Annonce

Mette F. til Lars Løkke: ”Det er jo en vild arrogance”

Lars Løkke afviste søndag i DR’s TV-duel S-forslaget om tidlig pension, fordi han ikke vil acceptere et system, ”hvor folk bare visiterer sig selv”
Lars Løkke (V) vendte i DR’s statsministerduel søndag aften tommelen ned for det socialdemokratiske forslag om tidlig pension, fordi han ikke vil acceptere et system, ”hvor folk bare visiterer sig selv”:

”Det kan vi ikke, det gør Danmark fattigere,” lød Lars Løkkes argumentation.

Det kan vi ikke, det gør Danmark fattigere

Det fik udfordreren til statsministerjobbet, den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen, til at udbryde:

”Det er jo en vild arrogance. Det er jo en vild arrogance.”

Mette Frederiksen fortsatte:

”Det er som om, du slet ikke ved, hvad der foregår på arbejdsmarkedet. Du tror, at dem, der har arbejdet 40-45-50 år med hårdt fysisk arbejde bare fløjter hele vejen på arbejdet. Lars, ved du hvor mange der tager smertestillende medicin? Ved du hvor mange 3F’ere og andre, der har ondt,” spurgte Mette Frederiksen Lars Løkke – uden at få noget svar.

Den hårde ordveksling fandt sted, da de to statsminister-kandidater krydsede klinger om emnet pension. Andre emner var velfærd, skat, udlændinge og klima.

Arne er "ikke glad for din løsning"

Mette Frederiksen belærte i samme omgang Lars Løkke om, at der er nogen, der har hårdere arbejdsliv end andre:

deres efterløn har du for nogens vedkommende afskaffet, for andre forringet

"Der er forskel på, hvornår man starter på arbejdsmarkedet, der er forskel på tempo, der er forskel på, hvor meget man løfter, der er forskel på hvor mange arbejdsudlykker, vi udsættes for, der er forskel på det slid, vores krop udsættes for. De lønmodtagere, der har haft det hårdeste arbejdsliv, deres efterløn har du for nogens vedkommende afskaffet, for andre forringet, og det er sådan set dét, jeg forsøger at rette op på. Og det gør jeg med stolthed. For det her valg skal også dreje sig om dem, der har midst i det her samfund."

Lars Løkke svarede, at han godt vidste, at "folk bliver slidt ned, men det er en individuel ting."

Værten under statsministerduellen, DR's Kaare Quist, skulle i øvrigt hilse Lars Løkke fra "Arne" - kendt fra flere socialdemokratiske annoncer om forslaget om tidlig pension, hvor der med store typer står: "Nu er det Arnes tur":

"Arne siger, og det må jeg gerne citere ham for, han er ikke glad for din løsning (Regeringens, DF's og de radikales aftale om seniorpension, red.). Han siger, hvorfor skal man være slidt helt ned til sokkeholderne for at få din hjælp - altså at man kun kan arbejde to dage om ugen. Det siger han til mig."

Arne siger, og det må jeg gerne citere ham for, han er ikke glad for din løsning

Løkkes svar til Arne lød:

"Vi kan simpelt hen ikke kan have et system, hvor folk bare visiterer sig selv til pension. Det kan vi ikke, det gør Danmark fattigere (....). Sandheden er at hvis vi tillader nogen, som synes de skal stå af før tiden, så betyder det, at andre skal arbejde længere. Det er simpelthen ikke retfærdigt."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Måske skulle Lars Løkke Rasmussen prøve at bytte SKO, med en totalt nedslidt person, der har knoklet fysisk hårdt i mere end 40 år.Nedslidt med svære kropslige skavanker, på grund af at have brugt arme og ben,som havde disse været komponenter på en maskine.Det er mere end arrogant af en statsminister at tale så nedladende om mennesker, der gennem et langt liv har måttet arbejde sig syge, for en oftest ringe løn. De hårdeste job der evig og altid skal aflønnes dårligst. URETFÆRDIGT.Selvfølgelig skal dem der har knoklet længst og er blevet opslidt af det have RET til at gå på pension når de ikke har flere kræfter til at knokle. Men,til en PENSION de kan leve af. Der bliver desværre IKKE talt om til hvilken SATS denne pension er. Folkepension anno 2019 er til sultesats. DET MÅ OG SKAL der ændres på.

Både hos Løkke og Østergård er der en fremtrædende fortrængning. Den stigende pensionsalder er begrundet i stigende levealder, men det er jo sådan, at en række afledte problemer intet har at gøre med levealder, men derimod hænger sammen med hvor længe man har haft opslidende arbejde. Tager man ikke hensyn til nedslidning, introducerer man derfor alvorlige ulemper for en stigende gruppe, der i deres heltidsbeskæftigelse kravler på arbejde på smertestillende, og som med nedsat reaktionsevne har forøget risiko for arbejdsulykker.
Det borgerlige og radikale hensyn til denne uacceptable bagside af øget pensionsalder er en seniorpension, der forventes at løse problemet for ca. 135 personer om året i denne gruppe.
Den slags løsninger, hvor man øger arbejdsbuddet ved at skamride en lille gruppe, kan da kun anses for at være udtænkt af politikertyper, der repræsenterer vælgere fra bløde kontorstole i højere stillinger med fuldfed pensionsordning, der kan række også ved en tidlig tilbagetrækning. Det er udsøgt arrogant og noget gedigent griseri, så vælgeregoistisk helt at ignorere de betragtelige skadevirkninger man påfører en anseelig gruppe, fordi Danmark skal blive rigere for egne vælgere ved at sidde lårene af andres.