Ø-profil angriber Radikale: De skjuler deres asociale politik

Enhedslistens Pelle Dragsted frygter, at et godt valg til de radikale vil resultere i borgerlig økonomisk politik og efterlyser klarhed om partiets politik.
Med under en uge til valget peger meningsmålingerne på en sejr til rød blok, men alligevel spirer bekymringerne på den yderste venstrefløj om hvad der skal ske efter valget.

Vi må forhindre en gentagelse

I Enhedslisten frygter man nemlig, at et godt valg til Radikale Venstre vil forhindre en ny, økonomisk politik. Det siger partiets erhvervsordfører Pelle Dragsted til Altinget.

”Vi må forhindre en gentagelse af Thorning-tiden, hvor den blå økonomiske politik fortsætter, fordi Radikale kræver det,” siger han til Altinget med henvisning til, at regeringen bestående af Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre i 2011 grundet et godt valg til sidstnævnte blev tvunget til at ”videreføre den borgerlige regerings økonomiske politik i bredeste forstand”.

Skulle de radikale få held til igen at trække et regeringsgrund i blå retning, mener Pelle Dragsted, at der vil være tale om ”et kæmpe svigt”.

 

Efterlyser en plan fra de radikale

Enhedslisten og Radikale Venstre deler sammen med Socialdemokratiet, SF og Alternativet ambitionen om at bekæmpe børnefattigdom.

Men ifølge Pelle Dragsted mangler de radikale dog at anvise en finansierings kilde:

”Det eneste, Radikale har peget på, er forslaget om at sætte pensionsalderen op og få mere udenlandsk arbejdskraft.” lyder det i interviewet med Altinget.

Pelle Dragsted er imod at sætte beløbsgrænsen ned for udenlandsk arbejdskraft, fordi han frygter, det vil føre til pres på de danske lønninger. I stedet tilslutter han sig Socialdemokratiet forslag om at droppe en række af den borgerlige regerings skattelettelser.

Problemet er, at Radikale ikke vil være med til at annullere de skatterabatter, Løkke har givet til de allerrigeste danskere

Dragsted henviser til, at gruppeformanden for Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, har afvist Socialdemokratiets plan.

”Problemet er, at Radikale ikke vil være med til at annullere de skatterabatter, Løkke har givet til de allerrigeste danskere. Derfor kommer der til at mangle finansiering til minimumsnormeringer og forbedringer for de fattigste danskere.”

 

Radikale: Vi skjuler intet

Hos Radikale Venstre afviser man kritikken fra Enhedslisten. Vi forsøger ikke at skjule vores økonomiske politik, siger gruppeformanden Sofie Carsten Nielsen til Altinget:

Jeg synes ikke, jeg laver andet end at tale om økonomisk politik

”Jeg synes ikke, jeg laver andet end at tale om økonomisk politik i min storkreds. Men økonomien handler meget om, hvordan man skaffer flere mennesker på arbejdsmarkedet. Og de kommer også fra andre lande, så på den måde hænger tingene sammen,” siger hun og tilføjer, at hun finder Enhedslistens politik ”dybt uansvarlig”, men opfordrer alligevel til en form for forsoning:

”Vi ser meget anderledes på den økonomiske politik end Enhedslisten. Jeg synes, deres politik er dybt uansvarlig. Men vi er enige om, at der skal være færre fattige børn. Det synes jeg, vi skulle samarbejde om i stedet for at bekæmpe hinanden.”.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Med andre ord er Pelle Dragsteds bekymring fuldstændig relevant. De radikale er ligeså blå, som de altid har været. Dermed er de en klods om bene på socialdemklratisk regering.- Kunne vi dog bare blive fri for dem.

I dag melder de radikale ud at de vil blokerer for en evt Socialdemokratisk regering hvis ikke den ændrer på sin økonomiske politik- underforstået det skal være de radikales ønsker der skal imødekommes på det økonomiske område- Gid fanden tage de Radikale og deres omklamring af S.
Håber virkelig at Mette står fast overfor de radikales krav- også selv om det må koste regeringsmagten.

Det er altid godt at have en god ven. Men det Radikale Venstre er ikke sådan en ven.

Annonce