Ung socialdemokrat: ”Jeg har ingen undskyldning fået”

Radio24syv’s direktør erkender, at programmet Den Korte Radioavis gik over stregen, da man fremsatte et rygte om, at Henrik Sass Larsen har en ung elsker, der hedder Alexander Grandt
Foto: Pressebillede
Radio24syv’s direktør, Jørgen Ramskov, erkendte mandag i radioprogrammet Q & A, at Radio24syv-satireprogrammet, Den Korte Radioavis, gik langt over stregen, da man udbasunerede et rygte om at afgående gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) har en ung elsker på Fyn ved navn Alexander Grandt.

”Det må blive en undskyldning,” konkluderede Jørgen Ramskov – efter pres fra andre medvirkende i programmet, blandt andet Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen og fagbladet Journalistens chefredaktør, Øjvind Hesselager.

Men Alexander Grandt, der er Socialdemokratisk folketingskandidat på Fyn og tidligere formand for DSU, har ikke modtaget nogen formel undskyldning fra radiodirektøren:

”Jeg har ingen undskyldning fået. Hverken via telefon, mail eller på anden måde,” siger Alexander Grandt til Netavisen Pio.

Stoppet af folk på gaden

”Det er godt, at radiodirektøren er kommet frem til den erkendelse, at han og Radio24syv skylder mig en undskyldning. Den håber jeg så er på vej. Det rager ikke nogen, hvem man har sex med – og så er der her ovenikøbet tale om et løgnagtigt rygte. Der er tale om en direkte løgn, som jeg er blevet konfronteret med, når jeg går ud fredag aften. Jeg er blevet stoppet på gaden af folk, der spørger om det passer, hvad de siger om Sass og mig i Den Korte Radioavis. Det er altså ikke særlig fedt,” siger Alexander Grandt til Netavisen Pio.

Jørgen Ramskov har tidligere på året givet nu tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Pia Adelsteen, en undskyldning, fordi radio-figuren Kirsten Birgit fra Den Korte Radioavis havde ringet til Adelsteen og påstået, at en person var omkommet, fordi en bil var kørt ind i hendes og mandens restaurant i Mariager. Adelsteens mand er partifællen, nu tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Kim Christansen.

Jørgen Ramskov gentog i radioprogrammet Q & A, at ”dét ikke var morsomt” at ringe et folketingsmedlem op og påstå, at en person er død – og tilmed sende telefonsamtalen ud live.

”Der er tale om et usandt rygte”

Nu står Den Korte Radioavis så igen for skud. Alexander Grandt kan ikke se satiren i at påstå, at han og Henrik Sass har et seksuelt forhold:

”Jeg kan ikke se satiren i det. Og da slet ikke når der er tale om et usandt rygte. Men jeg er selvfølgelig helt med på satire, hvis det handler om politisk hykleri. Jeg synes Radio24syv og Den Korte Radioavis skal tænke sig godt om og tage en grundig snak om, hvad satire er,” siger Alexander Grandt.

Radio24syv-direktør, Jørgen Ramskov, har ingen undskyldning til Henrik Sass Larsen. Ramskovs argument er, at Sass indtil nu har været en magt-person, der må tåle satire – også grov satire, hvorimod Alexander Grandt er en almindelig borger, der ikke sidder i en magtposition. Og derfor skal Alexander, men ikke Sass, have en undskyldning.

Ramskov hævede i Q & A mandag, at han hidtil havde troet, at Alexander Grandt var en fiktiv person, som ikke fandtes

Ramskov hævede i Q & A mandag, at han hidtil havde troet, at Alexander Grandt var en fiktiv person, som ikke fandtes. Først under selve Q&A-programmet går det op for Ramskov – ifølge Ramskov – at det ikke er tilfældet. På den baggrund erkender Ramskov så i radioprogrammet, at Alexander Grandt står til en undskyldning. En undskyldning, som Alexander Grandt altså indtil nu ikke har modtaget.

Opdatering kl. 17.25: Radio24syv-direktør Jørgen Ramskov oplyser over for Netavisen Pio, at han tirsdag har ringet til Alexander Grandt og undskyldt det omtalte indslag i Den Korte Radioavis. Alexander Grandt bekræfter over for Netavisen Pio, at han sent tirsdag eftermiddag har modtaget "en uforbeholden undskyldning" fra Ramskov.

Opdatering kl. 17.50: Jørgen Ramskov oplyser i øvrigt, at han har talt med holdet bag Den Korte Radioavis. Ramskov oplyser, at redaktionen er helt enige med ham i, at "det var en stor fejl" at nævne navnet på Sass' påståede elsker.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

De er under al kritik. Sass burde få en kæmpe undskyldning, det er ikke satire overhovedet det er grov perfid dumhed.

Undskyld Ramskov selvom Sass er en offentlig person, skal Radio 24 syv da give en undskyldning. Det kan ikke være satire at bringe falske rygter. Så grib lige mobilen og ring.

Det lyder som om der siges ord i den korte radioavis, som man ikke burde sige, og slet ikke udsende.
Figuren Kirsten Hørsholm - hvis figuren ellers hedder sådan - bør lige så stille lempes ud af 24-7 nu.
Har et par gange hørt figuren Kirsten optræde, og mig forekommer det lidt forkrampet og studentikost.

Det ser uskyldigt ud, mand klædt ud som kvinde, men er ondskabsfuldhed forklædt som satire. Det er ulovlig magtudøvelse og skal stoppes og straffes som overgreb. Den dumme og dovne humor ødelægger og nedbryder.

Hvad er det for mennesker, som kan finde på at svine andre til med den slags smuds - latterligt at satire = ødelægge andres omdømme. RADIO24syv er en børnehave hvor direktøren og de ansatte åbenbart har fået storhedsvanvid. De giver INTET godt til samfundet!

Billedresultat for satiresimple.wikipedia.org
Satire er en kunstnerisk gerne humoristisk genre, der latterliggør og udleverer mennesker – og deres dumhed og unoder. Formålet er at underholde og revse ved at udstille mange former for tåbelighed eller uretfærdighed. Ofte med det formål at forbedre eller bekæmpe de tåbelige menneskers magt.
Satire - Wikipedia, den frie encyklopædi

Som jeg kan se det handler Satire om at forbedre eller bekæmpe de tåbelige menneskers magt. Ikke at nedbryde mennesker med at lyve om deres privatliv. RADIO24syv bør sætte sig ordentligt ind i Satirens væsen !!

Nu må du ikke stille for store krav. Tror ikke de evner det.

Nogle kalder det satire, andre kalder det injurier.
Jeg ved ikke hvad de pågældende værter havde forestillet sig. Hvis påstanden er sand er det ikke satire. Hvis påstanden er falsk, er det stadig ikke satire, men "bare" name-calling.
Det minder mig om Casper Christensen & Tæskeholdet. De gik også nogle gange langt over stregen for acceptabel opførsel.

Annonce