Annonce

Lars Løkke hylder Mette Frederiksen for at “træde i karakter”

“Jeg melder mig gerne i heppekoret bag en statsminister, der har handlet kontant og hurtigt,” skriver Løkke i BT-klumme
Tidligere statsminister, tidligere formand for Venstre, løsgængeren Lars Løkke Rasmussen, hylder statsminister Mette Frederiksen (S) for “at træde i karakter” i coronakrisens allerførste dage.

Hyldesten kan læses i en BT-klumme, hvor Lars Løkke beskæftiger sig med den kritik, der rejses af Mette Frederiksens kommunikation på et pressemøde 11. marts i udredningsgruppens rapport, "Håndteringen af covid-19 i foråret 2020", om regeringens og myndighedernes håndtering af coronakrisens første måneder, som blev offentliggjort fredag.

Lars Løkke er i klummen ikke voldsomt imponeret af de politikere, der på baggrund af rapporten puster sig op og kræver statsministerens afgang:

“Partier og politikere, der under hele covid-19- forløbet ikke har villet (eller turde) udfordre regeringen strategi, puster sig op og synes, statsministeren skal gå af, og udtrykker bekymring over centralisering af magten i Statsministeriet. Så nu skal hun i samråd. Og hvis hun ikke kan tvinges af posten – og selvfølgelig kan hun ikke det – så skal hun i hvert fald have en næse af en eller anden slags,” skriver Lars Løkke.

Venstres tidligere formand hentyder her ikke mindst til den konservative top

Venstres tidligere formand hentyder her ikke mindst til den konservative top - i form af de konservatives leder, Søren Pape Poulsen og partiets gruppeformand, Mai Mercado - der har krævet statsministerens afgang på grund af rapport-kritikken af Mette Frederiksens kommunikation på pressemødet 11. marts, hvor statsministeren gav indtryk af, at sundhedsmyndighederne også stod bag anbefalingen af at lukke skoler og uddannelsesinstitutioner ned.

“Eller man kunne hylde hende”

Løkke fortsætter, at det selvfølgelig er “relevant at spørge, om man kan have en statsminister, som i strid med sandheden smykker sig med fagkundskabens og myndighedernes fjer”, men på den anden side mener Lars Løkke ikke, at den 598 sider lange rapport “bringer meget nyt til torvs, som hele Christiansborg og den danske befolkning ikke allerede vidste eller i det mindste havde klart på fornemmelsen: Statsministeriet detailstyrer, fagligheden bringes i anvendelse lidt selektivt, egenrådigheden hersker.”

Lars Løkke understreger, at man alt efter temperament kan “klandre statsministeren for det”, men man kunne også i stedet hylde Mette Frederiksen:

Eller man kan hylde hende for at træde i karakter, tage fuld kontrol

“Eller man kan hylde hende for at træde i karakter, tage fuld kontrol og godt og vel fylde det rum ud, som vi andre noget ukritisk har stillet til rådighed for hende. Hvis der er plads til en nuance, så er jeg på begge hold.”

Lars Løkke understreger, at han allerede 26. marts noterede i sin BT-klumme, at han gerne melder sig “i heppekoret bag en statsminister, der har handlet kontant og hurtigt, da krisens fulde omfang endelig gik op for de danske sundhedsmyndigheder. En statsminister, som hellere ville gøre for meget for tidligt end for lidt for sent,” og tilføjer:

“Heltestof er gjort af viljen til at gøre alt for at redde et menneskeliv.”

Heltestof er gjort af viljen til at gøre alt for at redde et menneskeliv

Lad os prøve noget nyt: At se fremad

Lars Løkke anbefaler Christiansborg, at man bruger langt mindre krudt på at se bagud - og i stedet bruger kræfterne på at se fremad:

Måske vi skulle spare bare lidt på krudtet, kigge mindre bagud

“Og her opstår så min for Christiansborg lidt fremmede tanke: Måske vi skulle spare bare lidt på krudtet, kigge mindre bagud og i stedet bruge mere energi på at se fremad, udfordre regeringens egenrådighed og kæmpe for at få sundhedsfaglighed og fleksibilitet til at gå i en bedre balance.”

Opdateret med en fremrykning af afsnittet om Søren Pape Poulsen og Mai Mercado, der ved en fejl var placeret nederst i artiklen

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tillykke til Mette og Løkke! Det er nu alt det som Løkke har talt om skal afgøres. Mette har fået en klog fødevareminister, nu hvor de røde klapper til over for statsministerens reelle valg som statsminister. At hun skulle sætte alle klimatosserne på plads! Men Mette har, som Løkke udtrykker det, vist sig ikke at være så tosse igen. Hun kan sit kram! Og lader venstrefløjen vise, hvordan de ønsker at ødelægge landet, idet dansk landbrug ifølge byboerne, der blot køber mælken billigt i køledisken i Bilka en gang i ugen, tror at dansk landbrug står for en tredjedel af al dansk CO2 udslip.
Mette og Løkke ved at det er nu det gælder.
Forhandlingsbordet ryddes. Der gøres plads til de reelle forhandlere. De der kan deres Danmarkshistorie med hensyn til hvad landet lever af!
Tillykke til Løkke og Mette. Danmarks økonomiske og politiske fremtid afgøres når landbrugets klimaaftryk skal fastsættes! Og det sker her i 2021. På den lange bane! På den kloge bane!
I Norge udgør landmænd flere og flere helt unge kvinder, der har forstået at oliealderen er slut. At det nære samfund er det afgørende. Unge norske kvinder! Det sidste nye er at disse unge kvindelige landmænd har fundet ud af at klimaaftrykket fra en norsk, en svensk, en dansk ko, kun er halvdelen af det som forskerne i Mellemeuropa bruger som retvisende for indgåelsen af Parisaftalen. Man har ikke taget højde for gennemsnitstemperaturen i Norden, samt den nordiske måde at opbevare og bruge møg og gylle.
De, der vil det nære samfund, træder her efter olie-tiden og corona-tiden i karakter. Teori og praksis skal nu stå mål med de nye unges vilje, indsigt og egen fremtid. Ikke bare i Oslo og København. Men i hele det 2000 km lange Norge og 400 km lange Jylland. Indtil balladen imellem by-Venstre og land-Venstre en gang er slut, kan Lars Løkke passende bruges som det lærer- tyggegummiet, der får Socialdemokratiet til at hænge sammen med det øvrige Danmark i en altafgørende klimaaftale.
Manden var statsminister i en periode hvor gule veste i Frankrig og en Trump i USA vidste hvad klimatiltag inden for en række faggrupper, betyder for den enkelte, betyder for familier, betyder for landområder med tilhørende byer. Betyder for et helt land, makroøkonomisk. “Hvad skal vi leve af?”
Mette og Løkke har den erfaring, der kan blive afgørende, når alle de “naive” unge fra Enhedslisten og SF sættes på banen.
En ting er håndbold for mænd! Noget andet er klimaaftaler for gud og hver mand! I USA satte de en 78-årig ældre mand på banen, da Paris-aftalen skulle omsættes i holdspil.
Lad ikke den danske befolkning blive klimaets fremtidige gidsel.

Den store svindler prøver alt for at få vælgere over i hans kommende parti.NAR

Der er farligt når Løkke roser Mette. Så tro ham ej.