Lykketoft sammenligner Løkke med Trump: “En kynisk smadremand”

Forhenværende minister og S-formand i hårdt angreb på Lars Løkke: Begge sætter hensynsløst “huset i flammer, når magten glider dem af hænde”
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Tidligere statsminister Lars Løkke - fotograferet foran Christianborg få dage før han måtte aflevere nøglerne til Statsministeriet til Mette Frederiksen
Forhenværende mangeårig minister og tidligere formand for Socialdemokratiet, Mogens Lykketoft, sammenligner tidligere statsminister, tidligere formand for Venstre, nuværende løsgænger i Folketinget, Lars Løkke Rasmussen, med USA’s afgående præsident Donald Trump.

“Lars Løkke Rasmussen er ikke slet som Donald Trump. Han er hverken livsfarlig eller blottet for forsonende personlige træk. Men de to har det til fælles, at de hensynsløst sætter huset i flammer, når magten glider dem af hænde,” skriver Mogens Lykketoft således i en kommentar i Berlingske.

Lykketoft fremsætter sit hårde angreb på Lars Løkke netop som Donald Trump verden over fordømmes for at have ansporet til de historisk uhørte optøjer, der onsdag aften og natten til torsdag dansk tid betød, at den amerikanske kongres i mange timer måtte afbryde sin formelle godkendelse af det amerikanske præsidentvalg.

De amerikanske politikere, herunder afgående vicepræsident Mike Pence, blev på dramatisk vis evakueret, fordi det lykkedes de vrede Trump-tilhængere at tiltvinge sig adgang til kongressen. Først efter mange timer - og efter at nationalgarden var blevet sat ind - blev kongressen ryddet for de aggressive Trump-beundrede. Slaget har i skrivende stund kostet mindst fire mennesker livet.

Løkkes forfængelighed 

Lykketoft skriver, at det er “uskønt”, at se en Lars Løkke, der ellers er båret frem til de højeste poster i landet, forvolde Venstre og dets nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, maksimal skade “ved at slå ud mod alt og alle og udmelde sig i vrede over, at partifællerne ikke kunne forstå velsignelsen ved ham som fortsat leder efter hans mere end ti år på posten”.

det - ligesom med Trump -  ser ud til hele tiden at handle mere om Lars Løkkes person og forfængelighed end om politik

Lykketoft mener, at det - ligesom med Trump -  ser ud til hele tiden at handle mere om Lars Løkkes person og forfængelighed end om politik.

Lykketoft vurderer, at det kan være steget Lars Løkke til hovedet, at mange mediefolk og kommentatorer betegner ham som sin tids største politiske håndværker.

Og lige netop dét Løkke-eftermæle skriver Lykketoft på ingen måde under på:

“Men Lars Løkke ser jeg ikke som den dygtige håndværker med de flotte resultater. Han var – også i sin ministertid – en kynisk smadremand.”

Lykketoft: Løkkes hen-over-midten-projekt er totalt utroværdigt

Lykketoft betegner i Berlingske-kommentaren det som et politisk svindelnummer i særklasse, at Lars Løkke fremstilles som velfærdssamfundets værner og fornyer. Af samme årsag betegner Lykketoft Løkkes nye hen-over-midten-projekt som “totalt utroværdigt”.

For, mener Lykketoft, gennem 15 år i regeringsposition, har Lars Løkke været hovedkraften i at nedbryde velfærdssamfundet.

Lykketoft lister begrundelserne herfor op: 

  • Lars Løkke har ødelagt skattekontrollen i Danmark.
  • Lars Løkke har delt kæmpe skattelettelser ud til de rigeste. Her fremhæver Lykketoft i særlig grad rødvinsreformen.
  • Lars Løkke gennemførte en reel likvidering af efterlønnen.
  • Lars Løkke gennemførte en fatal forringelse af dagpengesystemet.

Det er altsammen bidrag til større ulighed og mindre tryghed, mener Mogens Lykketoft og konkluderer:

Det vil være totalt utroværdigt, hvis denne mand forsøger sig med at genopstå som et nyt centrum i dansk politik

“Det vil være totalt utroværdigt, hvis denne mand forsøger sig med at genopstå som et nyt centrum i dansk politik.”

Bakkes op af politiske kommentatorer

Lykketofts bedømmelse af Lars Løkkes hen-over-midten-projekt bakkes op af flere politiske kommentatorer.

Altingets politiske redaktør, Erik Holstein betegner - som beskrevet i Netavisen Pio tirsdag - således Løkke-projektet, som “temmelig utroværdigt”:                   

"Dertil kommer, at Løkke er en dårlig eksponent for et midtersamarbejde. Han var med i toppen af borgerlige regeringer, der førte blokpolitik i ti år. Det var først, da Løkke var ved at tabe valget i 2019, at han pludselig blev omvendt. Temmelig utroværdigt."

