Ellemann lægger stilen om: Giver den som en anden Søren Brostrøm

V-formanden taler nu om at vi skal passe på hinanden og at finanslovsaftalen er nogenlunde - V-mantraet “har ødelagt et helt erhverv” lagt på hylden
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Jacob Ellemann-Jensen, Venstres formand
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har de seneste dage dæmpet tonen markant. Væk - eller næsten væk - er talen om, at regeringen “har ødelagt et helt erhverv”, “brudt grundloven” og dét, der er endnu værre.

I stedet taler Venstres formand overraskende pænt om finanslovsaftalen, og om at “vi skal passe på hinanden”. Bedst dokumenteret i en Facebook-video søndag, hvor Venstres formand giver den som en anden Søren Brostrøm og taler om, at vi skal huske at holde afstand og huske at spritte af:

Sådan at vi husker at spritte af, så vi husker at holde afstand

“Lige om lidt er det jul. Men desværre er alting ikke, som det plejer at være, for smitten med corona den stiger. Og det gør den særligt her i København og omkring København. Det er noget, der bekymrer mig dybt. Det er nu vi skal handle. Det er nu vi alle sammen skal tage vores individuelle, vores personlige ansvar. Sådan at vi husker at spritte af, så vi husker at holde afstand, så vi husker at tage hensyn til dem, som endelig ikke må blive smittet,” siger Ellemann og understreger, at det er nu danskerne skal gøre alt det, som vi gjorde i foråret:

“Det er nu vi skal gøre alt det, som vi gjorde i foråret. Den første bølge af corona, den kom Danmark godt igennem, fordi vi tog ansvar, fordi vi tog hensyn til hinanden, fordi vi tænkte os om. Det skal vi gøre igen. Det er nu, vi skal holde fast.”

Ellemann signalerer derefter, at alle Folketingets partier arbejder sammen om at få Danmark og borgerne bragt helskindet gennem coronakrisen:

Vi skal passe på hinanden. Det er vi også enige om herinde, uanset hvilket parti man så end tilhører

“Det er nu vi kan se et lys som nærmere sig ude for enden af tunnelen. Med håb om at der nu er vacciner på vej. Og at der måske er en hverdag for enden af alt det her. Forudsætningen for at nå dertil er, at vi tager ansvar. Allesammen. Vi skal passe på hinanden. Det er vi også enige om herinde, uanset hvilket parti man så end tilhører,” hvorefter Ellemann slutter af - ikke med en angreb på regeringen for “at ødelægge et helt erhverv”, men derimod med et “Lad os passe på hinanden”.

placeholder

 

Finanslovsaftale får ros fra Dansk Industri og Dansk Erhverv

Jakob Ellemann er “nogenlunde tilfreds” med finanslovsaftalen. Kritikken af den er afdæmpet. Og Ellemann understregede allerede søndag, at Venstre som et ansvarligt parti “ stemmer for finansloven”:

“Det ville være første gang, så vidt jeg ved, hvis vi stemte nej. Venstre er et ansvarligt parti, så vi stemmer for. Men vi har selvfølgelig forslag til ændringer,” sagde Jakob Ellemann-Jensen til TV2.

Netmediet Altinget noterer i en analyse, at Jakob Ellemanns afdæmpede reaktion er usædvanlig:

Det er ret usædvanligt

“Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen erklærede sig nogenlunde tilfreds med aftalen, selvom Venstre slet ikke har været med i forhandlingerne. Det er ret usædvanligt, men Ellemann har ikke de store valgmuligheder,” mener Altingets politiske analytiker, Erik Holstein.

Holstein henviser her til, at erhvervslivets helt store interesseorganisation, Dansk Industri, lynhurtigt var ude og rose finanslovsaftalen. Det samme var Dansk Erhverv, hvor den tidligere konservative toppolitiker, Brian Mikkelsen, sidder ved roret.

