Tesfaye fløjter op til en ny værdikamp

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil gennem værdikamp og nye love kræve, at "islam skal tilpasse sig Danmark"
"Danmark skal ikke tilpasse sig islam. Islam skal tilpasse sig Danmark."

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der i en kronik og interview i Jyllands-Posten fløjter gang i "anden halvleg" af integrationsdebatten.

Ifølge Mattias Tesfaye er ”første halvleg” nemlig nu vundet i integrationskampen. Denne kamp begyndte allerede i 1990’erne og handlede længe om at sætte en prop i tilstrømningen og holde asyltallet nede. Ambitionen går i dag tværs over midten af dansk politik, og 2020 endte med, at 1.547 mennesker i løbet af året havde søgt om asyl i Danmark. Dertil kommer 200 kvoteflygtninge.

Med tilstrømningen i ro udspiller ”anden halvleg” sig fremover på en anden bane. Regeringen vil bekæmpe de antidemokratiske værdier, som nogle – for mange, mener Mattias Tesfaye – indvandrere med baggrund i muslimske lande har taget med sig til Danmark.

En præcis diagnose

 

"Det kræver en præcis diagnose af, hvad der er problemet," siger udlændinge- og integrationsministeren til avisen.

"Det er ikke nok at holde tilstrømningen i ro, hvis integrationen skal lykkes. En af årsagerne til, at integrationen halter, er, at nogen bevidst og systematisk modarbejder den ved at fremme nogle bestemte værdier blandt muslimer her i Danmark. Hvis ikke man kaster sig ind i den diskussion, kan vi holde tilstrømningen i ro alt det, vi vil, men vi kommer til fortsat at have integrationsudfordringer."

På en rejse

Mattias Tesfaye beskriver det som en "rejse", Socialdemokratiet - og andre partier - er på i erkendelse af, at udfordringen med at integrere flygtninge og indvandrere ikke kan reduceres til socioøkonomiske faktorer.

"Derfor har vi måske ikke taget det alvorligt nok. Vi taler mest om islamisk ekstremisme, når terroranslag ryster os. Men værdikampen foregår hele tiden. Unge får at vide, om de må drikke alkohol eller bliver kritiseret for ikke at være i moskéen. Værdikampen blæser derudaf i vores samfund."

Repræsenteres af ekstremister

Mattias Tesfaye mener således, at "en stor del af islam i dag repræsenteres af ekstremister", og han vil med en række love dæmme op for islamisme i Danmark.

Blandt andet venter et opgør med de muslimske friskoler, ligesom udlændinge- og integrationsministeren opfordrer skoleledere og andre til selv at tage kampene i hverdagen, hvis eksempelvis muslimske piger ikke må være med til svømning.

Støttepartier er skeptiske

Hverken De Radikale eller Enhedslisten bryder sig om udlændinge- og integrationsministerens retorik.

De Radikale udlændingeordfører, Kristian Hegaard, understreger, at islamisme skal bekæmpes. Naturligvis. Men udlændingeordføreren vil hellere fløjte til handling end til værdikampe - og altså en anden halvleg af denne kamp.

"Hellere handling end "værdikamp"," skriver Kristian Hegaard på Twitter.

"Lad os tale mennesker op i stedet for ned. Integrationen lykkes mange steder, men vi kan sagtens få flere i job og uddannelse."

placeholder

Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund, mener, at Mattias Tesfaye burde bruge mere tid at tale om, at "rigtig mange muslimer står op hver morgen, passer deres arbejde og betaler deres skat." 

"Hvem er det, som er sosu-assistenter eller kører ud med Nemlig.com her under coronakrisen?" spørger Rosa Lund i Jyllands-Posten og svarer: 

"Det er ofte indvandrere."

Til gengæld kalder Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, analysen fra Mattias Tesfaye for "rigtig":

"Hvis ikke vi havde indvandring fra muslimske lande, havde vi heller ikke integrationsproblemer," siger Mads Fuglede til avisen.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Den præcise diagnose som Tesfaye efterlyser, hedder selvfølgelig islam, og da islam ingen steder i verden har vist sig at kunne integreres i et demokratisk samfund, så må Tesfaye hellere bestræbe sig på at mindske islams rolle i Danmark. Integration er ikke en løsning. Pædagogisk omsorg har heller ikke vist sig at løse noget som helst. Forbud mod omskæring af smådrenge kunne være en del af vejen frem, tydelig mærkning af halalvarer, langvarige straffe, forbud mod halstørklæder i offentlige bygninger er også brugbare midler. Se på islam som en styg ideologi, ikke som en religion.

