David Trads trækker sig som kandidat for Socialdemokratiet

Efter valgnederlaget ønsker journalist og debattør David Trads ikke længere at være S-kandidat i Egedalkredsen.
“Jeg har efter nøje overvejelser besluttet mig for at trække mig som folketingskandidat i Egedal-kredsen.”

Sådan skriver journalisten og socialdemokraten David Trads, der i et opslag på sin Facebook-profil meddeler, at han ikke længere ønsker at være folketingskandidat for partiet efter sit valgnederlag Grundlovsdag.

placeholder


David Trads afløste den nuværende justistminister Nick Hækkerup (S) som folketingskandidat i Egedal-kredsen i Nordsjællands Storkreds.

Jeg tror på, som amerikanerne siger det: Get over it - and move on!

Men de 2.776 personlige stemmer, som David Trads fik, var ikke nok til en plads i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Og derfor trækker han sig nu for at komme videre, skriver han:  

“Når jeg trækker mig som kandidat nu, er det, fordi jeg tror på, som amerikanerne siger det: Get over it - and move on!” 
 

“Den elitære fra snakkesegmentet”

David Trads’ kandidatur har været meget omdiskuteret, fordi han flere gange har udtalt sig ganske kritisk i forhold til Socialdemokratiet.

Særligt skiftet i udlændingepolitikken og samarbejdet med Dansk Folkeparti, har han udtalt sig om i skarpe vendinger i sin rolle som debattør og politisk kommentator.

Vi skal have nogle folkevalgte, der er ude at arbejde med virkeligheden

Trads fik blandt andet en hård medfart af den tidligere socialdemokratiske udviklingsminister, Helle Degn: 

”Vi skal have nogle folkevalgte, der er ude at arbejde med virkeligheden. Vi har brug for flere hverdagsmennesker. Trads er den elitære fra snakkesegmentet. Og i andre sammenhænge brokker folk sig over spindoktorer, bezzerwizzere og kloge-Åger,” lød Helle Degns misbilligelse i Berlingske forud for valget af David Trads som S-kandidat i Egedal-kredsen.

Og til de få derude, der fryder sig over at se mig lide nederlag, siger jeg: Kig jer selv i spejlet

Til David Trads’ fjender lyder der også en opsang i hans afskedssalut på Facebook: 

“Og til de få derude, der fryder sig over at se mig lide nederlag, siger jeg: Kig jer selv i spejlet og tænk på, hvor meget sjovere jeres liv ville være, hvis I tænkte mere positivt,” skriver han.
 

Tog en chance

I sit opslag beskriver David Trads, at han tog en chance, da han stillede op til Folketinget for Socialdemokratiet: 

“Jeg er typen, der bedst kan lide at tage chancen, når der er en drøm, jeg gerne vil forfølge. Jeg går sjældent den lige vej - og jeg har derfor i mit liv både prøvet at vinde stort og tabe med et brag.”

Jeg kaster mig nu over alt det, som jeg osse synes er spændende, sjovt og vigtigt

Første gang David Trads forsøgte at blive kandidat for Socialdemokratiet var i 2004. Det lykkedes dog ikke, da han blev slået af Kirsten Brosbøl, som blev kandidat i Skanderborgkredsen.
 

Tilbage til journalistikken 

Den 51-årige David Trads er uddannet journalist og har været chefredaktør på Information og Nyhedsavisen, ligesom han har været korrespondent i både Moskva og Washington. I de senere år har han dog især gjort sig bemærket om en debattør og politisk kommentator. Og det gebet vil han nu vende tilbage til, skriver han.

“Jeg kaster mig nu over alt det, som jeg osse synes er spændende, sjovt og vigtigt - klimaet, foredrag, bøger, radio, tv, aviser med meget mere.”

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Get over it - and move on", skriver David Trads. Hans kandidatur i Egedal Kredsen var således mere en situationsbestemt chance end et helt almindeligt og ægte engagement i som aktiv socialdemokrat at virke som kredsens kandidat. Efter valget skrev han til medlemmerne, at han var "stolt og ydmyg" over rollen som kandidat. - En tankevækkende karaktermæssig dobbelthed.
David Trads accepterede uforbeholdent at blive opstillet i en procedure, der afskar alle andre end kredsens 18 medlemmer af repræsentantskabet fra at kunne øve indflydelse. Der var foreslået to kandidater, og det normale ville være at gennemføre en urafstemning blandt medlemmerne. Der var ikke noget tidspres, men kredsformanden og de to foreningers formænd fik de to bestyrelser til at acceptere den snævre repræsentantskabsafgørelse. Jeg protesterede mod dette. Der er brug for folketingskandidater, der har et mere gedigent engagement, og der er brug for kredsformænd og foreningsformænd, der tager medlemsdemokratiet alvorligt og forstår, at det er medlemmernes engagement og aktivitet, der både er Socialdemokratiets sjæl og styrke ved valgkampene.
Poul Nielson

Kære Poul,
Socialdemokratiet i Egedal-kredsen er fyldt med engagerede, fantastiske mennesker, som med stor ildhu kæmpede side om side med mig i kampen for at få valgt
mig til Folketinget. Og så var der dig: En gammel, sur mand, der gjorde alt - og det meste i fuld offentlighed - for at bekæmpe kredsens ønsker.
Kh
David

Kære David
Det var nu ikke kredsens ønsker, men repræsentantskabets 18 medlemmer. Jeg ved godt, at i følge vedtægterne kan et flertal i repræsentantskabet på 2/3 dele tage beslutning om en egnet kandidat, men kan må ikke forveksles med skal.
Det var et meget udemokratisk valg. Jeg kender Poul, og han er bestemt ikke en sur gammel mand, men en mand som sætter demokrati højt, og det var ikke tilstede ved valget af vores nye kandidat.
Men held og lykke skal du da have for fremtiden.
Med venlig hilsen
Find

Annonce