“Det er næppe set før, at den samme aftale får ros af både DI og Enhedslisten,” noterer Erik Holstein, som føjer til, at mink-skandalen mod forventning ikke har ført regeringen i defensiven:

“Den meget bastante borgerlige offensiv har snarere kittet regeringen og støttepartierne mere sammen.”

Den meget bastante borgerlige offensiv har snarere kittet regeringen og støttepartierne mere sammen

Socialdemokratiet vinder to procent

De seneste meningsmålinger giver sin del af forklaringen på, hvorfor Ellemann nu pludselig giver den som corona-betvinger - i stedet for aggressivt at kræve regeringens afgang i hver eneste sætning.

I sidste uge landede en Voxmeter-måling på bordet. Den gav fremgang til Socialdemokratiet, der landede på at opnå tilsutning fra 30,2 af vælgerne. Et plus på en procent i forhold til ugen før, mens Venstre derimod må indkassere tilbagegang.

Mens Venstre endnu engang må notere en tilbagegang

Tendensen fortsætter denne uge, hvor Socialdemokratiet opnår tilslutning fra 31,2 procent af vælgerne. Mens Venstre endnu engang må notere en tilbagegang med tilslutning fra kun 19,2 procent af vælgerne. En tilbagegang på 0,5 procent i forhold til sidste uge. Og en tilbagegang på hele 4,2 procent i forhold til folketingsvalget sidste år.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Mon ikke Ellemann har fattet Venstres hykleri med angreb , grov retorik,når man selv bor i glashus, så dumt at kaste med sten. Den venlige tone, ulv i fåreklæder, er ikke troværdig. De danser efter nye borgerliges pibe, desværre. De vendte 180 gr. Mht hastelov, det tilgives ikke på en studs

Måske, men derfor skal vi andre da blive ved med at kræve statsministeren tager dit ansvar alvorligt!
Mette Frederiksen skal nok få som fortjent, om ikke de radikale ønsker retfærdighed, så efter næste valg!

Jeg tror ikke der hersker tvivl om at Mette tager sit ansvar alvorligt. Jeg er sikker på at Mette får som fortjent
Efter næste valg. Hun vil fortsætte som statsminister med et styrker Socialdemokrati i ryggen.

Hvad med at give Ellemann en chance? han får den tilsyneladende ikke hos dine egne.

Cs@ Du mener vel sine egne. Når han taler om at hjælpe de ufaglærte, dem skal vi sørge for, så er mine ører ved at falde af. Jeg var meget positiv i starten, men efter hans svigt efter løfte om hjælp, så har jeg tabt alt. Og den hårde retorik mod Mette Frederiksen, der gør alt for vi skal klare denne pandemi som samfund på bedste vis, hun har fortjent bedre. Der blev lavet en stor fejl, den blev indrømmet straks og forsøgt udbedret. Mange lider ud over minkavlerne hvis dyr bærer smitten.

Tak for rettelsen! Jeg mener bare, at vi skal holde en ordentlig tone, selvom andre ikke gør det. Og jeg ha ikke registreret,at han bruger samme nærmest hadske retorik som f.eks. lødhe.

Chresten Sloth - jeg er tilbøjelig til at give dig ret. Jakob Ellemann har slet ikke været kendetegnet ved den brutale retorik, som vi ser hos andre i Venstre. Han tilsyneladende ikke herre i eget hus, og det har medført et voldsomt tab af både sympati og troværdighed.
Konservatives formand har heller ikke opført sig særligt sympatisk, det pæne menneske.

Men ingen af dem har ulovligt nedlagt et helt erhverv!
Har hørt at minkavlerne vil trække statsministeren i retten!

I dag, den 8/12, udtaler en række juraprofessorer, at det var i fuld overensstemmelse med Lov Om Husdyrhold, at samtlige minkbesætninger blev slået ned.
Det bliver spændende, at følge dén udvikling.

Juraprofessor??
Tænker du på den tidligere embedsmand fra SF?

Ikke mærkeligt at Mette Frederiksen ikke svare på spørgsmål, men bliver aggressiv!

