Støjberg: Jeg gjorde ikke noget ulovligt

"Det fremgår af rapporten, at ikke ét eneste vidne har sagt, at jeg skulle have givet en tjenestebefaling til mit daværende embedsværk om at administrere i strid med loven," lyder det fra Venstres næstformand
Venstres næstformand, tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, går nu til modangreb mod Instrukskommissionen.

Det sker efter, at Instrukskommissionen i sin delberetning fastslår, at ikke alene gav Inger Støjberg en ulovlig instruks, da hun tilbage i februar 2016 udsendte en pressemeddelelse med en besked om, at alle par på asylcentre skulle skilles ad, hvis den ene var under 18 år.

Instrukskommissionen køber ikke Inger Støjbergs forklaring om, at et omstridt ministernotat var det afgørende dokument i sagen, der lovliggjorde en praksis med at adskille unge asylpar. Notatet lagde, i modsætning til den udsendte pressemeddelelse dagen efter, op til, at der kunne ske en individuel vurdering af de unge asylpars sager.

"Konklusionen fra barnebrudskommissonen er, at jeg på intet tidspunkt har bedt nogen om at udføre noget ulovligt," skriver Inger Støjberg på Facebook.

Der er blevet begået fejl i sagen

 

"Præcis som jeg hele tiden har sagt det både til folketinget og i medierne. Der er blevet begået fejl i sagen, det bliver jeg kritiseret for, og den kritik tager jeg selvfølgelig til mig.

Men det ændrer ikke på, at jeg ikke har afgivet en ulovlig ordre. Det fremgår af rapporten, at ikke ét eneste vidne har sagt, at jeg skulle have givet en tjenestebefaling til mit daværende embedsværk om at administrere i strid med loven. Ikke ét eneste."

placeholder

Ifølge Instrukskommissionen er der ikke grundlag for at konkludere, at Inger Støjberg direkte har udtalt en tjenestebefaling om, at Udlændinge- og Integrationsministeriets embedsfolk skulle administrere i strid med loven.

"Men embedsfolk i departementet har handlet i overensstemmelse med Inger Støjbergs udtrykte ønske og afgivet en undtagelsesfri instruks til Udlændingestyrelsen," hedder det.

På trods af flere mundtlige advarsler

"Dette ønske fastholdt Inger Støjberg på trods af flere mundtlige advarsler fra embedsværket, og den praksisændring, der blev meddelt Udlændingestyrelsen den 10. februar 2016, var således en direkte konsekvens af Inger Støjbergs tydeligt udtrykte ønske om en undtagelsesfri ordning.".

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg gjorde ikke noget ulovligt, siger Støjberg:
Instrukskommissionen i sin delberetning fastslår, at ikke alene gav Inger Støjberg en ulovlig instruks, da hun tilbage i februar 2016 udsendte en pressemeddelelse med en besked om, at alle par på asylcentre skulle skilles ad, hvis den ene var under 18 år.

Instrukskommissionen køber ikke Inger Støjbergs forklaring om, at et omstridt ministernotat var det afgørende dokument i sagen, der lovliggjorde en praksis med at adskille unge asylpar. Notatet lagde, i modsætning til den udsendte pressemeddelelse dagen efter, op til, at der kunne ske en individuel vurdering af de unge asylpars sager.
Hun benægter stadig fakta. RIGSRET NU!

Jeg gjorde ikke noget ulovligt. Dette er på dansk blevet en interessant sætning. Den ene halvdel af befolkningen ser rødt når det høres. Den anden halvdel ser en hel anden farve. Spørgsmålet kan afklares ved en lakmusprøve, der i Danmark hedder: Er der et flertal i folketinget der gør det til lov, eller gør det ulovligt. Og det på trods af at i det øjeblik at folketingsmedlemmerne trykker på knapperne i folketingssalen, så kan befolkningsflertallet befinde sig et helt andet sted. Befolkningen støttede for 60-75 % vedkommende Støjberg om barnebrude. 70- 75 % støttede Mette Frederiksen vedrørende minkaflivninger. Alligevel har vi nu brugt 30 millioner på at undersøge Støjbergs “jeg har ikke gjort noget ulovligt” og om lidt skal et endnu større beløb bruges på at undersøge Mette Frederiksens “ jeg har ikke gjort noget ulovligt”

Når jeg hører om alle de ulovlige fester der har foregået ulovligt her under coronaen, sagde den store borgerlige høvding Hans Engell på TV2 news. Senest en fest blandt voksne i Holstebro. Pressen og politikerne har haft så travlt med at forfølge enkeltpersoner her under pandemien, så smittetallene er eksploderet. Endelig ikke kritisere vælgerne. Det kunne jo koste stemmer. Samfundssind er at følge befolkningen. Og turde tale den imod. Også selv om den består af ikke danske grundkulturer. Støjberg og Mette Frederiksen er danskernes foretrukne helte. Der er mange år til den næste valgkamp. Se så at komme i gang med at bekæmpe den pandemi. Der er nok at bruge millionerne på. Nok at bruge fælles kræfter på. Start med at forbyde køb af fyrværkeri som Merkel har gjort. Indsaml pengene til minkavlerne. Det ville være samfundssind i rødt og blåt. Danskere bruger normalt for ca. 400 millioner i fyrværkeri. Plus 100 millioner for advokatsalærerer til “jeg gjorde ikke noget ulovligt” kommissioner. Så er den halve milliard til minkavlerne hjemme. Så mangler vi blot de sidste 13 milliarder.

Annonce