Rødt lys fra S til radikalt kjole-krav

Socialdemokratiet støtter ikke forslaget fra Kirsten Lee om at udskifte halvdelen af trafiklysene på Frederiksberg til kvinder med kjole og langt hår
Foto: Privat
79-årige Kirsten Lee på tur med sin hund
Socialdemokratiet på Frederiksberg bakker ikke op om forslaget fra den radikale byrådskandidat, Kirsten Lee, om at udskifte halvdelen af lyssignalerne på Frederiksberg til kvinder med kjole og langt hår i ligestillingens navn.

"Der er langt større og vigtigere ligestillingsproblemer, som bør have opmærksomhed. Ligestilling og kampen for lige muligheder er en del af Socialdemokratiets DNA og et område, som fortjener at blive taget alvorligt,” siger Gunvor Wibroe (S), medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg og ordfører for By- og Miljøområdet, til Netavisen Pio.

Der er langt større og vigtigere ligestillingsproblemer, som bør have opmærksomhed

Kræver flere kvindelige vejnavne

Udover at udskifte halvdelen af trafiklysene i kommunen vil 78-årige Kirsten Lee også kæmpe for flere kvindelige vejnavne.  

Hun mener, at kommunen bør indføre et princip om helt ens antal veje på Frederiksberg opkaldt efter mænd og kvinder ved at indføre et stop for at opkalde flere veje efter mænd, indtil der er lige så mange veje opkaldt efter kvinder som mænd.

“Det er vigtigt, fordi kvinder er en stor del af samfundet, og vi skal repræsenteres på alle områder i samfundet,” udtalte Kirsten Lee til Netavisen Pio 24. november.

Kvinder er en stor del af samfundet, og vi skal repræsenteres på alle områder

Har i årevis arbejdet for flere kvindelige vejnavne

Socialdemokratiet på Frederiksberg har i flere år arbejdet for at opkalde flere veje efter kvinder.

"Med hensyn til at få flere veje opkaldt efter kvinder har Socialdemokratiet i årevis løbende foreslået og arbejdet for at få opkaldt pladser og veje efter enestående kvinder som politikeren Bodil Koch, skuespilleren Helle Virkner og socialrådgiveren Tine Bryld,” lyder det fra Gunvor Wibroe, som tilføjer: 

“Tine Bryld fik i øvrigt på forslag fra Socialdemokratiet en plads på Frederiksberg i 2017 – lige foran Forum.”

Tine Bryld fik i øvrigt på forslag fra Socialdemokratiet en plads på Frederiksberg

Vil koste 175.000

Det vil koste cirka 175.000 kroner at udskifte piktogrammerne i halvdelen af fodgængersignalerne til kvinder i kjole og med langt hår, oplyser By- og Miljøforvaltningen i Frederiksberg Kommune over for Netavisen Pio.

Der er i alt cirka 500 fodgængersignaler på Frederiksberg. Dermed skal 250 af dem altså udskiftes ifølge Kirsten Lee.

Hvis alle piktogrammer skulle udskiftes til helt nye, der tydeligere er kønsneutrale, vil det koste omkring 350.000 kroner.

Lang vej til ligestilling på antallet af veje 

På Frederiksberg er der i dag 145 vejnavne opkaldt efter mænd, mens kun 20 vejnavne er opkaldt efter kvinder, oplyser By- og Miljøforvaltningen.  

Der er altså lang vej til Kirsten Lees krav om ligestilling på antallet af veje i kommunen opkaldt efter henholdsvis mænd og kvinder.

I alt er der 571 navngivne veje på Frederiksberg, og 406 af dem hører under kategorien “Øvrige” - altså er de veje hverken opkaldt efter mænd eller kvinder.

For at imødekomme Kirsten Lees krav om helt ens antal veje på Frederiksberg opkaldt efter mænd og kvinder skal omkring 62 af enten de mandlige eller øvrige vejnavne omdøbes til kvindelige.

Tim Tørnqvist Jensen læser Journalistik på Roskilde Universitet. Tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

STOP!!!!!! KVINDER GÅR OGSÅ I BUKSER.
DET ER SÅ GU'DA LIGEGYLDIGT!!!!!!!

Annonce