Ærgerligt at vores statsminister ikke ønsker at samarbejde og samle befolkningen!

Nu ser vi.

Jeg er overhovedet ikke sikker på at der er foregået noget ulovligt ved at slå Minkbesætningerne ned. Jævnfør tidligere topembedsmands udtalelser. Han har været med til at udforme og underskrive loven. Dette understøttes nu af flere professorer. Jeg og med mig sikkert mange flere venter spændt på kommis
sionens afgørelse.

Jeg er overhovedet ikke sikker på at der er foregået noget ulovligt ved at slå Minkbesætningerne ned. Jævnfør tidligere topembedsmands udtalelser. Han har været med til at udforme og underskrive loven. Dette understøttes nu af flere professorer. Jeg og med mig sikkert mange flere venter spændt på kommis
sionens afgørelse.

Enig i vi skal have en fyldestgørende undersøgelse!
Men du skal nok ikke få forventningerne op, det er jo en SFer!

Og under alle omstændigheder har ministerene ikke talt sandt, som de er forpligtet til!
Og Mettes spindoktor har haft næsen for langt fremme, og ifølge Mette Frederiksen tidligere, er det Mettes ansvar!

Hendes magtfuldkommenhed kommer til at fælde hende!

Med årene lytter børn til deres forældre. Når de møder den ældre generations tidligere genvordigheder. Som far således også søn.”If you can’t beat them join them”. Det er godt med en god familie i svære tider. I dagens udvidede spørgetid med statsministeren i folketinget bliver det således interessant at høre og iagttage Jacob Ellemanns retorik i sine spørgsmål. Sidst fik statsministeren med grovfilen. I går besøgte Jacob Ellemann Nr. Felding og mink-høfde 42-gravpladsen ved Boutrup sø sammen med den socialdemokratiske miljøminister. Om Ellemann vil høfligst kondulere eller ondulere Mette Frederiksen endnu engang, bliver spændende at se. Den socialdemokratiske borgmester i Holstebro havde ansigtet i de samme folder som Venstreformanden, hvilket tydligt opmuntrede Jacob Ellemann. Nu vil regeringen sammen med de røde endelig rydde op ved høfde 42. Efter at Venstre har haft regeringsmagten i 16 af 20 år. Måske Jacob Ellemann kan gøre hurtigere gengæld når staten skal rydde op efter minkskandalen. Forureneren betaler. Et godt princip. Men når misdæderen er svær at fastslå, står vi alle med sorteper. Som en pandemi. I lande med stor opposition har pandemibekæmpelsen haft store konsekvenser. Måske er det det at far Ellemann sent har erkendt. I Jylland har vi vidst det længe bortset fra AGF-fansene som Jacob Ellemann med stor Iver i foråret ville have på lægterne igen. Vi begår alle fejl. Interessant bliver det om Ellemann vil fordømme de københavnere, der har bestilt julefrokoster i Middelfart siden Mette Frederiksens udmeldinger i går. Gør Jacob Ellemann det, kommer han op i fart og går foran Statsministeren. Brostrøm sagde i går at man skulle følge reglerne fra sin kommune, når man gik over kommunegrænsen. Lad os se hvad Jacob Brostrøm Ellemann har af statsmandsskab. If you can’t beat them join them! Indtil videre står danskerne sammen.

Ja tonen fik anden lyd i spørgetimen,hele den blå fløj var efter statsministeren,de var meget nedladende særlig brystpatit var rigtig svinsk i sin mund.Jeg fatter ikke Mette ikke udskriver valg så kan de borgelig se om de vinder valget,jo mere de sviner Mette til jo ringer opbakning får de ved befolkening for kloge mennesker kan godt se hun gør det så godt hun kan,og vil redde de svageske.De borgelig vil redde pengene til de bedst stillede

Ulla Mette Frederiksen svarede jo ikke!
Men fortsatte med hendes stråmænd!
Men helt enig, valg nu, så vi kan få en regering der ønsker at samarbejde!

