Ny fejde i Venstre-lejren

Anonyme medlemmer af Venstres folketingsgruppe angriber EU-ordfører Jan E. Jørgensen: “Ingen i Venstre har brug for, at man kører ind i Jakob med fuld fart”
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Jacob Ellemann-Jensen, Venstres formand
Medlemmer af Venstres folketingsgruppe er - endnu engang - røget i totterne på hinanden.

Flere - unavngivne - medlemmer af Venstres folketingsgruppe er, ifølge Berlingske, stærkt utilfredse med, at Venstres EU-ordfører, Jan E. Jørgensen, i forbindelse med genudgivelsen af hans bog fra 2018, “En ægte liberal”, i  et interview med Berlingske  advarer Venstre mod at “overhale Socialdemokratiet højre om”.

Det er også faldet de samme - anonyme - V-folketingsmedlemmer for brystet, at Jan E. Jørgensen i interviewet udtaler, at han “var glad, da Marcus meldte sig ud” af Venstre.

Her henvises til Venstres tidligere, højt profilerede udlændingeordfører Marcus Knuth, som i november 2019 forlod Venstres folketingsgruppe til fordel for en plads i den konservative folketingsgruppe.

betegner Jan E. Jørgensens timing som “dybt tåbelig”

Berlingske oplyser, at man har talt med “en række” medlemmer af Venstres folketingsgruppe, som angivelig betegner Jan E. Jørgensens timing som “dybt tåbelig”.

Flere betegner - stadig anonymt - angiveligt Jan E. Jørgensens udtalelser som “et angreb” på både Venstres og V-partiformand Jakob Ellemann-Jensens udlændingepolitiske linje.

“Kører ind i Jakob med fuld fart” 

Denne interview-udtalelse fra Jan E. Jørgensen falder heller ikke i god jord hos de anonyme:

“Og hvis vi tror, at vi stadigvæk kan råbe højere end socialdemokraterne, vil vi komme til at råbe så højt, at det kommer til at skære i ørerne og også vil betyde, at vi skal gå på kompromis med frihedsrettigheder, ligebehandling og andre liberale dyder.”

“Ingen i Venstre har brug for, at man kører ind i Jakob med fuld fart,” lyder det fra en de anonyme Jan E. Jørgensen-angribere.

Den nye interne V-fejde opstår netop som Venstres folketingsgruppe torsdag skal forsøge at fastlægge sin holdning til, om partiet skal støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg for hendes rolle i sagen om ulovlig adskillelse af unge asyl-par. Eller ikke.

Sagen er særdeles betændt for Venstre

Sagen er særdeles betændt for Venstre. Flere medier melder om, at Venstres folketingsgruppe er dybt splittet i spørgsmålet. Et stort flertal på over 30 mener, at Venstre aktivt skal støtte, at der rejses rigsretssag mod Inger Støjberg. I gruppen finder man både V-formand Jakob Ellemann-Jensen, gruppeformand Karsten Lauritzen og politisk ordfører Sophie Løhde.

Men omkring ti medlemmer i V-gruppen er stærke modstandere af en rigsretssag. Ud over Inger Støjberg selv består gruppen af folk som V-veteranen Hans Chr. Schmidt og Thomas Danielsen, valgt i Struer - ikke langt fra Støjbergs Skive-kredsen.

Løhde: Venstres udlændingepolitik er stram

Jan E. Jørgensen betegner over for Berlingske tidspunktet for bogudgivelsen som tilfældig.

Han afviser kategorisk at han med sine udtalelser går mod den linje, som V-formanden har udstukket.

Marcus Knuth meldte sig ind i Venstre og fandt ud af, at han var konservativ, og det skulle han måske have fundet ud af noget før

“Marcus Knuth meldte sig ind i Venstre og fandt ud af, at han var konservativ, og det skulle han måske have fundet ud af noget før,” siger Jan E. Jørgensen til Berlingske.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, vil ikke tale om sagen til Berlingske, men understreger i en mail over for avisen, at Jan E. Jørgensens udtalelser “står for Jans egen regning.”

Hun understreger samtidig, at Venstres udlændingepolitik ligger fast, og “den er stram og konsekvent.”

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kommentar:

Mon ikke der snart er en voksen i Venstre der træder i karekter, ellers kan det ende ud i en Grundstødning som "kan" ende ud i et totalt forlis ved det først kommende valg...

Mvh,
Erling Drews...

Det håber jeg da virkelig ikke, Erling Drews, lad dem dog endelig gå ned med mand og mus ved næste valg. Som Preben Wilhjelm har udtalt: Venstres folketingsgruppe er den afgrænsede socialgruppe, som har den højeste kriminalitetsrate i kongeriget Danmark. Kun korrupte erhvervsfolk, fiskekonger, sko- og undertøjsfabrikanter vil savne partiet, hvis det eliminerede sig selv.

Ja, det er besynderligt at moral og etik ikke er højere i Venstre, men deres vælgere må vel synes at det er ok.

Venstre er noget af det mest menneskekolde parti vi har. De har ødelagt arbejdsglæden og mange penge er unddraget den offentlige sektor

Det passer ikke, da hvis du læser skattemonister historien er Venstre og Socialdemokratiet dem der de sidste 15 år har haft posterne hvor SKAT er fejlet gang på gang. Rød blok har IKKE forstand på økonomi og tag Anker Jørgensen der forgældede Danmark og nu gør Mette F det sammen blot i langt større stil. Nu med rød skattemonister kan du se at statskassen bløder voldsomt og der STAIG ikke er styr på inddrivelse af skatte og afgifter. Mange af dem der er i folketinget burde læse økonomi FØR de fik en ministerpost og mindst 10 års erhvervserfaring før man kan stille op til folketinget da mange ikke har haft en reelt arbejde nogensinde. Danmark spærregrænse burde være på 10% så alle de små partier røg ud til højre og vi kunne få samarbejde i stedet for fløjkrig da det skader Danmark

Socialister har ikke forstand på økonomi - for så var de ikke socialister!

Desværre har Venstre (Blå Blok) en særdeles svag formand og tidligere officer der VED man ikke efterlader sine folk, men det valgte Jacob. Venstre har mistet 1 særdeles stor stemmesluger og tro også at Inger S og flere vil forlade skuden. Jeg har selv været medlem af Venstre i mange mange år men er det ikke mere da partiet sejler og har alt for store interne problemer, Lars Lække siger det rigtige med at der SKAL samarbejdes hen over midten i Dansk politik og alt det partipolitik skal stoppe. Ved næste valg og kommende kommunevalg vil Venstre betale prisen. Og DESVÆRRE er det vand på Rød bloks mølle at blå blok sejle og kaptajnen og styrmanden ikke er enig i kursen pg klippeskæret er ret forude

Annonce