Rettelse: hovedtørklæder, ikke halstørklæder.

Radikale har skadet Danmark nok gennem de sidste 40 år. Disse 7-8 % af Folketinget skader vort demokrati og sammenhængskraft.

Det Radikale Venstre, er Danmarks mest overflødige parti. Uanset hvor man står i det politiske spektrum, er det nemt at se, at den dag det Radikale Venstre ikke længere er repræsenteret i Folketinget, starter der en NY æra i dansk politik. Måske er det de utilfredse skolelærere man skal bibringe denne forståelse. Ikke at jeg synyes man skal sige HVAD de så skal stemme på, men i det mindste - lad være med at stemme radikalt. Så lad os se hvad der sker. Og uanset politisk ståsted, mener jeg at man snarest bør nedlægge Jobcentrene OG Finansministeriet. Tænk hvad vi SÅ kunne få for de penge. Og der kunne frigøres arbejdskraft til virksomhederne.

Interessante synspunkter fra socialdemokraterne! Hellere handling end “værdikamp” ønsker de radikale. “ Lad os tale mennesker op i stedet for ned”, siger de radikale. Partiet der i 2020 først forsøgte at tale den socialdemokratiske udenrigsminister Jeppe Kofod ned. “Ifølge Samira Nawa skulle Jeppe Kofod nemlig aldrig have været udnævnt til minister, eftersom han i 2008 – da han selv var 34 år – havde sex med en kun 15-årig pige.” Senere lykkedes det så de fleste radikale at tale deres egen formand Morten Østergaard ned af formandsstolen og ud i uvisheden. “ Morten Østergaard, som er valgt i Østjyllands Storkreds, trækker sig som formand for Radikale Venstre. Det oplyser han til pressen onsdag aften, efter han har været i et timelangt krisemøde med partiet.
Det er en række sager om sexchikane i partiet, der har fået Morten Østergaard til at trække sig. Helt konkret drejer det sig om en sag, som fandt sted for ti år siden.” Senere den samme dag blev endnu en radikal toppolitiker talt ned af andre radikale. Nemlig Martin Lidegaard der egentlig havde en drøm om at blive ny radikal leder, men hans potentiale blev tilsyneladende talt ned af et flertal af de radikale. “Onsdag blev en sag fra et dansegulv pludselig et led i kampen om lederposten hos de Radikale, og ifølge Martin Lidegaard kan det være en del af årsagen til, at han blev fravalgt som ny leder for partiet” De radikale er således eksperter i at tale folk ned. “Integrationen lykkes mange steder”, men åbenbart ikke hos de radikale og deres nærmeste.
Værdikampen handler for integrationsminister Mattias Tesfaye om at “Islam skal tilpasse sig Danmark”. For de radikale gælder snarere at “Islam skal tilpasse sig de radikale” Det er i hvert fald den værdikamp, som de har forsøgt sig med i 2020. Morten og Martin blev talt ned, thi de var ikke ægte radikale. Socialdemokraterne havde nogle andre værdier og fastholdt Jeppe Kofod som minister.
Det interessante er imidlertid at når det gælder mennesker hvis holdninger og værdier virkeligt udskiller sig i forhold til de danske, ja, så stiller de radikale ingen krav. Så kan alle bruges, blot de kan “få flere i job og uddannelse”.
Når det gælder indvandrere og flygtninge har de radikale ingen værdier. Alle er lige gode! Og alle kan bruges blot de får et job eller tager en uddannelse!
Mellemøstlig livsførelse og tankegang kan således blive hverdag i dag, i morgen, i overmorgen og blive den gængse her i Norden i løbet af et par årtier.
Men blot #metoo-bevægelsen skyller ind over landet, får piben en hel anden lyd. De radikale kvinder kalder til “værdikamp”, så strømperne og håret og mundvigene bliver stammerne end nogensinde før. Kun Marianne Jelved forsøger at holde håndtasken i ro med begge hænder. “ Jeg ser blot til fra siden og vejleder de unge”, som hun sagde på tv, da 78 årige Biden blev indsat som amerikansk præsident. Sofie Carsten Nielsen havde i ugerne før talt 70 millioner amerikanere ned og kaldt dem trumpister. I Danmark må ingen befolkningsgrupper omtales ved gruppebetegnelser, kun ser de radikale på om du har et job eller er i uddannelse. Når integrationsminister Mattias Tesfaye således taler om islam, har han allerede overtrådt det radikale mantra “ingen over og ingen under”. Med mindre man er mand og hedder Morten eller Martin eller Jeppe. “Vi er regnbuefarvede” , sagde Sofie Carsten Nielsen fra Folketingets talerstol i denne uge. Det er her værdikampen skal kæmpes, må vi forstå. Så Morten Østergaard glemte at komme hele raden rundt. Ingen over og ingen under. Vi er alle lige.