I børnehaven lærer børn hvem de skal lytte til. De lærer ved de voksnes eksempel hvem det er klogest at lytte på. Hvis alle pædagoger sagde at de ikke behøvede at tage regntøj på og det alligevel blev regn , opstår tvivlen hos børnene. Næste gang vil det give mulighed for at nogle af pædagogerne tvivler og giver børnene et frit valg. For pædagoger kan man alligevel ikke stole på. En opinionsundersøgelse ville kunne afdække børnenes holdninger til pædagogernes beslutninger og udmeldinger. Pædagog Mette ville 33,2 % af børnene lytte efter. Kun 14,3 % ville lytte til Jacob. Børnenes sundhed står øverst på dagsordenen, når man glemmer at vejlede rigtigt med hensyn til regntøjet. Den holdning tager det lang tid at vende. Om det er styringsvedtægten for børnehaven der bliver overholdt, er børnene da ligeglade med. Alle ved hvor træls det er at gå i vådt tøj på en dagstur. Med sygdom til følge dagen efter.
På interviewet efter dagens spørgetid, kan man forstå på Jacob Ellemann, at uanset regnvejr eller solskin, uanset børnenes sundhed, så lader Venstreformanden sig ikke styre af meningsmålinger. Børnene kan mene hvad de vil. Regntøj er kun til besvær. En soldat er en soldat. Vedholdende og dumstædig.
I en pandemi gælder andre regler end i en almindelig hverdag. Det forstår pædagogen Jacob ikke. Hvorfor Mette har danskernes opbakning. Fordi hun som statsminister lægger større vægt på pædagogik end på politik. Børnenes opbakning er afgørende. En regnjakke som beskyttelse mod en truende regn, forstod børnene.
Med lov skal land bygges, råbte pædagogen Tulle. Alle børn kiggede måbende op på ham. Han havde gået dyngvåd hjem hele vejen. Og så løb han ud på toilettet for at få tørt tøj på.
Christiansborg er en fantastisk børnehave. Uden mange pædagoger og lærere. Nu viser det sig at folkeskoleeleverne klarer sig forfærdeligt i matematik efter lange skoledage, bevægelse i alle fag, og lærere der var tvunget til at forberede sig minimalt fysisk på skolen. Under coronaen har de private erhverv opdaget værdien i hjemmearbejde og Codan har gjort det til en fast del af deres arbejdsfordelingsstrategi. Alt hvad lærere og pædagoger i årevis har sagt, viser sig her under coronaen at have holdt stik. Ingen gad lytte til lærerne og pædagogerne under lærerkonflikten og indførelsen af den nye folkeskolelov.Nu har vi så børnenes statsminister. Hun har i hvert fald forstand på pædagogik. Det forstår selv børn. “Verdens bedste statsminister”, som de råbte i kor på en skole. Men børn må ikke ytre sig om en statsminister. Det fik Tulle taget op på et børnemøde. - Hvorfor er der ingen der kan lide mig?
I dag talte pædagogen Jacob til børnene: - Jeg synes I alle skal tage en regnjakke på. Som Mette så synes jeg også at det ligner regnvejr. - Det synes jeg også , råbte pædagogmedhjælper Alex. Herefter gik de fire kvindelige pædagoger og et antal mandlige pædagoger ud i decembervejret sammen med det normerede antal børn. Det var mørkt, truende, fugtigt, men stadig ej regnende. Og om lidt går de alle på juleferie. Og nogle af børnene drømmen om regntøj der er let, varmt og luftigt, måske med en dinosaur eller en enhjørning på ryggen. Glædelig jul.

