V-udenrigsordfører et smut til Dubai og Kofod bekymet for rettighederne i Kina

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
For syvende dag i træk er positiv-procenten under en.

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen har været et smut i Dubai - sammen med kæresten. Udenrigsminister Jeppe Kofod har fredag drøftet menneskerettigheder i Kina med Kinas udenrigsminister.

Og statsminister Mette Frederiksens ambition er, at der kommer nul asylansøgere til Danmark.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Venstres udenrigsordfører med kæresten et smut i Dubai

Selv om de danske myndigheder fraråder alle udlandsrejser, så var Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, - med kærestee Anne-Mette Jensen - alligevel et smut i Dubai i begyndelsen af januar.

Aarestrup insisterer over for Ekstra Bladet på, at rejsen havde relevans for hans embede som politiker.

"Det er rigtigt - hun var med for egne penge. Det har hun sagt ja til, at jeg gerne må sige. Hun var alligevel tvangslukket i sin butik - en skønhedsklinik i Randers," siger Michael Aastrup Jensen og fortsætter:

"Vi mødtes sent om aftenen, når jeg var færdig med mine møder." Og: "Hun syntes, det kunne være spændende, at vi fløj sammen derned. Så kunne hun være dernede på afslapningsbasis, og vi kunne mødes om aftenen."

Michael Aastrup Jensen oplyser, at han og kæresten rejste til Dubai 4. januar og var hjemme igen 9. januar.

Da Aastrup og kæresten rejste til De Forenede Arabiske Emirater, var landet farvet orange, som i Udenrigsministeriets rejsevejledning forklares således:

'Hvis dit rejsemål er orange, bør du genoverveje, da vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, da risiciene forbundet med rejser til disse steder er alvorlige.'

Mens ordføreren var i Dubai, lukkede Udenrigsministeriet verden yderligere til rød. Det skete fredag 8. januar.

Derfor afkortede Michael Aastrup Jensen og kæresten rejsen.

Han påpeger, at de var hjemme 9. januar inden klokken 17. Fra dette tidspunkt krævede myndighederne, at alle rejsende til Danmark kunne fremvise en negativ coronatest, inden de fløj.

Aarestrup er ordknap om, hvad hans formål med rejsen til Dubai var:

"Jeg deltog i forskellige møder, som jeg ikke behøver fortælle Ekstra Bladet om. Blandt andet et møde med den danske generalkonsul," siger Michael Aastrup Jensen.

I kølvandet på artiklen i Ekstra Bladet beklager Michael Aarstrup Jensen nu via et opslag på Facebook sin rejse til Dubai.

placeholder

 

For syvende dag i træk er positivprocenten under en

773 personer har fået besked om, at de er testet positiv for coronavirus i løbet af de seneste 24 timer. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) fredag.

I alt er der udført 115.927 test, og det giver en positivprocent på 0,67. Dermed har antallet af positive test holdt sig på under én procent syv dage i træk.

det skriver Ritzau ifølge Politiken.

Også torsdag lød tallet på 0,67, hvilket ikke har været lavere siden starten af september.

32 er døde med coronavirus i løbet af det seneste døgn, mens der er sket 85 nye indlæggelser. Det samlede antal indlagte har dog ikke ændret sig siden torsdag.

Bag de overordnede tal, ses det, at den mere smitsomme britiske variant har spredt sig yderligere i Danmark.

Antallet af smittetilfælde med den britiske variant af covid-19 i Danmark er steget til 464 fra 383 onsdag, som var seneste opgørelse.

Læs mere her.
 

Kofod drøfter menneskerettigheder med den kinesiske udenrigsminister

Udenrigsminister Jeppe Kofod har fredag haft en samtale med den kinesiske udenrigsminister Wang Yi. Under samtalen udtrykte Kofod stor bekymring for menneskerettighedssituationen i Kina.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler i forbindelse med dagens samtale:

”Jeg har haft en meget nyttig og produktiv samtale med den kinesiske udenrigsminister Wang Yi. Det var min første samtale med min kinesiske kollega. Med den rolle Kina har i verden i dag, er det vigtigt at opretholde den bilaterale politiske dialog mellem Kina og Danmark.”

Det er første gang i over to år, at en dansk og en kinesisk udenrigsminister har en samtale.

”Jeg er tilfreds med, at vi under samtalen fik drøftet en række emner af central betydning for vores bilaterale forhold og den globale udvikling. Vi er enige om at videreudvikle samarbejdet under det dansk/kinesiske strategiske partnerskab, som der også er bred opbakning til i Folketinget. Jeg forventer, at det arbejde nu bliver yderligere accelereret ikke mindst på områder som klima, energi og den bredere grønne omstilling, hvor samarbejds- og eksportmulighederne er meget betydelige,” siger udenrigsministeren.

Menneskerettigheder blev også rejst fra dansk side.

”Derudover drøftede vi forholdet mellem EU og Kina. Desuden rejste jeg menneskerettighedssituationen i Kina, navnlig udviklingen i Hongkong og Xinjiang, som jeg ser på med stor bekymring – emner som jeg ser frem til at drøfte med Udenrigspolitisk Nævn,” siger udenrigsministeren.

De to drøftede også muligheden for et besøg fra den danske udenrigsminister.

”Kina er en uomgængelig partner, hvis en række globale udfordringer skal imødegås effektivt. Det gælder ikke mindst på klimaområdet. Jeg blev enig med min kinesiske kollega om, at vi fortsætter dagens drøftelse under et besøg i Kina, når covid-situationen igen tillader det,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

placeholder

 

Mette F.: Min ambition er nul asylansøgere

Statsminister Mette Frederiksens (S) ambition er, at der skal ankomme lige præcis nul asylansøgere i Danmark.

Det siger hun fredag i Folketingssalen i rapporterer Ritzau ifølge TV 2.

“Det er det, der er vores mål. Selvfølgelig kan vi ikke give et løfte omkring det. Vi kan ikke give et løfte om nul asylansøgere, men vi kan godt opstille den vision, som vi også gjorde før valget, nemlig at vi ønsker et nyt asylsystem, og så gør vi, hvad vi kan for at indføre det,” siger Mette Frederiksen.

Der blev sidste år registreret 1547 asylansøgere i Danmark. Det er det laveste antal siden 1998, hvor tallene begyndte at blive opgjort på den nuværende måde.

Sidste års antal er mindre end en tiendedel af tallet i 2015, hvor 21.316 asylansøgere blev registreret. Det var det år, hvor flygtninge og migranter kom til Europa i meget store tal.

Mette Frederiksen mener, at antallet af asylansøgere har stor betydning for om integrationen af den enkelte lykkes:

“Vi skal passe på, at der ikke kommer for mange til vores land, ellers kan vores sammenhængskraft ikke eksistere. Den er allerede udfordret.”

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Siden hvornår er en positivprocent på 0,67 mindre end 0?🤔

I sandhed imponerende med en negativ positivprocent... ;-) Er der overhovedet nogen, der læser korrektur på Netavisen Pio ?!!!

Annonce