Annonce

Taget med bukserne nede: Homokritisk EU-politiker fanget midt i gang-bang

Et ungarsk medlem af Europa-Parlamentet forsøgte at flygte fra en ulovlig sexfest, da politiet kom på uanmeldt besøg. Han er nu trådt tilbage.
Politiet i den belgiske hovedstad Bruxelles rykkede sidste fredag ud for at lukke en fest, fordi den var i strid med de belgiske coronarestriktioner.

De var blevet gjort opmærksomme på festen af naboer, som dels mente at det larmede, og som mente at landets stramme restriktioner formentlig ikke blev overholdt.

 I Belgien er der vedtaget forsamlingsforbud på fire personer og anbefaling om social distance på 1,5 meter og regler om, at man maksimalt må have tæt kontakt med en person uden for ens nære sociale cirkel.

25 nøgne mænd

Politiet kunne konstatere at flere af myndighedernes krav og anbefalinger ikke blev fulgt til.

For tilstede var 25 nøgne mænd, i gang med aktiviteter, hvor de næppe kunne opfylde kravet om halvanden meters afstand.

Tre af de tilstedeværende forsøgte, ifølge politiet, at dække sig bag diplomatisk immunitet - og en af dem viste sig at være det ungarske medlem af Europa-Parlamentet József Szájer, som er valgt for premierminister Viktor Orbans kristen-konservative parti Fidesz.

Politiet fortæller, at en mand, senere identificeret som Szájer, forsøgte at flygte ud af et vindue, men han blev stoppet, og der blev fundet narkotika i hans taske.

“Havde ikke lige ID-kort på os”

Festens arrangør, en belgisk ph.d. studerende ved navn David Manzheley, siger til den belgiske avis Het Laatse Niews at hans stue pludselig var fuld af betjente, der krævede at se ID-kort:

"Men vi var ikke engang iført underbukser, så hvordan skulle vi dog kunne trylle vores identitetskort frem?”

Han tilføjede: ”Til mine fester inviterer jeg altid et par venner, som igen bringer nogle venner, og så gør vi det sjovt sammen. Vi snakker lidt, vi drikker - ligesom på en cafe. Den eneste forskel er, at vi i mellemtiden også har sex med hinanden.”

“Jeg kan ikke se, hvad der er galt med det. Vi er alle myndige, voksne mænd og alt sker jo med gensidigt samtykke.”

Siger undskyld og trækker sig

Det er fuldt ud lovligt at være homoseksuel i Belgien. Og almindeligvis hører det også til privatlivets fred, om man går til sexfester.

Men når József Szájer alligevel ender i problemer, så skyldes det, at han dels overtrådte det belgiske forsamlingsforbud pga. corona, dels havde det ulovlige stof ecstasy i sin taske.

Men politisk var det ikke mindst et problem, at han tilhører partiet Fidesz, et konservativt parti, der i mange år har været stærkt optaget af at slå ned på homoseksuelles rettigheder.

Han undskylder, at han har overtrådt coronarestriktionerne, og bedyrer desuden at den ecstasy, der blev fundet i hans rygsæk, var blevet plantet af andre. Mne at han altså træder tilbage.

Orban: Det eneste rigtige

Sagen har naturligvis også vakt opsigt hjemme i Ungarn, hvor premierministeren kalder  Szájers beslutning om at trække sig "den eneste rigtige".

"Han traf den eneste rigtige beslutning, da han undskyldte og trak sig fra sin stilling som medlem af Europa-Parlamentet og forlod Fidesz," siger han ifølge Reuters, og fortsætter:

"Jozsef Szajers handlinger er uforenelige med værdierne i vores politiske familie."

Opposition: Viser moralsk konkurs

Kritikere af Fidesz kalder Szájers handlinger hykleriske, da partiet i de senere år har slået hårdt ned på LGBT+-rettigheder og er blevet beskyldt for at stigmatisere LGBT+-folk.

Skandalen forstærker en opfattelse blandt modstanderne af Fidesz om, at nogle Fidesz-ledere ikke selv tror på den ærkekonservative politik og retorik, de har omfavnet, og at de ikke selv praktiserer det, de prædiker.

Forholdet viser "Fidesz' fuldstændige moralske konkurs", skriver András Fekete-Győr, der er leder af oppositionspartiet Momentum, ifølge mediet France 24 i et Facebook-opslag.

Skrev homofjendtlig forfatning

József Szájer var en af hovedarkitekterne bag en kontroversiel ny ungarsk forfatning, der blev vedtaget i 2010, og som blandt andet indeholder passager om at "ægteskab er en institution mellem en mand og en kvinde", som er "grundlaget for familien og nationens overlevelse".

59-årige Szájer er derfor ikke en hr. hvem som helst i ungarsk politik.

I slutningen af 80'erne var han med til at stifte Fidesz som en studenterbevægelse imod det kommunistiske regime. Kort efter murens fald blev han valgt til det ungarske parlament og siden genvalgt tre gange.

I 2004 blev han første gang valgt til Europa-Parlamentet, hvor han er i gang med sin fjerde 5-årige valgperiode.

I EU-parlamentet har han været næstformand for den konservative gruppe, EPP, indtil Fidesz sidste år blev suspenderet, på grund af partiets tiltagende autokratiske og udemokratiske tendenser.

Josef Szajer træder officielt tilbage til nytår.

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Godt for ham at være medlem af et friere Europa, så han kan dyrke sin præference uden for hjemlandets grænser og dejligt at se, at det også kan klø i en Fidesz-tro pik.