Det var først, da Løkke var ved at tabe valget i 2019, at han pludselig blev omvendt. Temmelig utroværdigt

Politikens politiske kommentator, Kristian Madsen, er helt på linje:

“Hele Lars Løkke Rasmussens karriere er bygget på samarbejde med den højreblok, han nu vil sætte uden for døren. Mens Støjberg skaffede stemmer til Løkkes projekt, kunne hun få lov at holde alle de kagefejringer af udlændingestramninger, hun ville.”

Mogens Lykketofts kommentar er skrevet umiddelbart før det blev kendt, at Trump-tilhængere onsdag aften dansk tid stormede og trængte ind i USA's kongres

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kan kun erklære mig enig med Lykketoft. Det er en meget rammende betegnelse.

Det har jeg ment i årevis, at det var en skrøne skabt af borgerlig grådighed at Løkke sku være en god politisk håndværker. Hvornår er der nogen, der tør anerkende at også Fogh Rasmussen var en katastrofe godt bakket op af Thomas Larsen fra Berlingske m. Ffl.?

Det har jeg ment i årevis, at det var en skrøne skabt af borgerlig grådighed at Løkke sku være en god politisk håndværker. Hvornår er der nogen, der tør anerkende at også Fogh Rasmussen var en katastrofe godt bakket op af Thomas Larsen fra Berlingske m. Ffl.?

Jamen Lykketoft er god til at skille snot fra skæg. - det siger jeg som absolut ikke-socialdemokrat...

Enig med Lykketoft. Løkke vender 180 gr. Hver gang det passer ind i han personlige agenda. Mig mig mig og mig alene igen er det vigtigste i hans politiske liv. Løsgænger utroligt en eks.statsminister vil synke så lavt. Og nyt parti, nej tak hvis Stefani Lohse vælges til næstformand, får venstre ro på og kan genopstå og på sigt måske blive et mere samlet parti. Men det vil tage tid. Støjberg og Løkke har ødelagt partiet Venstre. Men fint så kan Mette Frederiksen beholde magten rigtig længe.

Lykketoft har helt ret. Og i lighed med USA, synes jeg også at Danmark er ved at blive splittet ubehageligt op i 2 fløje. For tiden er de sociale medier fyldt med meget hadefulde og svinske ytringer fra den borgerlige side.
Det ville sikkert være dæmpende, hvis der ikke kunne skrives anonymt. Som det er nu, piskes der en ond stemning op, som ikke er befordrende for et samarbejde på tværs af fløjene.

Trump spind. Lars løkke melder sig ud af venstre den 1. januar. Det er ikke en tilfældig dato,- det er nemlig mig de vil tale om og ikke statsministerens nytårstale.
Hvorfor er det ikke en tilfældig mandag han kommer med sin udmeldelse. Fordi det er velovervejet spind, at "spille" op ad statsministerens nytårstale. Ynkeligt indholdsløst spind.

Trump vil ikke vil ikke erkende sit nederlag, han vil bevare folks fokus.
Lars løkke "spiller op ad Mette Frederiksens nytårstale "så er der fokus på mig Lars Løkke" Den slags spind virker i USA, men bliver forhåbentlig gennemskuet i det meste af Danmark.

Jeg syntes at lykke giver danskere ,en chance til at være mere demokratisk,og yder partier ude fløjene mindre magt,han har vist sig som en mand der kan lave reformer der vil noget,godt der
Var lagt mange penge på kistebunden inden Mette kom til det kan hun være glad for,derfor. Derfor er lykke en helt danmark

Tja, hvis du tilhører den rige og velstillede del af Danmark, så kan du jo godt takke Løkke for en større del af kagen. Vi andre mere alm. mennesker kan kun "takke" ham for at have smadret Skat og politi m.m.

Løkkes mest skadelige politiske beslutning var, da han i 2018 fik gennemført Lov 38 om indsatsen mod parallelsamfund. For det FØRSTE knæsatte han dermed diskrimination som politisk projekt. Loven gør beboere i boligområder med mere end 50% indvandrere fra ikke vestlige lande til anden-rangs-borgere i Danmark. Som følge af loven mistede beboerne i de såkaldte "ghettoer" den opsigelsesbeskyttelse, som alle andre lejere har. For det ANDET indførte han med loven ordet "ghetto" i dansk lovgivning. Ordet er et hadefuldt begreb med lange rødder i den europæiske antisemitisme. Ordet blev oprindeligt brugt i Venedig til at betegne et område, hvor man spærrede jøderne inde om natten for at de ikke skulle blande sig med den øvrige befolkning. I mellemkrigstiden brugte nazisterne ordet til at betegne de områder i de polske byer, hvor man samlede jøderne inden de blev sendt videre til gaskamrene i Auschwitz. I efterkrigstiden blev ordet brugt i USA og Sydafrika om de områder, hvor den sorte befolkning boede og indgik dermed i den racistiske undertrykkelsespolitik i de to lande.
At Løkke gjorde dette ord til en del af dansk lovgivning er en skandale. Men det er også en skandale, at Socialdemokratiet har fortsat Løkkes diskriminatoriske politik.

Annonce