Jakob Ellemanns kommentarer at det er som at høre de blinde diskutere farver!! Og senest at han ønskede sig et eller andet stort Legoting men kun fik nogle dubloklodser!! Siger alt om mandens format. Han vil hele tiden have en plan. Her I familien kalder vi ham OlsenBanden, hvad med om han selv kom med nogle løsningsforslag. Han og Inger S kan ikke blive enige om noget og derfor sparker han han til regeringen. Coronapandamien er for alvorlig til alle hans nedrige bemærkninger. At han nu holder igen vil den alm. Dansker ikke falde for. Synd for Venstre at de har fået sådan nogle repræsentanter Ellemann og Støjberg. Alm danskere ønsker ikke den tilsvining men METTE og regeringen gør det godt situationen taget i betragtning.

Vi ved at Søren Brostrøm tydeligt har sagt at minkfarmene udgjorde store smittekilder. Vi ved at af det personale der har pelset de døde mink er 300 blevet smittet med covid-19.Vi ved at den topembedsmand der har været med til at udarbejde, Loven om husdyrehold, og underskrevet den har givet udtryk for at det falder inden for lovens rammer at minkne blev slået ned.........Jacob Ellemans kritik af Mette er næsten forstummet. Mon ikke han har fået røde ører
samt læst de sidste tal om partiets tilbagegang.

Jakob Ellemanns kommentarer at det er som at høre de blinde diskutere farver!! Og senest at han ønskede sig et eller andet stort Legoting men kun fik nogle dubloklodser!! Siger alt om mandens format. Han vil hele tiden have en plan. Her I familien kalder vi ham OlsenBanden, hvad med om han selv kom med nogle løsningsforslag. Han og Inger S kan ikke blive enige om noget og derfor sparker han han til regeringen. Coronapandamien er for alvorlig til alle hans nedrige bemærkninger. At han nu holder igen vil den alm. Dansker ikke falde for. Synd for Venstre at de har fået sådan nogle repræsentanter Ellemann og Støjberg. Alm danskere ønsker ikke den tilsvining men METTE og regeringen gør det godt situationen taget i betragtning.

Jakob Ellemanns kommentarer at det er som at høre de blinde diskutere farver!! Og senest at han ønskede sig et eller andet stort Legoting men kun fik nogle dubloklodser!! Siger alt om mandens format. Han vil hele tiden have en plan. Her I familien kalder vi ham OlsenBanden, hvad med om han selv kom med nogle løsningsforslag. Han og Inger S kan ikke blive enige om noget og derfor sparker han han til regeringen. Coronapandamien er for alvorlig til alle hans nedrige bemærkninger. At han nu holder igen vil den alm. Dansker ikke falde for. Synd for Venstre at de har fået sådan nogle repræsentanter Ellemann og Støjberg. Alm danskere ønsker ikke den tilsvining men METTE og regeringen gør det godt situationen taget i betragtning.

Jakob Ellemanns kommentarer at det er som at høre de blinde diskutere farver!! Og senest at han ønskede sig et eller andet stort Legoting men kun fik nogle dubloklodser!! Siger alt om mandens format. Han vil hele tiden have en plan. Her I familien kalder vi ham OlsenBanden, hvad med om han selv kom med nogle løsningsforslag. Han og Inger S kan ikke blive enige om noget og derfor sparker han han til regeringen. Coronapandamien er for alvorlig til alle hans nedrige bemærkninger. At han nu holder igen vil den alm. Dansker ikke falde for. Synd for Venstre at de har fået sådan nogle repræsentanter Ellemann og Støjberg. Alm danskere ønsker ikke den tilsvining men METTE og regeringen gør det godt situationen taget i betragtning.

Mærkelig som Mette Frederiksen ikke kunne svare på spørgsmål i spørge timen!
Danmark er ved at blive til en bananrepublik!
Bare rolig Mette Frederiksen skal nok blive stillet til ansvar for hendes grundlovsbrud!

Jp dem der gør Danmark til et bananstat er typer som dig Hvad med nullerne når Anders Blev spurgt om noget var der ikke noget at komme efter,såsom Irak krigen løgn og latin Hvorfor skulle Irak kommisionen nedlægges da Løkke den hellige kom til

Annonce