk.

LLR tjener formentlig mere end kr. 400.000 på ferieturen, betalt af tv. Lønnen går sikkert ind på hans firmakonto, så han undgår modregning. Venstre kender alle fiduserne.

Og Jeppe Kofod skulle ikke have skampulet den folkeskolepraktikant!

Men sådan er der jo så meget!

JPN. Han skulle måske ha` nuppet dig i stedet ? Som man råber i skoven får man svar. Din NARRØV !

Den afgående statsminister har svært ved at være afgående. I modsætning til Donald Trumf havde han vælgernes opbakning men ikke et regeringsdueligt flertal. At blive dømt ude som en vinder må være svært med Lars Løkkes meritter. Det man har dedikeret et helt liv til! Det der har givet store afkast trods op og nedture. Nærmest som en af 1100 minkavlere. Men i stedet for at blive og kæmpe deres kamp, vælger Lars Løkke, hvis fornemste job som menigt folketingsmedlem er at holde regeringen i ørerne og holde dem til ilden, at begive sig ud på de vilde våger, uden kamp for et helt erhverv der bløder i sin dødskamp. At være der når Danmark mest af alt har brug for alle 179 folketingsmedlemmer alt imens coronaen for alvor får fat, især i et Sverige hvis strategi Lars Løkke har forsvaret ihærdigt imod MetteFrederiksens forsigtighedsprincipper. Når lokummet brænder allermest, stikker Lars ud af bagdøren. Folketinget er den tredje statsmagt. Det er ikke fint nok for Lars. Pressen er den fjerde statsmagt. Her havde Lars fået et bijob. Det var heller ikke fint nok. Alene står de vestjyske minkavlere tilbage. Ingen kæmper deres sag. Som da Gødstrup blev valgt i et vandhul uden for Herning i stedet for en solid sandmark ved Aulum. Lars Løkke har været et dyrt bekendtskab for Vestjylland. Og Nr. Felding og Karup må kæmpe deres egen kamp om at få minkene skaffet af vejen. Selv fiskerne på Vestkysten der tjente fine penge ved at sælge fiskeaffald til minkejerne, savner Lars Løkke. Og så går Brexitforhandlingerne ind i sin afgørende forhandling, hvor dansk fiskeri kan blive den store taber. Der er nok for Lars Løkke at holde regeringen til ilden i. Vestjylland har brug for Lars Løkke. Her skylder han meget. Men Lars siger blot: Venstre har ikke brug for mig. Ethvert folketingsmedlem er bundet op på sit eget mandat og ikke på et partis. Der er højt til loftet og langt til døren. Plejer at være mottoet i Venstre! Hvad blev der af Venstre som erhvervenes forsvarer. Som landsdelenes forsvarer. Som den enkelte erhvervsdrivendes forsvarer. Hvad blev der af Lars Løkke da landet for alvor havde brug for ham. Hvad blev der af statsmanden Lars Løkke. En sømand der sejler sin egen sø. I en lille båd der gynger. Da Gødstrup skulle til at bevise sit værd som Vestjyllands kæmpe olietankere, forlod Lars Krarup skuden. Når det virkelig brænder på forlader Venstre-folk skuden. En Hartling, en Anders Fogh, en Lars Løkke, en Lars Krarup.

Hvis det er en ny erkendelse Lars Løkke Rasmussens er kommet til i hans virkelige virkelighed, at en ny politisk skillelinje, går på tværs i den politiske verden, syntes jeg han skulle have taget en sejlads hele kloden rundt. Så ville han måske, have kommet til denne konklusion, at det er en del af den politiske verdens væsen og dynamik, at rokke, forandre og revolutionere, den værende status quo politik.
Mange af os, der ser til, som almindelige borgere og vælgere, har anerkendt dette fænomen, som vel startede siden Parlamentarismens indførelse.
Løkkes problem er, at han ikke sidder på Statsministerens stol, og han gennem tiden, siden Anders Fogh Rasmussen systemskifte, har tænkt sig uundværlig i de blå tåger, under partiet Venstres glaskuppel. Med hvis hjælp fra Dansk Folkeparti, der blev ført blokpolitik i højeste potens.
Sandhedens erkendelser kan være smertelige, og lad os håbe, en snigende dårlig samvittighed, dagen derpå, kan trække Lars Løkke Rasmussens slør fra, for de utrolige forandringer han og Anders Fogh Rasmussen gennemførte op igennem 00erne og 10erne.
Store reformer som Kommunalreformen og Strukturreformen og Sundhedssektoren. Også store godtgørelser til Landbruget og Fiskeriet. Man kan kalde det vennetjenester og politisk ideologi.
Men en ”Endlösung” på den kommunale geografiske og institutionelle sammenhængskraft, blev gennemført med hård hånd, med ”Minimalstaten” som skabelon.
Netop centraliseringen af vort samfund, kaldte Mette Frederiksen til kamp imod, i sin Nytårstale. Her er der en reel politisk skillelinje.
Det er næppe dårlig samvittighed Lars Løkke Rasmussen har. Men man kan jo håbe på, at det er en virkelig, virkelig, dyb anerkendelse af egne fejltrin i løbet af sin karriere, som ”dygtig” politisk håndværker. Ellers kan man kun se det som et spil hasard med tilfældet. Hvem bestemmer over det?
Lars Løkke Rasmussen skriver nu, på de sociale og trykte medier. Det er skrevet på samme snørklede og dobbelt betydende måde, som man kender fra hans ”glansperioder” i Statsministerstolen.
Intet nyt under solen på Atlanten, og ”Skillelinjen”, var nok kun Ækvator, og ikke et nyt politisk ”El Dorado”. Den politiske kamp imellem den totale Liberalistiske -”frihed” og Fællesskabets –”rettigheder og pligter”, vil fortsætte. Det kan ingen Lars Løkke Rasmussen forandre.