Det er svært at forstå de radikale. Værdier! Hvad er det. Man må ikke tale nogen ned! Mennesker skal tales op!
Så er det man indres! Hvad har Det radikale Venstres DNA beskæftiget sig mest med i 2020?
At tale tidligere integrationsminister Inger Støjberg helt ned under gulvbrædderne. At tale hende ud af folketinget! At tale hende ned så ingen muslimer, jyder, århusianere, skibonitter nogensinde vil se hende på en valgplakater igen.
Den radikale integrationsordfører siger” bare man kan få flere i job”. Jamen hvordan kan Inger Støjberg være en radikal værdikamp værd. Ingen i dette dronningerige har holdt så mange jurister, kommentatorer, mediefolk og folketingspolitikere i job, som netop Inger Støjberg. Den slags job, som de radikale elsker. Jobs uden reel produktion. Jobs i servicebranchen med en lang uddannelse bag ved.
Produktionsdanmark er Inger Støjbergs Danmark. Her hvor vi kalder en spade for en spade og en muslim for en muslim. Værdikamp? Ja, netop. Skovle bruges til at grave grøfterne dybere med. Og det er det eneste muslimer ønsker. De giver aldrig op. “We Will never concede, it doesn’t happen! “ De er kommet her for at leve det liv som de plejer. Derfor røg de i konflikt med Inger Støjberg. Og hvem støtter de radikale. Muslimerne! Menneskerettigheder. Internationale aftaler.
De radikale er ikke engang i stand til at støtte deres egne! Girlpower! Lov er lov! Hvor blev den tredelte magt af da Morten og Martin stod på skafottet. Lov? Anklager? Dommer?
Alt sammen lig Sofie Carsten Nielsen! Og derfor elsker radikale muslimer! De har også deres egne love.
Gud ske tak og lov at vi har en demokratisk socialdemokratisk regering og en demokratisk valgt opposition. Scavenius solgte danskerne til tyskerne! Nu sælger de radikale os til muslimerne. Fogh talte om at vi skulle have været langt flere frihedskæmpere i 1940’erne. Vi var naive dengang! Inger Støjberg er en af de få Venstre-folk der havde mod og mandshjerte til at lytte på Fogh, der som den første lukkede DF ind i den rene stue på Christiansborg. Scavenius vaskede hænder. Stauning gjorde arbejdet. Så står vi så her igen. Landet erobres langsom af værdier som vi ikke bryder os om. Og Socialdemokratiet tager endnu engang det afgørende slag. Demokratiet på vores betingelser. Ikke på nazisternes. Ikke på muslimernes.
Når værdikampen er slut, kommer retsopgøret. Som i 1945! Rigsretten bliver skamstøtten eller frihedsstøtten. Værdikampe er aldrig juridiske. I 1945 vedtog man love med tilbagevirkende kraft. Imod folk med de “forkerte” værdier. Det sker allerede med rigsretten. Men kan nemt ske igen! Folketingets flertal bestemmer! Med lov skal land bygges! Lov er lov og lov skal holdes! Men kære radikales! Flertallet bestemmer fremtidens love! Hukommelsen er lang!
Som når en Morten Østergaard må tage sit gode tøj og gå! Blot for en forkert håndbevægelse år tilbage!
Tænk hvad der kommer ud af munden på de radikale i disse år! De kommende generationer af politikere fra endnu ukendte partier kan få meget at hævne! Når de radikale har solgt ud af alt arvesølvet!
Men heldigvis har vi Mattias Tesfaye. Han er allerede i gang med at pudse sølvet. Et rigtigt mandfolk! Tænk hvis de radikale kunne tale et sådant menneske op! For som Kristian Hegaard skriver på Twitter: “Lad os tale mennesker op i stedet for ned”. En mand der taler af erfaring fra sine egne i de radikale. Af skade bliver man klog, men sjælden rig. Derfor er værdier så vigtige! “Ret og pligt! Men pligterne kommer først”, sagde Mette Frederiksen i Folketingets forespørgselsdebat om regeringens værdipolitik i forhold til indvandring. Mette og Mattias står sammen i dansk politik. En værdi i sig selv!

Annonce